My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Η διήμερη περιοδεία Σταθάκη σε Κιλκίς

Στην PRECONSTRUCTA με τους εργαζόμενους

Στην PRECONSTRUCTA με τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου για θέματα  Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου στο νομό μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη συνοδεία της βουλευτή Κιλκίς  Ε. Αγαθοπούλου και μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κιλκίς στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου.

Η επίσκεψη περιλάμβανε συνάντηση σε άριστο κλίμα με τη διοίκηση και τον ιδιοκτήτη της KLEEMAN, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημαντική για το εργασιακό δυναμικό του Κιλκίς επιχείρηση σε συνθήκες κρίσης, καθώς και ξενάγηση στους χώρους εργασίας και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Στο εργοστάσιο της KLEEMAN

Στο εργοστάσιο της KLEEMAN

Η περιοδεία στην ΒΙ.ΠΕ ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο εργοστάσιο της PRECONSTRUCTA, όπου αρχικά πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή συζήτηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας για τα κλαδικά αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σ’ αυτή τη καταστροφική για την οικοδομή και τις κατασκευές συγκυρία και τα περιθώρια ανάκαμψης του κλάδου.

Στην συνέχεια έγινε συνάντηση με την εργοδοσία της μονάδας, ο ιδιοκτήτης της οποίας αποτελεί ιδρυτικό διοικητικό στέλεχος της μοναδικής στην Ελλάδα αυτοδιοικούμενης ΒΙ.ΠΕ. όπως είναι αυτή του Σταυροχωρίου, ο οποίος και ανανέωσε το ραντεβού με τον Γ. Σταθάκη στην επικείμενη συνάντηση όλων των Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων της χώρας, μέρος της οποίας θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο σε χώρο της ΒΙ.ΠΕ.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, στη σύσκεψη με παραγωγούς

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, στη σύσκεψη με παραγωγούς

Στο Πολύκαστρο

Αργότερα την ίδια μέρα, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνόδευε τον επικεφαλής Ανάπτυξης του κόμματος και την βουλευτή Κιλκίς, μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση-συζήτηση με παραγωγικούς φορείς της Παιονίας και την τοπική δημοτική αρχή, εστιασμένη σε ζητήματα τοπικής ανάπτυξης.

Η συζήτηση περιστράφηκε στο βάρος που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεταιριστικά εγχειρήματα τοπικής κλίμακας, ομάδων παραγωγών του πρωτογενή αγροτικού τομέα, στην ανάδειξη τουριστικών ευκαιριών που βασίζονται σε τοπικά και φυσικά πλεονεκτήματα και την καινοτομία. Στην συνάντηση, εκπρόσωποι τέτοιων προσπαθειών στη περιοχή της Παιονίας –όπως οι οινοποιοί- εξέθεσαν στο κλιμάκιο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα αιτήματά τους για την ανύπαρκτη μέχρι σήμερα συμπαράσταση από την Πολιτεία και τους παράγοντες που αποτελούν φραγμό σε καινοτόμες προσπάθειες στην περιοχή.

Από τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο

Από τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς με θέμα «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση» με κεντρικό ομιλητή τον  Γ. Σταθάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η απαλλαγή από την πολιτική του μνημονίου είναι  πλέον μονόδρομος και αναφέρθηκε στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, σαν τη χειρότερη που έχει υποστεί ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης.

Στην συνέχεια της ομιλίας του, στο κατάμεστο από κόσμο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς, ο Γ. Σταθάκης ανέπτυξε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση με έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, με προτεραιότητα στον κόσμο της εργασίας, τον κοινωνικό έλεγχο και την προστασία της κοινωνίας.

Στη διαδικασία του διαλόγου που ακολούθησε τις εισηγητικές παρεμβάσεις, ο Γ. Σταθάκης και η Ειρήνη Αγαθοπούλου απάντησαν σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων και τοποθετήσεων σε θέματα που τέθηκαν από το πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε και συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση. Ιδιαιτέρως η βουλευτής Κιλκίς Ε. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα και τη θεωρία των δύο άκρων και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με τοπικά θέματα και θέματα υγείας.

Στο Τελωνείο Κιλκίς

Στο Τελωνείο Κιλκίς

Στο τελωνείο

Η σημαντική για το Κιλκίς επίσκεψη του κεντρικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε την επόμενη μέρα με συνάντηση στο τελωνείο Κιλκίς, που έχει σημαίνοντα ρόλο στην περιοχή αφού εξυπηρετεί όλη τη βιομηχανική ζώνη και όχι μόνο, ενώ η δραστηριότητά του αποτελεί διακριτή πηγή δημόσιων εσόδων ανάμεσα σε παρεμφερείς υπηρεσίες των παραμεθόριων περιοχών στην Β. Ελλάδα.

Στην συνάντηση με τους λιγοστούς πλέον εργαζόμενους και τον προϊστάμενο του τελωνείου, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δέκτες της αγωνίας και της αγανάκτησης του προσωπικού του τελωνείου για την συνεχή υποστελέχωση, τα εξαντλητικά ωράρια που είναι υποχρεωμένο να τηρεί το προσωπικό, τους κινδύνους –ακόμα και ποινικούς- που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εκεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αλλά και την προοπτική μείωσης των ελέγχων και των δημόσιων εσόδων από την –και επίσημα πλέον εξαγγελθείσα σε απάντηση σχετικής ερώτησης της Αγαθοπούλου στη Βουλή- επικείμενη υποβάθμιση του τελωνείου.

Από το γεύμα εργασίας με το Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία

Από το γεύμα εργασίας με το Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία

Με το Μέτωπο

Το μεσημέρι της Τρίτης 15/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια Πάικο, όπου ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι «υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα μεταλλεία αλλά η εθνική μας νομοθεσία είναι απαρχαιωμένη και ανεπίκαιρη με αποτέλεσμα να αφήνει γκρίζες ζώνες. Αυτές τις γκρίζες ζώνες εκμεταλλεύονται και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν. Προέχει να συζητήσουμε και να νομοθετήσουμε σύγχρονη μεταλλευτική νομοθεσία».

Το ίδιο απόγευμα, ο Γιώργος Σταθάκης, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο συντονιστής της Ν.Ε. του κόμματος στο Κιλκίς Λ. Λαζαρίδης και άλλα στελέχη του κόμματος, πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρουσία του Προέδρου του κ. Τονικίδη και εκπροσώπων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, των βενζινοπωλών του Νομού, του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, των Εμπορικών Συλλόγων Γουμένισσας και Παιονίας, του Τελωνείου Κιλκίς, του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής, της Αναπτυξιακής Κιλκίς ΕΤΕΑΚ, του Συλλόγου Λογιστών κ.α.

Οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την σε μεγάλο βαθμό γνώση της υπάρχουσας κατάστασης από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηριστικό της συνάντησης αποτέλεσαν οι εκφρασθείσες προσδοκίες των συμμετεχόντων για αναστροφή της δραματικής επιδείνωσης της οικονομικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας, συνολικά αλλά και τοπικά στο Κιλκίς, από μια αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δελτίο τύπου από ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχόλια
One Response to “Η διήμερη περιοδεία Σταθάκη σε Κιλκίς”
  1. Ο/Η Κωστας λέει:

    “Το μεσημέρι της Τρίτης 15/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια Πάικο, όπου ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι «υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα μεταλλεία αλλά η εθνική μας νομοθεσία είναι απαρχαιωμένη και ανεπίκαιρη με αποτέλεσμα να αφήνει γκρίζες ζώνες. Αυτές τις γκρίζες ζώνες εκμεταλλεύονται και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν. Προέχει να συζητήσουμε και να νομοθετήσουμε σύγχρονη μεταλλευτική νομοθεσία».” Eιναι αυτη η ιδια νομοθεσια που κανει τους Σουηδους, τους Ρουμανους, τους Βουλγαρους,Φινλανδους να ξεσηκωνονται εναντια σε αυτους που θελουν να καταστρεψουν τους τοπους τους για χρυσο και αλλα μεταλλα! Και ποιοι ειναι αυτοι ; Η ευρωπαικη επιτροπη μαζι με το λομπυ της μεταλλευτικης βιομηχανιας και τις υποταγμενες κυβερνησεις ειτε στη Σουηδια η ακομη περισσοτερο στα Βαλκανια. Το παραμυθι περι καλης Ευρωπαικης Ενωσης καλα κρατει. Αλλα δεν το χαφτουν πλεον πολλοι. Ξεκαθαρες κουβεντες: να σταματησει αμεσα καθε μεταλλευτικη δραστηριοτητα στα Κρουσια,στο Παικο, στη Χαλκιδικη στη Θρακη. Τα αλλα ειναι φτηνες υπεκφυγες.

Σχολιάστε