My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η ατέρμων νόμιμη αταξία

Του Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

————————————————————————————————————————————————————————————————————-Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν κρίνονται. Είναι θέσφατο αυτό. Συζητούνται όμως μεταξύ των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να το απαγορεύσει κανείς. Ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις αφορούν σε γενικότερα θέματα, και επηρεάζουν καταστάσεις και ενδεχομένως, συμφέροντα ευρύτερων ομάδων.

Εν προκειμένω βέβαια, οι δικαστές δεν έχουν καμμιά απολύτως υπαιτιότητα. Οι ανώτατοι αυτοί λειτουργοί  κάνουν τη δουλειά τους, πολλές φορές  σε πλαίσια και συνθήκες αντιστρόφως ανάλογες της σοβαρότητας και σημασίας των αποφάσεών τους. Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν φέρουν καμμιά ευθύνη για φαινόμενα που προκαλούν την κοινή λογική και επηρεάζουν ή «μπλοκάρουν» λειτουργίες σοβαρών θεσμών. Οι δικαστές δεν έχουν καμμιά ευθύνη από την αγκυλωμένη λογική του “συστήματος” που θέλει ακόμη  να “σέρνονται” αργά και βασανιστικά υποθέσεις με εμπλεκόμενους αιρετούς άρχοντες.

Για την 28η Ιανουαρίου 2013 ορίσθηκε η εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης στην οποία συμπλέκεται ο π. νομάρχης και νυν δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας. Αναφέρουμε κατά σειρά τα αξιώματά του, αφού οι κατηγορίες τον ακολουθούν σε απαράδεκτα μεγάλο χρόνο δύο συνεχών θητειών σε διαφορετικά αξιώματα.

Η απόφαση για τη νέα μετάθεση της δίκης (όχι αναβολή όπως πιστεύεται), ελήφθη πριν λίγες μέρες λόγω…ωραρίου! Δεν πρόλαβαν πάλι οι δικαστές, αφού προηγούνται πολλές εξ αναβολής υποθέσεις, οι οποίες κινδύνευαν με παραγραφή. Είναι αυτή η εμμονή των κατά καιρούς κυβερνώντων τη χώρα να μην επιλέγουν την ταχύτατη εκδίκαση υποθέσεων, που έχουν άμεση σχέση με την δια ψήφου επιλογή των πολιτών. Οι αιρετοί, ορθώς έχουν ειδική δωσιδικία. Οι υποθέσεις τους οδηγούνται απευθείας στο Εφετείο για  να αποφεύγονται οι πολλοί βαθμοί εκδίκασης. Θα έπρεπε όμως να εκδικάζονται σε ξεχωριστή “γραμμή”. Όχι με άλλες υποθέσεις. Και αυτό, για να τίθεται τέλος στην ταλαιπωρία όχι μόνο των αιρετών, αλλά και των πολιτών.

Ενας άνθρωπος με δύο θητείες στη νομαρχία και μια εκλογή στο μεγάλο δήμο, μόνο τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Ούτε τυχαία και αμελητέα επομένως είναι η παρεμβατική του ισχύς σε παρεμφερείς εξελίξεις (π.χ. βουλευτικές εκλογές). Επομένως θεωρείται απαράδεκτο και φυσικά επώδυνο να βρίσκεται επί μακράν κυριολεκτικά «στον αέρα». Η προβλεπόμενη εξέλιξη της «αργίας» μόνο υποκριτική και παραλυτική συνάμα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Σε λίγο θα “ξεκινήσουν τα όργανα” για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάϊος 2014). Η εξοντωτική «αργία» θα επιτρέψει στον νυν δήμαρχο να έχει σκέψεις και φιλοδοξίες; Οι επόμενοι επτά μήνες θα αγκυλώσουν καταστάσεις; Σίγουρα δεν θα είναι και ό,τι ομαλότερο για το δήμο Κιλκίς με τις τόσες δυσκολίες ως «Καλλικρατικού» και… άφραγκου!  Και εν τέλει, παρά τα ειωθότα, ποιος μας εγγυάται ότι στις 28-1-2013 θα έχουμε οριστική εξέλιξη στην υπόθεση;

Και ένα ερώτημα απολύτως υπαρκτό: Την Πρωτοχρονιά του 2013 ξεκινά το εορταστικό έτος για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί ασφαλώς τις πρώτες μέρες του έτους. Ποιος θα κηρύξει την έναρξη;

Υ.Γ. Ηδη ξεκίνησε η φιλολογία για ενστάσεις επιλαχόντων βουλευτών στις τελευταίες εκλογές. Οι ενιστάμενοι θα ζητήσουν να διαμορφωθεί η κατανομή των εδρών με βάση την απογραφή του 2011 και όχι του 2001. Εκεί θα δούμε «πράματα και θάματα».

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!

Σχόλια
One Response to “Η ατέρμων νόμιμη αταξία”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Επειδή την έκφραση “μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά” την έχουμε πεί όλοι οι Έλληνες σε κάποια στιγμή απελπισίας, είναι πλέον καιρός να πούμε και τις εκφράσεις ” μέχρι εδώ και μή παρέκει” και το “τί επιτέλους φταίει;”. Σε ποιούς όμως θα τις πούμε και ποιός θα μας ακούσει; Απλά και δυστυχώς κανείς, γιατί ΟΛΟΙ μας αποτελούμε μέρος του ίδιου προβλήματος. Αυτή η διαπίστωση προκύπτει απο το γεγονός οτι την μοναδικότητα της Ελλάδας να συμβαίνουν τόσα πολλά κακώς κείμενα με τα οποία ενοχλούμαστε, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο, την διαμορφώνουμε στο μέτρο που μας αναλογεί, ΟΛΟΙ μας. Αν ο καθένας μας στο χώρο που δραστηριοποιείται είχε την Παιδεία να δρά με γνώμονα κάποιες πανανθρώπινες ηθικές αξίες που γεννήθηκαν στην χώρα μας, τότε δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημείο να απορούμε και να αιφνιδιαζόμαστε, ακριβώς γιατί η κοινωνία μας δεν θα αντιμετώπιζε τόσες ποικιλόμορφες δυσάρεστες καταστάσεις. Η Δικαιοσύνη όπως και οι όλες οι μορφές εξουσίας, έχουν θέσει τις βάσεις τους εξ’ αρχής σε σαθρά αξιακά θεμέλια, αφού οι άνθρωποι που τις φτιάξανε δεν διέθεταν οι ίδιοι την σοφία που απαιτούνταν, αλλά ούτε και οι πολίτες το υπόβαθρο για την τήρηση των νόμων, ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί στην Ελλάδα δεν υποστηρίχθηκε ΠΟΤΕ όπως ΘΑ έπρεπε το ζήτημα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε όλα τα επίπεδα. Εφόσον λοιπόν διαπιστώνουμε ακόμα και σήμερα οτι “μόνον στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά” οφείλουμε πρώτα να βρούμε την αιτία των κακών και αφού την θεραπεύσουμε τότε μπορούμε να προσδοκούμε για κάτι καλύτερο. Εως τότε είμαστε καταδικασμένοι να βολοδέρνουμε ως άτομα στις ανεπάρκειές μας, μέσα σε μιά αρρωστημένη απο αξίες κοινωνία που εκδηλώνει και ανακυκλώνει τα ίδια συμπτώματα και ως “οργανωμένο κράτος”, γιατί επιμένει να χορηγεί στον εαυτό της(του) μόνον συμπτωματολογικές και όχι αιτιολογικές-ριζοσπαστικές θεραπείες.

Σχολιάστε