My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ζητείται εκλογική αποζημίωση!

dimarxeio-paioniasΤους κάλεσαν να εργαστούν όλη μέρα για τις δυο συνεχόμενες Κυριακές των τελευταίων εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, αλλά την προβλεπόμενη αποζημίωση την περιμένουν ακόμα! Ο λόγος, για 40 περίπου εργαζόμενους στο Δήμο Παιονίας, με καθέναν απ` αυτούς να δικαιούται να λάβει από 150 ως 185 ευρώ.

Για το θέμα της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης σε εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας, Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας, κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ  Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με απόφαση (αρ. πρωτ. 480/14/05/2014), του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας, Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας, συγκροτήθηκε ειδικό εκλογικό συνεργείο από υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ., με αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών (Δημοτικών-Περιφερειακών) της 18ης Μαΐου 2014 και τυχόν επαναληπτικών καθώς και των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου 2014.

Συγκεκριμένα, 25 εργαζόμενοι του Ν.Π.Δ.Δ. εργάστηκαν στα συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου των εργάσιμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυχτερινές ώρες. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δούλεψαν σε συνεργεία: «Ελέγχου άφιξης δικαστικών αντιπροσώπων και παράδοσης σε αυτούς του εκλογικού υλικού του Εκλογικού Τμήματος ευθύνης τους», «Παροχής πληροφοριών «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» και υπηρεσιών (έκδοσης πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας, βεβαιώσεων διαμονής καθώς και αντιμετώπισης προβλημάτων)», «αγγελιαφόρων-συνδέσμων του Δήμου με τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους των Εκλογικών Τμημάτων».

Με το πέρας των εκλογών το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. ενέκρινε την αποδοχή εκλογικής αποζημίωσης, ποσού 8.251,00 ευρώ, των εργαζόμενων αυτών (αρ. απόφ. 30/09-03-2015), ενώ με την απόφαση 120/27-11-2015, προχώρησε στην ψήφιση και διάθεση πίστωσης με τίτλο «Απόδοση Αποζημίωσης».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική πράξη (30/15), που εξέδωσε η Υπηρεσία Επιτρόπου στην ΠΕ Κιλκίς, τα χρηματικά εντάλματα δεν θεωρήθηκαν καθώς η δαπάνη κρίθηκε μη νόμιμη, με το αιτιολογικό ότι  σύμφωνα με την ΚΥΑ 15960, στα εκλογικά συνεργεία «δικαίωμα συμμετοχής εκτός των άλλων υπηρεσιών (Περιφερειών, Δικαστηρίων κ.α.), είχαν οι υπάλληλοι μόνο των Δήμων και όχι και των Νομικών τους Προσώπων». Αιτιολόγηση αυθαίρετη αφού η ΚΥΑ σαφώς και δεν προσδιορίζει τους συμμετέχοντες υπαλλήλους των δήμων ή των Νομικών τους προσώπων παρά  μόνο τον αριθμό τους.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι 25 εργαζόμενοι, χωρίς δικής τους υπαιτιότητα, να παραμένουν απλήρωτοι για εργασία που προσέφεραν την προαναφερόμενη περίοδο.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των 25 εργαζόμενων του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας, Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας Π.Ε. Κιλκίς και για την πρόληψη αυθαίρετων ερμηνειών έλεγχου που συχνά πυκνά επαναλαμβάνονται από  τις υπηρεσίες Επιτρόπου στους Δήμους.

Σχολιάστε