My Twitter Feed

23 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Φάλαινα» και γι` άλλα παιδιά! -

Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017

Φυσικό αέριο στο Νοσοκομείο -

Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017

Τι έβγαλε η κάλπη για ΑΔΕΔΥ -

Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017

Πλούσια φέτος τα Πολυκαστρινά -

Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Ζωγραφική και κρίση

ΤΣΙΛΙΓΚΕΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΤην Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του κιλκισιώτη ζωγράφου Χρήστου Τσιλιγκερίδη με τίτλο «ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ».

Η κρίση στον τομέα της οικονομίας επηρέασε και την τέχνη μέσα από την οποία εκφράστηκε ο κιλκισιώτης ζωγράφος και αυτό φαίνεται από τα έργα που παρουσίασε και θα εκτίθενται έως την 15η Μαϊου στο Σύλλογο.

Η έκθεση η οποία είναι επισκέψιμη για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 5.00-8.00μμ. θα διαρκέσει μέχρι την 15η Μαϊου και εντάσσεται στον εορτασμό από τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του Κιλκίς αφού πολλά έργα του καλλιτέχνη είναι εμπνευσμένα από την πόλη και από περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή του Κιλκίς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κολεσιώτου Γεωργία κάνοντας έναν συσχετισμό με την κρίση που υφίστανται η τέχνη και η υγεία συμφώνησε απόλυτα με τον Αυτοσχολιασμό του ζωγράφου και τόνισε ότι και ο καρκινοπαθής και ο καλλιτέχνης «Βλέπουν και οι δύο το αβέβαιο μέλλον με αισιοδοξία. Με χίλια μύρια χρώματα και ανοιχτόκαρδο τρόπο σκέψης, συνεχίζουν. Ξεπερνούν την βασανιστική εποχή με γενναιοφροσύνη ψυχής και καρτερικά προσμένουν ένα καλύτερο αύριο».

Ο Τσιλιγκερίδης Χρήστος τόνισε ότι επέλεξε να εκθέσει από όλα τα έργα του 31 πίνακες, όσα ακριβώς είναι τα χρόνια που ασχολείται με τη ζωγραφική. Ανέφερε ότι θαυμάζει τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του Συλλόγου αντιμετωπίζουν τη σημερινή κατάσταση και δήλωσε ότι θα βρίσκεται κοντά σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου.

Μετά τα εγκαίνια έγινε αναφορά στο βιβλίο του Χρήστου Ίντου με τίτλο «ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ (1912-1913) – Από το Κιλκίς στη Δοϊράνη και στη Στρώμνιτσα» το οποίο εκδόθηκε με τη χορηγία της κιλκισιώτισας Τουμανίδου – Πατσινακίδου Συμέλας στη μνήμη του συζύγου της Πατσινακίδη Θεόδωρου.

Η κα.Κολεσιώτου Γεωργία εν συντομία είπε ότι διαβάζοντας το βιβλίο αυτό μπορεί κάποιος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του όχι μόνο για τη μάχη του Κιλκίς αλλά «προχωρώντας» να φτάσει μέχρι τη Στρώμνιτσα και δικαίως να βγάλει το συμπέρασμα – το οποίο αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση του βιβλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς – ότι αν αυτή η μάχη είχε διαφορετική έκβαση τότε θα κινδύνευε και η Θεσσαλονίκη από τους βουλγάρους.

Επίσης τόνισε ότι «ο αναγνώστης θα αντιληφθεί πως το Ηρώο δεν είναι απλά ένας λόφος με δέντρα και κανόνια αλλά πίσω από την όψη του αγάλματος που βρίσκεται στην κορυφή του κρύβονται ήρωες από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας για να λεγόμαστε τώρα εμείς οι κάτοικοι του Κιλκίς ΕΛΛΗΝΕΣ».

Ανακοινώθηκε η επόμενη δράση του Συλλόγου η οποία θα γίνει στις 30 Μάϊου στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου και θα περιλαμβάνει ομιλία σε σχέση με τη διατροφή από τη διατροφολόγο Ναούμη Ανθή που θα πλαισιωθεί με χορευτικό σχήμα από την Ομάδα Τάγκο  της Αξιούπολης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου προς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο που στηρίζει το Σύλλογο και προβάλλει τις δραστηριότητές του .

Σχολιάστε