My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση για σχέδια βελτίωσης

agrotisΝα δίνεται βεβαίωση από την Τράπεζα ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει τον επενδυτικό φάκελο / Σχέδιο Βελτίωσης του ενδιαφερόμενου, διότι καθυστερεί η διαδικασία μέσω ΕΤΕΑΝ,  ζητούν 22 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων κι ο Γ. Γεωργαντάς, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ερώτηση:

«Η χορήγηση δανείων σε επενδυτές-αγρότες με Σχέδιο Βελτίωσης, γίνεται πλέον μέσω  του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης  (ΕΤΕΑΝ) από τις Τράπεζες.

Στα προηγούμενα Σχέδια Βελτίωσης, η Αγροτική Τράπεζα, χορηγούσε μία απλή βεβαίωση, ότι μπορούσε να χρηματοδοτήσει τον επενδυτικό φάκελο/ Σχέδιο Βελτίωσης του ενδιαφερόμενου.

Η βεβαίωση αυτή αποτελούσε συνήθως το τυπικό μέρος της διαδικασίας, γιατί σε μεγάλο ποσοστό η οικονομική συμμετοχή των αγροτών στην επένδυση καλυπτόταν από ίδια κεφάλαια.

Η διαδικασία που τηρείται σήμερα για την χρηματοδότηση μέσω ΕΤΕΑΝ είναι χρονοβόρα, καθώς ο ενδιαφερόμενος για να πάρει την έγκριση χρηματοδότησης από την τράπεζα πρέπει να καταθέσει δανειοδοτικό φάκελο και στη συνέχεια αν εγκριθεί, να προχωρήσει στην αποστολή του φακέλου για οριστική έγκριση του Σχεδίου Βελτίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, ζητούν από τους αγρότες να προκαταβάλλουν τα χρήματα από τις αγορές αγροτικών μηχανημάτων ή οποιασδήποτε επένδυσης και στη συνέχεια να τους δώσουν τα χρήματα.

Επειδή ο αγροτικός τομέας αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία,

Επειδή οι επενδυτικοί φάκελοι των Σχεδίων Βελτίωσης εκκρεμούν από το έτος 2010,

Επειδή η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω ΕΤΕΑΝ είναι χρονοβόρα,

Επειδή ο υποψήφιος επενδυτής δεν έχει τα χρήματα για να καλύψει την επένδυση και για αυτό άλλωστε καταθέτει επενδυτικό φάκελο,

Ερωτάσθε κκ.  Υπουργοί ,

Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε η πιθανή χρηματοδότηση μέσω ΕΤΕΑΝ να γίνεται με βεβαίωση της τράπεζας ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία κατάθεσης δανειοδοτικού φακέλου;»

Σχολιάστε