My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση κι από ΔΗΣΥ για ιλαρά

Μετά τον Γ. Γεωργαντά και τους συναδέλφους του της ΝΔ, Β. Οικονόμου και Ιάσ. Φωτήλα, δυο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι Κ. Μπαργιώτας (Λάρισας) και Μ. Τζελέπης Σερρών) κατέθεσαν κι αυτοί ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Ξανθό, κάνοντας λόγο για “άμεση αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ιλαράς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς”.

Το κείμενο της ερώτησης των δυο βουλευτών:

“Σε πρόσφατη ανακοίνωση του 10-5-2018 το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έχει γνωστοποιήσει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εν λόγω ανακοίνωση ο αριθμός δηλωθέντων κρουσμάτων ιλαράς στην χώρα μας ανέρχεται σε 2.819 περιστατικά και καταγράφηκαν 4 θάνατοι ενώ στις 31-5-2018 το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης και παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κάνει αναφορά εστιάζοντας στα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς στη Βόρειο Ελλάδα.

Είναι γνωστό από την πλευράς ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ότι συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Όσον αφορά το Νομό Κιλκίς, σε καθημερινή βάση γίνεται ολοένα και γνωστό ότι παρουσιάζονται και στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς αυξανόμενα σε βαθμό επικίνδυνο για την δημόσια υγεία κρούσματα ιλαράς.

Η δημόσια υγεία όμως αφορά και εργαζόμενους του Νοσοκομείου που πολλοί εξ αυτών ήρθαν αλλά και έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς του νοσοκομείο χωρίς να είναι εμβολιασμένοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσουν αλλά και να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους τους και ασθενείς.

Επιπλέον είμαστε ενήμεροι ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο Νοσοκομείο Κιλκίς για τον έλεγχο αντισωμάτων της ιλαράς.

Για αυτό το λόγο κύριε Ρεβενάκη Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, σας καλούμε να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό πρόληψης και έλεγχου λοιμώξεων για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου τόσο στο γενικό πληθυσμό που καθημερινά προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κιλκίς όσο και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς.”

Σχολιάστε