My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ζητείται παράταση για δασικούς χάρτες

Την ανάγκη παράτασης τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την υποβολή ενστάσεων στους δασικούς χάρτες ζητά η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να αποφευχθούν καταστάσεις με αρνητικό πρόσημο, εννοώντας προφανώς τις πληρωμές ΟΣΔΕ των αγροτών.

Σύμφωνα με την οργάνωση είναι πρακτικά αδύνατον εντός του χρονικού πλαισίου που έχει ορίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, δηλαδή μέχρι τις 27 Ιουλίου, να ενημερωθούν οι χιλιάδες εμπλεκόμενοι παραγωγοί και να συντάξουν και να υποβάλουν τα σχετικά αιτήματα-ενστάσεις τους.

Το θέμα θέτει η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ με επιστολή της προς τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, με τον οποίο ζητά συνάντηση, προκειμένου να του εκθέσει αναλυτικά τα προβλήματα που επιβάλλουν την παράταση.

“Γνωρίζουμε καλά ότι έχετε διαμηνύσει πως δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλη παράταση, ωστόσο σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας αυτή, λαμβάνοντας υπόψη το αδιαμφισβήτητο γεγονός της αντικειμενικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί”, σημειώνει η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, προσθέτοντας ότι “η χώρα μας στερήθηκε το έργο αυτό επί δεκαετίες και οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν είναι αμέτρητες. Το να υπάρξει μία πολύ μικρή καθυστέρηση, υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα γίνουν σωστά, δεν μειώνει την αξία του εγχειρήματος”.

Η καθυστέρηση των δήμων

Την ίδια ώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή του “κάρφωσε” τους 36 δήμους της χώρας οι οποίοι “τρεις εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση του τελευταίου χρονικού περιθωρίου δεν έχουν ακόμη αναρτήσει τα όρια δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες στους πολίτες που κατέχουν ιδιοκτησίες στα όριά τους και ιδιαίτερα σε περιοχές κατοικίας. Στους περισσότερους δήμους το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει και σε προσωπική ενημέρωση και έχει δεχθεί διαβεβαιώσεις για την επιτάχυνση των υποχρεώσεών τους”.

Η περίοδος ανάρτησης των δασικών χαρτών για το 35% της χώρας μας ολοκληρώνεται στις 27 Ιουλίου σε έκταση 120 δήμων. Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, τους τελευταίους έξι μήνες έχει δημιουργήσει πολλά εργαλεία εξυπηρέτησης των πολιτών και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων. Τα εργαλεία αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 27 Ιουλίου και με πρόσθετες εγκυκλίους και ρυθμίσεις για τους πολίτες. Επιπλέον το σύνολο του αγροτικού κόσμου έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε ανάγκη επίλυσης προβλημάτων και υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία με πολύ χαμηλό κόστος και μηδενικά τέλη αντιρρήσεων.

“Κατά τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου των δασικών χαρτών 120 δήμοι σε 33 νομούς της χώρας είχαν την υποχρέωση από το Μάιο του 2016 υποβολής των ορίων των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων αλλά και των οικιστικών πυκνώσεων μέσα στην ανάρτηση των δασικών χαρτών. Η οριοθέτηση αυτή διασφάλιζε τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και μείωνε το πλήθος των αντιρρήσεων και την ταχύτητα επίλυσης αυτών στις επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων”, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ανάμεσα στους δήμους που μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους είναι οι Δέλτα και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Εορδαίας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας.

makthes.gr

Σχολιάστε