My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ερωτήσεις για τους πιο αδύναμους

Η μεγάλη διάρκεια, όπως φαίνεται, της υγειονομικής κρίσης δημιουργεί ολοένα και περισσότερους πληττόμενους κλάδους στην οικονομία αλλά και μεγαλώνει το φάσμα των ατόμων που περνάνε κάτω από το «ραντάρ» της οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και των αγροτών, καθώς η οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης δεν τους συμπεριλαμβάνει.

Επίσης, με τη συνυπογραφή της Ε. Αγαθοπούλου κατατέθηκαν ερωτήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν το σύνολο των νοικοκυριών στα χαμηλά και μεσαία στρώματα αλλά και τις ευπαθείς ομάδες. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση ενοικίου για όλους, αναστολή διακοπής συνδέσεων στις τηλεπικοινωνίες, το νερό και το ρεύμα, αλλά και δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μια εξίσου σημαντική παρέμβαση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό. Αναλογιζόμενοι ότι για πολλά νοικοκυριά η μοναδική πηγή εισοδήματος αυτές τις μέρες είναι τα 800 € για 1,5 μήνα, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τον περιορισμό αυτών των φαινομένων.

Τέλος, για τους συνταξιούχους οι οποίοι περιμένουν την έκδοση της προσωρινής ή της κύριας σύνταξης καθώς και για τους μακροχρόνια ανέργους πλησίον της σύνταξης δεν υπάρχει καμία μέριμνα από το κυβερνητικό επιτελείο. Αυτή η κατηγορία πολιτών, η οποία a priori βρίσκεται στις ευπαθείς ομάδες της παρούσας υγειονομικής κρίσης έχει αυξήσει κατά πολύ τις δαπάνες της σε υγειονομικό υλικό για την προφύλαξη από τον κορονοϊό και πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσής της άμεσα.

Η πίεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη ώστε η Κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα άμεσα, πριν να είναι αργά για την κοινωνία και την οικονομία.

Ολόκληρες τις ερωτήσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ:

  1. Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή εξαιτίας των προβλημάτων στην διάθεση των προϊόντων τους λόγω πανδημίας του κορωνοϊού. (κλικ εδώ)
  2. Έκτακτα Μέτρα Διατήρησης της Κοινωνικής Συνοχής και Προστασίας των Νοικοκυριών και των Ευπαθών Ομάδων. (κλικ εδώ)
  3. Φαινόμενα αισχροκέρδειας βασικών προϊόντων στην αγορά τροφίμων. (κλικ εδώ)
  4. Άμεση στήριξη των πολιτών που αναμένουν την έκδοση της Προσωρινής ή της Κύριας Σύνταξης αλλά και των μακροχρόνια ανέργων πλησίον της σύνταξης. (κλικ εδώ)

Δελτίο τύπου από ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε