My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εργαστήριο κατασκευής κούκλας σε ΛΕΚ

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων χειροτεχνίας της τρέχουσας χρονιάς, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά, την έναρξη Εργαστηρίου κατασκευής υφασμάτινης κούκλας εντός του Νοεμβρίου 2019, στο χώρο του (Μητροπόλεως 11). Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και σε παιδιά άνω των 10 ετών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με την εμπειρία, την καθοδήγηση και την εξαίρετη διδασκαλία της Δέσποινας Κοσμίδου, να εκπαιδευτούν στην τεχνική κατασκευής χειροποίητης κούκλας σε όλα τα στάδιά της: από το αρχικό πατρόν του σώματος, το γέμισμα, τη συναρμολόγηση, το πατρόν των ρούχων, μέχρι και τη διακόσμηση με διάφορα υλικά.

Το εργαστήριο θα είναι διάρκειας 3 μηνών και 2 ωρών την εβδομάδα, σε ημέρα που θα αποφασιστεί από τους συμμετέχοντες.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. του ΛΕΚ 23410 27684, από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 6-8.

Λίγα λόγια για την Δέσποινα Κοσμίδου

Η αγάπη της για τις κούκλες ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια. Είναι αυτοδίδακτη. Ξεκίνησε να φτιάχνει κούκλες σε διάφορα μεγέθη και με διάφορες τεχνικές και υλικά διαβάζοντας βιβλία, περιοδικά και blogs στο διαδίκτυο. Καθώς της αρέσει να πειραματίζεται, έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με άλλες υφασμάτινες δημιουργίες όπως καρφίτσες, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, παιδικά βιβλία.

Το 2016 ήταν υπεύθυνη στο 1ο εργαστήριο κατασκευής χειροποίητης κούκλας που πραγματοποιήθηκε στο ΛΕΚ, ενώ το 2017 συμμετείχε στην πρώτη έκθεση Κιλκισιωτών χειροτεχνών «Δια χειρός ανθρώπων» που διοργανώθηκε από το Δ. Κιλκίς.

Εδώ και 3 περίπου χρόνια συμμετέχει ως «μαθήτρια» στο τμήμα παραδοσιακής χειροτεχνίας της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες». Στο πλαίσιο λειτουργίας του εν λόγω τμήματος, το Μάιο του 2019 συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε ταχύρυθμο σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων από ύφασμα.

Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις της σε διάφορα είδη χειροτεχνίας, συμμετέχοντας σε διάφορα σεμινάρια και «μαραθώνιους δημιουργικότητας». Τα τελευταία 5 χρόνια διατηρεί τη σελίδα «Blossoms» στο facebook, όπου παρουσιάζει τη δουλειά της.

Σχολιάστε