My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Εφάρμοζα την πολιτική τους”

Εφάρμοσα “μια πολιτική που έχει προαφασιστεί από την κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή”, έχοντας “την πλήρη στήριξη των Υπουργών Υγείας”, λέει στη δήλωση αποχώρησής του απ` τη 4η ΔΥΠΕ, ο Θρ. Βεντούρης. Παράλληλα, αποδίδει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο “μια διαφορετική και ξεπερασμένη λογική, που βασίζεται στη ρουσφετολογία και την ικανοποίηση των ημετέρων”, ενώ προαναγγέλλει προσφυγή του στο ΣτΕ.

ventourisΗ ανακοίνωση του κ. Βεντούρη:

Μου κοινοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 Απόφαση παύσης από τα καθήκοντα του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Μία απόφαση έωλη νομικά, αναιτιολόγητη, η οποία ακροβατεί επικίνδυνα στο όριο των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή Υπουργού.

Το νόμιμο ή μη της απόφασης αυτής θα κριθεί από το ΣΤΕ στο οποίο και έχω ήδη προσφύγει. Αυτό όμως που αξίζει να αναδειχθεί είναι το πολιτικό και ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, εφαρμόζω μια πολιτική μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης στο πεδίο της ευθύνης μου. Μια πολιτική που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί από την Βουλή. Η δουλειά αυτή έχει μέχρι σήμερα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και έχει τύχει της αναγνώρισης τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου, όσο και των συναδέλφων – συνεργατών μου, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.

Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν εύκολη. Συγκρουστήκαμε με κάθε λογής συμφέροντα – τοπικά, οικονομικά, συντεχνιακά. Αυτό έγινε προτάσσοντας την μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια και έχοντας την πλήρη στήριξη των Υπουργών Υγείας με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ. Σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός φαίνεται να επιλέγει να διαχειριστεί τα πράγματα με μια διαφορετική και ξεπερασμένη λογική, που βασίζεται στη ρουσφετολογία και την ικανοποίηση των ημετέρων. Μια λογική που εκθέτει τόσο το ίδιο το Υπουργείο όσο και τον πολιτικό μας φορέα, ο οποίος τόσο κόστος έχει πληρώσει για την υπεύθυνη και συνεπή μεταρρυθμιστική του πολιτική.

Η παλαιοκομματική αυτή λογική του αναπληρωτή Υπουργού ήταν εμφανής και στην πρόσφατη περιοδεία του στις δομές Υγείας του νομού Κιλκίς. Η διαφωνία μου, τόσο με τη λογική αυτή όσο και με την περιοδεία αποτέλεσε και την αφορμή για την επίδειξη ισχύος από πλευράς του με την “παύση” μου.

Υπηρετώ τον χώρο της δημόσιας υγείας εδώ και πάνω από 37 χρόνια και γνωρίζω καλά πόσο βαρύ κόστος έχει πληρώσει η Υγεία εξαιτίας αυτών των μαυρογιαλούρειων πρακτικών. Δυστυχώς, συνεχίζει να το πληρώνει ακόμη και σήμερα.

Σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω να μάχομαι για ένα σύγχρονο δημόσιο Σύστημα Υγείας, αξιοκρατικό , με κέντρο τον άνθρωπο, απαλλαγμένο από παλαιοκομματικές αντιλήψεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Σχόλια
One Response to ““Εφάρμοζα την πολιτική τους””
  1. Ο/Η kolas λέει:

    Το 1ο (σύγχρονο δημόσιο Σύστημα Υγείας με κέντρο τον άνθρωπο) τι σχέση μπορεί να έχει με το 2ο (αξιοκρατικό, απαλλαγμένο από παλαιοκομματικές αντιλήψεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος).
    Εσύ άνθρωπε μου δεν άγγιξες καν το 2ο , να κυνηγήσεις δηλαδή αυτούς που το κάνουν ή το θέλουν αναξιοκρατικό και έχουν παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Αντί αυτού ήθελες με δικαιολογία την ανικανότητα σου να καταφέρεις το 2ο να καταστρέψεις το 1ο.
    Με απλά λόγια φταίμε εμείς αν τα ‘’παίρνει’’ ή όχι, αν δουλεύει όσο αμείβεται ή όχι, κάποιος από αυτούς που υπονοείς ώστε να είναι αυτός ο λόγος που θα μείνουμε χωρίς περίθαλψη με κέντρο τον άνθρωπο;

Σχολιάστε