My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η έκθεση “Ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων”

ekthesi-kilkis2jpgΜια ανεκτίμητης ιστορικής αξίας έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται από τις 5 Απριλίου 2013 στο Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, από το Δήμο Κιλκίς, την 71 Α/Μ Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ” και την “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς. Πρόκειται για την έκθεση “Οι Ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13”, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς σε μια λιτή, σεμνή και γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Κιλκίς 1913-2013» κ. Αν. Αμανατίδης και ο Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ” κ. Δ. Μπίκος. Οι οικοδεσπότες αναφερόμενοι στη σπουδαιότητα της έκθεσης που περιλαμβάνει έργα ανθρώπων που έζησαν και αποτύπωσαν μέσα από IMG_3702την εικαστική ματιά τους την πρώτη γραμμή του μετώπου, τόνισαν ότι η επίσκεψη στην Έκθεση αποτελεί ίσως το καλύτερο οδοιπορικό στους Βαλκανικούς Πολέμους  για τις σημερινές γενιές.

Στο «κλίμα» της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων μετέφεραν τους παριστάμενους, στρατιώτες της 71 Ταξιαρχίας φορώντας παραδοσιακές στολές του Ελληνικού Στρατού, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των ζωγράφων και των έργων τους από την ιστορικό-κριτικό τέχνης κ. Έλλη Κοκκίνη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλκίς, ο Διοικητής της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, εκπρόσωποι των Β’ και Γ’ Σώματος Στρατού, της Μητρόπολης Κιλκίς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και πολίτες

ekthesi-kilkis1Σε ό,τι αφορά την έκθεση, αυτή περιλαμβάνει 100 έργα από Συλλογές Στρατιωτικών Μουσείων (Θεσσαλονίκης, ΑΘηνών, Λαχανά) και ιδιωτικές συλλογές, καθώς και έργα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Μεταξύ των έργων που εκτίθενται συγκαταλέγονται πίνακες ζωγραφικής καλλιτεχνών, όπως της πολεμικής ανταποκρίτριας και σκιτσογράφου Θάλειας Φλωρά Καραβία, του Κενάν Μεσσαρέ, γιου του στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά που παρέδωσε τη Θεσσαλονίκη στον ελληνικό στρατό το 1912, του έφεδρου αξιωματικού Λυκούργου Κογεβίνα, του οπλίτη Γιώργου Στρατηγού, καθώς και των Γιώργου Ροϊλού και Περικλή Λύτρα.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά (Δευτέρα με Κυριακή και αργίες) έως τις 30 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 13:00 για τα σχολεία και τα απογεύματα από 18:00-21:00 για το κοινό, στον 2ο όροφο της ΛΑΦ Κιλκίς. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε