My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Η γραφειοκρατία απειλεί τα σφαγεία του Κιλκίς

sfageia_kilkisΣύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά,  η γραφειοκρατία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  εμποδίζει την  υλοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού  των Σφαγείων Κιλκίς. Γι` αυτό και ζητά την “άρση των απαράδεκτων προσκομμάτων που προβάλλει περισσότερο από ένα έτος” αυτή η γραφειοκρατία.

Για το θέμα, ο κ. Γεωργαντάς κι ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι πτυχές του υπό υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου των Σφαγείων Κιλκίς, το οποίο μάλιστα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τις 11 Μαρτίου του 2011 (Α.Π. 132491/399)  στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αφορά στην κατασκευή μονάδας αδρανοποίησης των υποπροϊόντων σφαγής.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε  ότι στον επενδυτικό φάκελο και στη μελέτη που κατατέθηκε από το 2009 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  υπήρχε ρητή αναφορά ότι η ίδια συμμετοχή με 250.000 θα εξασφαλιζόταν από κεφάλαια του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» .  Το ποσόν εγκρίθηκε και εκταμιεύτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών,  τα «Σφαγεία Κιλκίς α.ε.» κεφαλαιοποίησαν  με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης την προερχόμενη από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» πίστωση, και ξεκίνησαν την προμήθεια εξοπλισμού  και τις εργασίες κατασκευής της μονάδας αδρανοποίησης.

Ωστόσο, έκτοτε  η γραφειοκρατία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δυσχεραίνει την υλοποίηση και ολοκλήρωση της επένδυσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των Σφαγείων Κιλκίς.

Οι κ. Γεωργαντάς και Γκουντενούδης ζήτησαν από τον κ. Χαρακόπουλο να εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργείου με την οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»  με  653.891 ευρώ (326.945 ευρώ ως δημόσια δαπάνη και τα υπόλοιπα ως ίδια συμμετοχή και δανεισμός) ο εκσυγχρονισμός των Σφαγείων Κιλκίς διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος διάλυσης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, ο κ. Χαρακόπουλος αποδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος  και δεσμεύτηκε ότι θα πράξει παν το δυνατόν για να απεμπλακεί το όλο θέμα με την υλοποίηση της επένδυσης.

Σχολιάστε