My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ζητήσαμε σχολικά γεύματα αλλά…

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των δημοτικών σχολείων της διοικητικής του ευθύνης στο θεσμό των σχολικών γευμάτων.

Αυτό διευκρινίζει ο Δήμος Κιλκίς σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου για τα σχολικά γεύματα, προσθέτωντας ότι δεν έλαβε ποτέ επίσημη απάντηση στο αίτημά του, το οποίο έπρεπε να διεκπεραιωθεί από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Η ανακοίνωση του δήμου:

«Χωρίς την παραμικρή διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης στο πολύ ευαίσθητο θέμα των Σχολικών Γευμάτων, το οποίο θίγει με δήλωσή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, και επιθυμώντας να εισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στην αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του Δήμου Κιλκίς και Δημοτικών Σχολείων της διοικητικής του ευθύνης στο θεσμό των Σχολικών Γευμάτων.

 Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν συμπολίτες μας έχουν ανάκλαση και στο σχολικό περιβάλλον. Αναγνωρίζοντας  τη συμβολή των σχολικών γευμάτων στη στήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και στον αποκλεισμό των κοινωνικών ανισοτήτων η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τη συμπερίληψη του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα ‘’Σχολικά Γεύματα’’ τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη (αριθμός απόφασης 16/2020) και ελήφθη σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.2.2020. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ώστε να προωθηθεί αρμοδίως στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας το οποίο διαχειρίζεται το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Δήμος Κιλκίς δεν έλαβε ποτέ επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την επέκταση του θεσμού των Σχολικών Γευμάτων, το οποίο επαναλαμβάνουμε, έπρεπε διοικητικά να διεκπεραιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του προγράμματος, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ούτε ο Δήμος Κιλκίς ούτε κανείς άλλος Δήμος περιελήφθησαν στα Σχολικά Γεύματα. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το πρόγραμμα ανεστάλη, όπως και η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της χώρας, και θα συνεχιστεί για τους επόμενους τέσσερις μήνες στα ίδια σχολεία που είχαν εγκριθεί, με την διατεθείσα πίστωση που δεν δαπανήθηκε για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω.

Ο Δήμος Κιλκίς, εν κατακλείδι, κινήθηκε εντός των ορίων που απορρέουν από το σχετικό νομικό πλαίσιο και δε θα δίσταζε να παραδεχθεί την ευθύνη του εάν είχε πραγματική ευθύνη για τη μη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων.

Είναι απόλυτα σεβαστός ο ελεγκτικός κοινοβουλευτικός ρόλος της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε όμως ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μην εξάγοντα αβίαστα αυθαίρετα φωτογραφικά συμπεράσματα.

Ο Δήμος Κιλκίς θα ανακινήσει ως οφείλει το αίτημα των Σχολικών Γευμάτων σε συνθήκες σχολικής κανονικότητας με τη βεβαιότητα ότι θα γίνει αποδεκτό από τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου και οι μαθητές σχολείων του Δήμου να τύχουν τις ευεργετικές πρόνοιες του προγράμματος.»

Σχολιάστε