My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ζήσε τον μύθο σου

Της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου, υποψήφιας βουλευτού ΠΑΣΟΚ

—————————————————————————————————————————————————————————————————–Το παλιό και επιτυχημένο σλόγκαν του ΕΟΤ “Ζήσε τον μύθο σου” είναι τελικά αυτό που μας εκφράζει περισσότερο ως έθνος. Μας αρέσουν οι μύθοι περισσότερο από την Ιστορία. Προτιμούμε τα ευχάριστα παραμύθια από τις δυσάρεστες αλήθειες, αυτούς που μας χαϊδεύουν τα αυτιά από αυτούς που μας θέτουν προ των ευθυνών μας, αυτούς που μας υπόσχονται τον επί γης παράδεισο από αυτούς που μας υπόσχονται σκληρή δουλειά.

Ο νέος εθνικός μας μύθος είναι ότι όλα μπορούν να ξαναγίνουν όπως παλιά. Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή τη Ν.Δ. στην εξουσία (είναι τα κόμματα που διακρίνονται αυτήν την περίοδο για τις επιδόσεις τους στα παραμύθια) οι μισθοί θα επανέλθουν στα προ της κρίσης επίπεδα, οι επιχειρήσεις θα ανθήσουν, η φορολογία θα μειωθεί και ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, το χρήμα θα ρέει άφθονο στην αγορά, οι άνεργοι θα προσληφθούν είτε στο Δημόσιο (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) είτε θα ανοίξουν όλοι δικές τους κερδοφόρες επιχειρήσεις (Ν.Δ.), η χώρα μας θα γίνει το αντικείμενο του πόθου για τους επενδυτές και φυσικά θα επανακρατικοποιήσουμε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει η χώρα (ΣΥ.ΡΙΖ. Α.) δηλ. την Ολυμπιακή και τον Ο.Τ.Ε. ή εναλλακτικά θα ιδιωτικοποιήσουμε τα πάντα (Ν.Δ.) συνεχίζοντας από εκεί που το είχαμε αφήσει, δηλ. από την υγεία.

Ο νέος εθνικός μύθος συνεχίζει ως εξής: Η μικρή Ελλάδα είναι ο φόβος και ο τρόμος των G20 και απειλεί με τα “πυρηνικά” που έχουμε στη διάθεσή μας (πολιτικά μας πρότυπα ο Σ. Χουσεϊν και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ) να τινάξουμε στον αέρα την παγκόσμια οικονομία. Οι κακοί της ιστορίας (οι εταίροι και δανειστές μας) αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι θα καταστραφούν χωρίς εμάς και θα συνεχίσουν να χορηγούν καρτερικά τις δόσεις των δανείων μας στο διηνεκές βέβαιοι πλέον ότι έχουν κάνει μέλος τους ένα κράτος παράσιτο. (Θυμίζω ότι παράσιτο στη Βιολογία χαρακτηρίζεται ο οργανισμός που ζει και αναπτύσσεται μαζί και σε βάρος άλλου οργανισμού).

Ο νέος εθνικός μύθος τελειώνει όπως τελειώνουν όλα τα παραμύθια: Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα (σε βάρος τους). Θα συνεχίσουμε  να ζούμε όπως ζούσαμε μέχρι τώρα (με δανεικά), χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τίποτε, γιατί όλα είναι καλά καμωμένα: ο τρόπος λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, το σύστημα παιδείας, το σύστημα υγείας, το μοντέλο διακυβέρνησης, το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης. Δε χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, γιατί αυτές προϋποθέτουν αλλαγή νοοτροπίας και σκληρή δουλειά από όλους,  περισσεύει κάθε συζήτηση για την Ελλάδα που θέλουμε να ζούμε, γιατί αυτές οι συζητήσεις προϋποθέτουν πνεύματα σε εγρήγορση κι εμείς θέλουμε παραμύθια να μας αποκοιμίζουν. Και γι’αυτό θα δώσουμε την ψήφο μας σε αυτούς που μας προτρέπουν “Ζήσε τον μύθο σου!”. Η προσγείωση στην πραγματικότητα, η απότομη ενηλικίωση του έθνους είναι προδιαγεγραμμένη, όμως θα είναι εξαιρετικά σκληρή και βίαιη για όλους.

 

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Ζήσε τον μύθο σου”
  1. Ο/Η Παράνομος λέει:

    Κυρία Ιωαννίδου θα τον ζήσουμε τον Μύθο μας. Το έχουμε αποφασίσει. Για τον δικό σας μύθο πείτε μας. Για τη συνεργασία σας με την κ. Διαμαντοπούλου και την κ. Χρυστοφιλοπούλου. Τι καταφέρατε από 2009 στο Υπουργείο με τα θέματα διά βίου μάθησης και σύνδεσης της εκπαίδευσης με την απασχόληση? Για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν ρωτώ γιατί ήταν λίγος ο χρόνος.
    Πείτε μας και για τους νόμους που προώθησε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Βενιζέλος και επέτρεπαν τον καθένα του κόμματος – να μη χαρακτηρίσω – να ζει τον μύθο του.

    Και να ξέρετε δε θέλουμε άλλο σώσιμο. Και ούτε πιστεύουμε πως θα τινάξουμε την παγκόσμια οικονομία στον αέρα. Το τι μας περιμένει μας το έμαθαν τα τραγούδια που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής του κόμματος σας όταν παραμύθιαζε τους Έλληνες. Επειδή οι περισσότεροι από εσάς τα ξεχάσατε ζώντας στις βιλάρες σας, να σας θυμίσω τους στίχους από ένα
    ‘’Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
    για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
    Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς
    Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.’’

  2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Είχα την αίσθηση οτι τα νεότερα στελέχη του Πασοκ θα διατυπώνανε μιά άλλη άποψη πιό φρέσκια και ελκυστική, που να συνάδει με την ηλικία τους ως προς τα πολιτικά πράγματα της χώρας και κυρίως μιά διάθεση αυτοκριτικής, απο αυτή των παλαιότερων. Με όσα δημόσια έχω ακούσει απο αυτά τα στελέχη έχω διαψευστεί οικτρά! Προτιμώ χίλιες φορές τους παλαιότερους γιατί υπήρξαν περίοδοι που ενέπνεαν αισιοδοξία και όραμα, σε σχέση με τους νέους που ξερνάνε χολή, απαισιοδοξία, αλαζονεία, κυνισμό, μοιρολατρεία, ναρκισσισμό, παλαιοκομματισμό, κουτσαβακισμό και υποτέλεια. Λυπάμαι για λογαριασμό τους.

Σχολιάστε