My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ζητούν συνάντηση με υπουργούς

Με τους αγρότες του Κιλκίς και άλλων περιοχών της Κ. Μακεδονίας να συνεχίζουν τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, ξεκίνησε η νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους, οι αγρότες αφήνουν τις νυχτερινές ώρες φορτηγά και νταλίκες με ευπαθή προϊόντα, που εγκλωβίζονται στη διάρκεια της ημέρας στο έδαφος της ΠΓΔΜ, να περάσουν στην Ελλάδα. Κι αυτό, επειδή καύσιμα, νικέλιο και ιατρικά προϊόντα, δεν μπορούν να διέλθουν μέσω της Δοϊράνης, καθότι απαγορεύεται να περνούν φορτηγά μέσα από επαρχιακούς δρόμους και κατοικημένες περιοχές.

Προχθές Σάββατο αγροτοσυνδικαλιστές που έχουν στήσει τα μπλόκα σε Ευζώνους, Λευκώνα Σερρών, Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, Πλατύκαμπο Λάρισας και στα μικρότερα της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, βρέθηκαν στη Θέρμη και κατέληξαν στο πλαίσιο των αιτημάτων που θα αποστείλουν σήμερα στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες ζητούν συνάντηση μέσα στην εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, με την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος-Ενέργειας, υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, για να πάρουν δεσμεύσεις και απαντήσεις.

Να σημειωθεί ότι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο και αποδέχεται όλες τις προσκλήσεις.

Από τη πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις τόσο στο φορολογικό των αγροτών «με ένα υψηλό αφορολόγητο που ανέρχεται μέχρι τα 12.000 ευρώ και δεν περιλαμβάνει κάποιες από τις επιδοτήσεις» όσο και στο ασφαλιστικό, που «απ’ ό,τι αποδείχθηκε από τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, 400.000 αγρότες θα πληρώνουν λιγότερα ασφάλιστρα από ένα σύνολο 440.000», όπως είπε.

 

Σχολιάστε