My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Το κείμενο της ερώτησης:

“Η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησής της από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που προσέρχονται σε αυτή, αλλά και των εργαζόμενων του κλάδου, οξύνεται ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας πλέον σε οριακή κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχει ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Με βάση τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, την Τρίτη 26/2/2019, σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αναβληθεί περίπου 15 χειρουργεία, επειδή στη Χειρουργική Κλινική έχουν απομείνει 1 Επιμελήτρια (η οποία βρίσκεται σε άδεια κύησης) και χρησιμοποιούνται 3 Επικουρικοί Επιμελητές, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Επίσης, λόγω έλλειψης Διευθυντή, σήμερα χρέη Διευθυντή εκτελεί κατά ανάθεση ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής. Οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες που έχουν σήμερα οι Επικουρικοί Επιμελητές είναι πολλές φορές μεγαλύτερες των δυνατοτήτων τους. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν στα βαριά καθήκοντα που έχουν επωμισθεί εδώ και 3 μήνες κατά τις εφημερίες, αλλά και κατά το τακτικό ωράριο εργασίας τους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οδηγήθηκε η Χειρουργική Κλινική σε αναστολή λειτουργίας και αν δεν υπάρξει άμεση λύση, δηλαδή η κατεπείγουσα κάλυψη των κενών με 3 Γενικούς Χειρούργους, η Κλινική κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας της, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το Νοσοκομείο και για την υγεία του λαού της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε, ακόμα, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες ερωτήσεις μας σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ότι από τις 86 οργανικές θέσεις ιατρών που προβλέπονται, σήμερα είναι καλυμμένες μόλις οι 43, με άμεση την ανάγκη κάλυψης των κενών στις ειδικότητες του πνευμονολόγου, του γαστρεντερολόγου, του νευρολόγου, του παθολογοανατόμου και του γναθοχειρουργού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

  • Την άμεση κάλυψη της Χειρουργικής Κλινικής με τους απαραίτητους Γενικούς Χειρούργους και την πλήρη στελέχωσή της, ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα και χωρίς να επιβαρύνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
  • Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και η καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της περιοχής.”
Σχολιάστε