My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των Νέων Αγροτών -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Πρόταση για καταφύγιο αδέσποτων -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Ζητά τη παραίτηση του Γ. Ανδρίτσου -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Ομάδες συνεργασίας για Δοϊράνη -

Τρίτη, 12 Απριλίου, 2022

Μείωση κρουσμάτων στο Ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 10 Απριλίου, 2022

Φάρμα Κουκάκη και στη Ν. Κορέα -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

Μεγάλη αύξηση, φτηνά σπίτια! -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

“Επάρκεια δείχνει η καταγραφή” -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ζητά τη παραίτηση του Γ. Ανδρίτσου

Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννη Ανδρίτσου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της ΝΕ Κιλκίς, Δημήτρη Αγαθόπουλου.

“Οφείλετε κ. Διοικητά κάτω από το βάρος των τραγικών καταστάσεων που βίωσε το Νοσοκομείο Κιλκίς, με αρνητική πρωτιά στο πανελλήνιο, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ”, υπογραμμίζει ο κ. Αγαθόπουλος σε δήλωσή του με τίτλο “Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ κ. ΑΝΔΡΙΤΣΟ – ΟΙ 700 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ”.

Η δήλωση-ανταπάντηση του κ. Αγαθόπουλου έχει ως εξής:

“Η τοπική κοινωνία του νομού Κιλκίς ζητάει πειστικές απαντήσεις για τους 700 και πλέον θανάτους ασθενών με covid-19, στο Νοσοκομείο Κιλκίς, σε ποσοστό υπερδιπλάσιο του πανελλαδικού και των γειτονικών νομών.

Αντ’ αυτού, σε κριτική που ασκήσαμε στην διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς, ο κ. Ανδρίτσος επέλεξε να πετάξει και πάλι την μπάλα στην εξέδρα μη αναλαμβάνοντας την παραμικρή ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα όσον αφορά την πανδημία στον νομό μας.

Μετά από 3 περίπου χρόνια διακυβέρνησης, ελλείψει πιστικών απαντήσεων καταφεύγει ανεπιτυχώς να επιρρίπτει ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις και κυβερνήσεις, μη παίρνοντας υπόψη ότι η διαχείριση της πανδημίας απαιτούσε και απαιτεί πολύ αυξημένες υποχρεώσεις από την οποιαδήποτε κυβέρνηση ή διοίκηση νοσοκομείου. Άρα η σύγκριση με περιόδους μη πανδημίας είναι άστοχη και ατελέσφορη, εάν κάποιος θα ήθελε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Η ανάληψη ευθυνών για όσα τραγικά βίωσαν οι ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, είναι πράξη γενναιότητας και όποιος δεν την αναλαμβάνει είναι ανάξιος να εκπροσωπεί το Δημόσιο. Θα περίμενε κανείς από τον Διοικητή του Νοσοκομείου να καταγράψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις των υγειονομικών ιδρυμάτων του νομού και να περιγράψει τις ενέργειες που έχουν γίνει ή θα πρέπει να γίνουν για να επιλυθούν. Ο αριθμός των θανάτων δεν αφήνει περιθώρια ολιγωρίας και πολιτικάντικων απαντήσεων .

Το να κρύβονται τα προβλήματα του Νοσοκομείου κάτω από το χαλί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο ίδρυμα. Αντιθέτως η δημοσιοποίησή τους θα είναι αυτή που θα πιέσει και θα υποχρεώσει τους υπεύθυνους να ενεργοποιηθούν για να επιλυθούν.

Εμείς οφείλουμε να τα υπενθυμίσουμε διότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και τα καλώς και τα κακώς κείμενα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:

– Στην ΩΡΛ υπάρχει ένας μόνιμος γιατρός, μία επικουρική και η Διευθύντρια σε αναστολή. Στην ουσία υπολειτουργεί.

– Στην παθολογική κλινική υπάρχουν μόνο 4 μόνιμοι παθολόγοι. Οι υπόλοιποι είναι από προσωρινές μετακινήσεις. Είναι φύση αδύνατον να σηκώσει όλο το βάρος των αναγκών.

– Στο ΤΕΠ από τις 4 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένη μόνο η μία. Οι άλλες δεν προκηρύχθηκαν ποτέ. Πως είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες;

– Οι 3 θέσεις που προκηρύχθηκαν υποτίθεται για την στελέχωση της ΜΕΘ, δεν επαρκούν για την λειτουργία της μονάδας, η οποία χρειάζεται, βάση προδιαγραφών, τουλάχιστον 5 γιατρούς και 10 νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι η μονάδα δεν θα λειτουργήσει ποτέ.

– Στο ακτινολογικό ο αξονικός, ελλείψει προσωπικού για πολλές μέρες λειτουργεί μόνο μέχρι το μεσημέρι και εφημερεύει μόνο ένας γιατρός.

– Στο νοσοκομείο πλέον δεν υπάρχει Δερματολόγος, δεν υπάρχει νευρολόγος, δεν υπάρχει Γαστρεντερολόγος, δεν υπάρχει Γναθοχειρουργός, που προϋπήρχαν υποβαθμίζοντας γενικά τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

– Η μία Πνευμονολόγος καλύπτει μόνο τα περιστατικά covid19 και είναι αδύνατον να καλύψει άλλα περιστατικά.

– Ο ένας Ουρολόγος καλύπτει μόνο λίγες μέρες τον μήνα.

– Η Ψυχιατρική κλινική με μόνο 2 Ψυχιάτρους καλύπτει εφημερίες ελάχιστες μέρες του μήνα.

– Έκλεισε επίσημα το Ιατρείο Πόνου, το οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε με προσωπική προσφορά και ευθύνη των αναισθησιολόγων.

– Εδώ και μήνες δεν λειτουργεί, ούτε μία μέρα την εβδομάδα, τακτικό Παθολογικό Ιατρείο και το διαβητολογικό. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα Νοσοκομείο της χώρας.

– Στο αναισθησιολογικό έχουν αποχωρήσει 2 γιατροί που δούλευαν με μπλοκάκι και συν τις άλλης είναι και απλήρωτοι. Έχουν μείνει 4, από τους οποίους μία θα αποχωρήσει για λόγους υγείας και θα παραμείνουν 3, όταν οι ανάγκες απαιτούν τουλάχιστον 6.

– Στο χειρουργείο σταματούν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

– Στην Γουμένισσα 3 παθολόγοι μετακινήθηκαν στο Κιλκίς δημιουργώντας αντίστοιχο έλλειμα στο εκεί Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας.

– Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ασφυκτιούν κάτω από την μπότα του εργολάβου και το ίδιο προβλέπεται για την φύλαξη και την σίτιση στο μέλλον.

– Αντίστοιχα ελλείψεις προσωπικού και αύξηση των κενών οργανικών θέσεων παρατηρούνται σε όλες τις ειδικότητες των Νοσοκομείων μας λόγω των συνταξιοδοτήσεων και αναστολής εργασίας σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις βαθμίδες εργαζομένων

Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι μακρύς, εάν συμπεριλάβουμε την ανεπάρκεια των υποδομών και το δυσοίωνο μέλλον των περιφερειακών νοσοκομείων, μετά από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον νέο υγειονομικό χάρτη τον οποίο ετοιμάζει ο Υπουργός Υγείας. Ενδεικτικά μόνο να πούμε ότι οι διοικήσεις του Νοσοκομείου και του Δήμου Κιλκίς ακόμη δεν έχουν καταφέρει να απορροφήσουν τα 100.000 ευρώ που δώρισε η προηγούμενη δημοτική αρχή για την ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε διότι το προκλητικό ύφος του κ. Διοικητή, το κουκούλωμα και η ωραιοποίηση της κατάστασης, σε πολλές περιπτώσεις με ψευδείς ισχυρισμούς, δεν αφήνει περιθώρια για την ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Οφείλετε κ. Διοικητά κάτω από το βάρος των τραγικών καταστάσεων που βίωσε το Νοσοκομείο Κιλκίς, με αρνητική πρωτιά στο πανελλήνιο, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ.”

Σχόλια
One Response to “Ζητά τη παραίτηση του Γ. Ανδρίτσου”
  1. Ο/Η ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ λέει:

    Α, ρε, Αγαθόπουλε με τις αυταπάτες σου, αντί να βαρέσεις το γαιδούρι βαράς το σαμάρι. Είδαμε και τα δικά σας τα ”λουλούδια” που διοικήσαν το Νοσοκομείο τα ίδια και χειρότερα . Τουλάχιστον ο σημερινός σε ότι αφορά τη διαφάνεια και τα διοικητικά θέματα είναι πιο δίκαιος.

Σχολιάστε