My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Η ανέχεια βλάπτει σοβαρά δήμους

Για “αφαίμαξη των αποθεματικών του δήμου” και για “φαινόμενο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε εξωτερικούς παράγοντες”, κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του με τίτλο “η οικονομική ανεπάρκεια του κράτους ζημιώνει τους δήμους και τους δημότες”, ο κ. Αγαθόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Από ότι φαίνεται τα πρώτα κρούσματα οικονομικής ανέχειας από την πλευρά του κράτους λόγω της νέας επικείμενης οικονομικής κρίσης και της σπάταλης οικονομικής διαχείρισης από την πλευρά της Κυβέρνησης, είναι ορατά και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του δημότη.

Δείγμα αυτής της κατάστασης το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, να εγκρίνει έκτακτη επιχορήγηση ποσού 99.585 ευρώ για κάλυψη αναγκών όπως:

Α) Η μισθοδοσία υπαλλήλων της ΕΑΠ (Ενιαία Αρχή Πληρωμών), που ήταν υποχρέωση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Β) Την χρηματοδότηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνιους άνεργους.

Γ) Για την ίδρυση και λειτουργία Βρεφικού Σταθμού που ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δ) Για την χρηματοδότηση του προγράμματος «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω μειωμένων εγγραφών στα τμήματα της ΚΔΕΚ. Να σημειώσουμε ότι την κύρια ευθύνη μειωμένων εγγραφών στα τμήματα της ΚΔΕΚ, την έχει το ίδιο το Δ.Σ για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των προγραμμάτων του.

Εμείς, ως Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», στηρίξαμε το αίτημα της Διοίκησης, παρ’ όλες τις ενστάσεις μας, τις οποίες έχουμε διατυπώσει επανειλημμένως στο Δ.Σ, για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Επιχείρησης, ως οφείλαμε στους εργαζόμενους και για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Δεν θα ανεχθούμε όμως την μη επιστροφή αυτών των χρημάτων στα αποθεματικά του Δήμου.

Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς να ενεργοποιηθεί τάχιστα για την διεκδίκηση αυτών ποσών διότι η αφαίμαξη των αποθεματικών του Δήμου αποβαίνει σε τελική ανάλυση σε βάρος της καθημερινότητας του πολίτη.

Το φαινόμενο δε κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε εξωτερικούς παράγοντες, το τελευταίο διάστημα, τείνει να γίνει καθεστώς λόγω επικαλούμενης αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του. Αντί να στρέψουν την προσοχή τους στην απαίτηση στελέχωσης των υπηρεσιών του δαπανώνται πολλαπλάσια ποσά για τις ανάγκες του Δήμου.”

Σχολιάστε