My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ερευνα: Ουδεις αστεγος στο νομο μας!

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, στο νομό μας δεν καταγράφτηκε ούτε ένας άστεγος, σε έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνήτρια Όλγα Παπαλιού για το Κέντρο. Μαζί με `μας, χωρίς αστέγους εμφανίζονται κι οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Κοζάνης και Φωκίδας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των αστέγων (69%), ζει στην Αττική, ενώ στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 552 άτομα, στην Αχαΐα 415, στον Έβρο 275, στη Λάρισα 111 και στην υπόλοιπη χώρα 930 άτομα.

Εν αναμονή της καταγραφής του φαινομένου από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας, με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας να καταγράφουν 7.720 άστεγους από προνοιακές δομές. Στη  καταγραφή δεν συμπεριλαμβάνεται ο μεγάλος αριθμός των παράνομων μεταναστών, ούτε των πολιτικών προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε κέντρα υποδοχής προσφύγων-αιτούντων άσυλο, ούτε και των μετακινούμενων Ρομά/Τσιγγάνων που ζουν σε καταυλισμούς, κατηγορίες για τις οποίες προβλέπονται ειδικά προγράμματα στήριξης.

Σχόλια
One Response to “Ερευνα: Ουδεις αστεγος στο νομο μας!”
  1. Ο/Η ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ λέει:

    Πάντως πριν δύο περίπου μήνες, σε κατάστημα που υποβαλλονταν σε ολική ανακαίνιση – στο κέντρο του Κιλκίς, οι ηλεκτρολόγοι που πήγαν πρωί να δουλέψουν, βρήκαν έναν κύριο να κοιμάται μέσα.

Σχολιάστε