My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η Αρμονία σε Πολωνία – Ουγγαρία

Το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου ΑΡΜΟΝΙΑ Κιλκίς μαζί με συνοδούς φίλους του είχε τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει στην Κρακοβία, στη γραφική πόλη της νότιας Πολωνίας και να διαδώσει λίγο από … Κιλκίς σε αυτόν τον μακρινό προορισμό.

Όπως σε κάθε φεστιβάλ έτσι και στο φετινό – που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου – οι χορευτές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τιμώντας τη θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά μετέδωσαν λίγο από το κέφι και τη ζωντάνια των θρακιώτικων χορών. Το ταξίδι έμελλε να ναι από τα καλύτερα που διοργάνωσε ο σύλλογος.

Με μια πρώτη διανυκτέρευση στο Γκούρ της Ουγγαρίας, οι εκδρομείς έφτασαν την επόμενη μέρα στην Κρακοβία. Η διαμονή και φιλοξενία ήταν υπέροχη ενώ η διοργάνωση του φεστιβάλ υπήρξε άριστη. Κατά την διαμονή οι εκδρομείς επισκέφτηκαν τα πρώην στρατόπεδα συγκέντρωσης – εξόντωσης και νυν μουσεία του Άουσβιτς και Μπιρκενάου με ξενάγηση που συγκλόνισε.

Ακολούθησε την επόμενη μέρα επίσκεψη στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που αποκάλυψε μια ονειρική υπόγεια πολιτεία την οποία σκάλισαν οι αλατωρύχοι του περασμένου αιώνα που εργάζονταν σε αυτά. Οι διήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ έλαβαν μέρος σε διαφορετικές πλατείες της πολωνικής πόλης και έτσι υπήρξε η δυνατότητα να εξερευνηθούν διαφορετικές περιοχές της πόλης. Αυτή η εκδρομή τα είχε όλα: ξεναγήσεις, πολλά χιλιόμετρα, ξεκούραση και ψυχαγωγία!

Η επιστροφή περιελάμβανε διανυκτέρευση στην πανέμορφη Βουδαπέστη και πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία της πόλης πριν την αναχώρηση για το Κιλκίς. Το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου αποκόμισε μια ξεχωριστή εμπειρία στην ήδη πλούσια πορεία του. Να ‘μαστε καλά και του χρόνου…και τους συλλόγους που βγάζουν το Κιλκίς παραέξω, να τους αγαπάτε και να τους στηρίζετε λίγο παραπάνω.

Δελτίο τύπου από την ΑΡΜΟΝΙΑ

Σχολιάστε