My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Ερώτηση για τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς κατέθεσε με άλλους εννέα συναδέλφους του της ΝΔ ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τα ζητήματα που ανέκυψαν σχετικά με το κτίριο που στεγάζονται τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

syriza-001Το κείμενο της ερώτησης:

«Κατατέθηκε, στην Εξεταστική Επιτροπή, από τον κ. Δαρειώτη, Οικονομικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ από το 1997 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου, στην ως άνω διεύθυνση, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή στο πλαίσιο συζητήσεων για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή, o ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε δάνεια από την Εθνική Τράπεζα έχοντας ως πρόσθετες εγγυήσεις της μελλοντικής χρηματοδότησης του, και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει, «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτήριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.»

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο κ. Δαρειώτης κατά την εξέταση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αγοραστεί από την Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) το 1990, με δάνειο από την Ιονικη Τράπεζα και το 1998 έγινε μονομερής άρση κατασχέσεως, αφού προηγουμένως καταβλήθηκε το 40% του οφειλόμενου ποσού.

Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η μεταβίβαση του ακινήτου στον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε τον Μάρτιο του 2016, αν και είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2013 όφειλε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες δέσμευσης του ακινήτου υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, από το 2013, όπως σχετικώς είχε ζητηθεί από την Τράπεζα.

Ωστόσο, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι το εν λόγω ακίνητο δεν πλήρωνε φόρο τα τελευταία 16 έτη και το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανάφεραν ότι το θέμα είναι «Παντελώς ανύπαρκτο» και ότι το κεντρικό κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ περιήλθε στην κυριότητα του κόμματος το 2016, και από τότε πληρώνει όλους τους ισχύοντες φόρους, αναδρομικά από το 2002, ενώ η κα Ο. Γεροβασίλη, χθες από το βήμα της Βουλής, ανέφερε «…για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ότι δεν πληρώνει φόρους. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει φόρους αναδρομικά από το 2002, ως όφειλε….».

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται ο κ. Πρωθυπουργός & οι κ. κ. Υπουργοί:

Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το ως άνω κτήριο;
Αν είναι ορθή η δήλωση της κ. Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια; Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;
Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;
Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν φόρος ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κτλ) για τα έτη 2001-2016;
Για την δήλωση του ακινήτου στην ΔΟΥ, ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της ΕΑΡ προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτήριο;
Αν είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών;»

Σχολιάστε