My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ημερίδα για κοινωφελή εργασία

Ο Δήμος Κιλκίς πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του β’ οκταμήνου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας – β’ φάση για 34 δήμους θύλακες ανεργίας, στο οποίο συμμετείχαν 116 ωφελούμενοι.

Εισηγήσεις ανέπτυξαν η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Ελευθερία Σπανού και η εργασιακή σύμβουλος του ΚΠΑ- ΟΑΕΔ Χρύσα Καρυπίδου. ενώ προηγουμένως σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως τη σημασία που έχει η κοινωφελή εργασία για την τοπική απασχόληση και κατάρτιση του έμψυχου δυναμικού του Δήμου αλλά και για το παραγόμενο έργο που προσφέρεται στο Δήμο και στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, η οποία έγινε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εκτέθηκαν τα οφέλη που αποκόμισαν οι εκατόν δεκαέξι ωφελούμενοι από τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, την περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2018, καθώς επίσης και η θετική αντανάκλασή του στην επιχειρηματικότητα και στην τοπική κοινωνία.

Ειδική βαρύτητα δόθηκε στα μετρήσιμα αποτελέσματα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, αλλά και στις νέες ευκαιρίες που διαγράφονται ως προς τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την τοπική αγορά εργασίας, τους τρόπους αναζήτησης ευκαιριών κατάρτισης, αλλά και καλύτερης οργάνωσης των ωφελουμένων σε ότι αφορά την εύρεση νέας εργασίας ή την ίδρυσης μιας κοινωφελούς επιχείρησης.

Για το σκοπό αυτό εξάλλου εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων, ωφελούμενοι του προγράμματος και άνεργοι που ενδιαφέρονται για νέες ευκαιρίες απασχόλησης είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή για δικτύωση και ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών.

Παράλληλα οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης ή της πρόσληψής τους μέσω άλλων ενεργών προγραμμάτων.

Τέλος, έγινε εισήγηση από τον Ιωάννη Σουμελίδη, εκπρόσωπο της εταιρίας κατασκευής αλουμινίου Alumil που εδρεύει στο Σταυροχώρι, σχετικά με τις προσφερόμενες ειδικότητες στην εν λόγω επιχείρηση και τον τρόπο σύνταξης βιογραφικού στο πλαίσιο της εργασιακής απορρόφησης ωφελουμένων.

Σχολιάστε