My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Εσύ μπούλη ρούφα τ’ αυγό σου»

Του Τάσου Παππά.


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τις υποκλοπές. Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» μας είπε ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Θυμάμαι όμως ότι στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ είχε μιλήσει για νόμιμη και τεκμηριωμένη απόφαση, αλλά αν την ήξερε δεν θα την επέτρεπε. Δηλαδή θα παραβίαζε τον νόμο. Ωραία. Αναφέρει επίσης πως «στην πορεία αναδείχτηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους» (εννοεί τους Κοντολέοντα, Δημητριάδη).

Ποιος όμως είναι ο υπεύθυνος για τους συγκεκριμένους υπεύθυνους; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος τοποθέτησε τον κ. Κοντολέοντα επικεφαλής στην ΕΥΠ αλλάζοντας τον νόμο, αν και είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι δεν θα το κάνει, για να χωρέσει στη θέση ο εκλεκτός του, ο οποίος δεν είχε τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε ο μέχρι τότε ισχύων νόμος; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος διόρισε γενικό δερβέναγα στο μέγαρο Μαξίμου τον κ. Δημητριάδη; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος σε τελική ανάλυση ευθύνεται για τη δράση των δύο, αν δεχτούμε ότι αυτοί λειτούργησαν ερήμην του αφεντικού τους; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος δεν μπόρεσε να ελέγξει τα ρυπαρά δίκτυα, αν συμφωνήσουμε ότι αυτά έπαιξαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ποια χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος θα συνέχιζαν να διοικούν σαν να μην τρέχει τίποτα ή, ακόμη χειρότερα, θα κυνηγούσαν με όλα τα μέσα εκείνους που έφερναν στο φως τις παρακρατικές πρακτικές ενός συστήματος; Και εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Στην Τουρκία του Ερντογάν, στη Βραζιλία του Μπολσονάρο, στις ΗΠΑ του Τραμπ, στη Ρωσία του Πούτιν, στις κοσμικές δικτατορίες, στα θεοκρατικά καθεστώτα. Είναι η Ελλάδα σ’ αυτήν την κατηγορία; Δεν οφείλει να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Αυτό δεν θα έκαναν όλοι οι φιλελεύθεροι ηγέτες στην πολιτισμένη Δύση; Ε, καλά τώρα. Μακριά απ’ αυτόν οι ανίερες σκέψεις που θα ευνοήσουν τους εξωτερικούς εχθρούς της πατρίδας (Πούτιν, Ερντογάν) και θα ρίξουν νερό στον μύλο των εσωτερικών εχθρών (οι ακροαριστεροί λαϊκιστές που αντιγράφουν τον Τραμπ και τον Μπολσονάρο και οι μεγιστάνες που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μπανανία). Ο πρωθυπουργός που δεν παραιτείται, οι υπουργοί του (παρακολουθούμενοι και μη), οι βουλευτές της Ν.Δ., οι στρατηγοί που η ΕΥΠ είχε βάλει στο στόχαστρό της με ή χωρίς Predator, όταν καλούνται να απαντήσουν στα δημοσιεύματα τα χαρακτηρίζουν συκοφαντικά και καλούν τους…συκοφάντες να προσκομίσουν αποδείξεις, διαφορετικά θα τους παραδώσουν στη χλεύη της κοινωνίας.

Οι… συκοφάντες του Documento παρουσιάζουν στοιχεία (τους κωδικούς παρακολούθησης και τις περιγραφές των πρακτόρων), αλλά ο πρωθυπουργός, τα μέλη της λατρευτικής κλίκας που τον πλαισιώνει μιλούν για σκευωρία, αλλάζουν τον νόμο για να καλύψουν το σκάνδαλο και τα θύματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους γιατί φοβούνται. Τα πράγματα όμως είναι απλά. Είναι συκοφαντικά τα δημοσιεύματα; Κάνεις μήνυση. Είναι έγκυρα; Ζητάς εξηγήσεις από τον… κυβερνήτη. Δεν σου δίνει; Τον καταγγέλλεις και παραιτείσαι. Καθαρές κουβέντες. Αλλιώς είσαι συνένοχος.

ΥΓ.: Επειδή στους παρακολουθούμενους υπάρχουν και ένστολοι και μάλιστα υψηλόβαθμοι (πιο υψηλόβαθμοι δεν γίνεται) και επειδή η στάση τους είναι αξιοθρήνητη, μου ήρθε στο μυαλό η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Ελεγε ο Σταύρος Ξενίδης που υποδυόταν έναν συνταγματάρχη: «Εγώ είμαι στρατιωτικός και τα λέω τσεκουράτα». Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν ένας μπούλης που ρουφούσε τ’ αυγό του.

Ανάγωγα

Οι Τούρκοι τα F-16 και εμείς τα F-35. Πάλι Κώτσους τους πιάσαμε. Θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά τι να γίνει, λεφτά υπάρχουν. Αν όμως μέχρι να πάρουμε τα F-35 έχουν βγει στην αγορά τα F-45 τι θα κάνουμε; Ε, είναι απλό. Θα πάρουμε κι απ’ αυτά. Σιγά μην κωλώσουμε. Το θέμα είναι να τερματίσουμε πρώτοι στην κούρσα των εξοπλισμών. Με άδειες τσέπες και χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό, αλλά πάνοπλοι και υπερήφανοι.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε