My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Εργαζόμενοι δήμων: Συμπαράσταση λαέ!

sygkentrosi-syllalitirio-poe-ota-580x385Με ψήφισμά του, το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας καλεί “όλους τους τοπικούς φορείς, όλα τα σωματεία και τους συλλόγους” να συμπαραταχτούν με τους εργαζόμενους των δήμων.

“Με γενικές συνελεύσεις, με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, να ορθώσουμε ανάστημα στην επίθεση που μας κήρυξε η κυβέρνηση και η τρόικα”, υπογραμμίζει ο σύλλογος στο ψήφισμα, που έχει ως εξής:

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Ο κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται. Την στιγμή που οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός ψάχνει απεγνωσμένα κάπου να στηριχθεί και ελπίσει, η κυβέρνηση χτυπά στο «ψαχνό» και αμφισβητεί ανοιχτά πλέον τον μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα της εργασίας.

Απολύει με το πρόσχημα της διαθεσιμότητας χιλιάδες εργαζομένους. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι η διαθεσιμότητα δεν θα οδηγήσει σε απόλυση αλλά σε απλή μετακίνηση προσωπικού δεν πείθει ούτε και τους πιο καλοπροαίρετους. Οι απολύσεις είναι μια πραγματικότητα και για τους Δήμους του Νομού μας.

Δεν τα βάφουμε μαύρα αλλά ούτε προσπαθούμε απλά να διαχειριστούμε το πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση όχι μόνο του αναφαίρετου δικαιώματος στην εργασία αλλά και για την προάσπιση του μόνιμου και σταθερού δικαιώματος στην εργασία, που κατακτήθηκε με αγώνα και θυσίες. Όλα αυτά για να έχει ο πολίτης ισότιμη μεταχείριση από την πολιτεία και ο υπάλληλος να μην είναι έρμαιο του κάθε πολιτικού. Σήμερα όλα αυτά κατεδαφίζονται όπως και τα υπόλοιπα δικαιώματα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Από αγαθά τα καταντούν εμπόρευμα το οποίο θα το αγοράζεις όχι σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά σύμφωνα με την αγοραστική σου δύναμη. Κι αυτό για την κυβέρνηση είναι εξέλιξη, είναι πρόοδος, είναι αναγκαία διαρθρωτική αλλαγή.

Τους υπολογίζουμε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Σπάμε την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία μέσα από την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους κλάδους τόσο σε ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Τα προβλήματα μας αφορούν όλους. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ποιους υπηρετεί. 

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, όλα τα σωματεία και τους Συλλόγους να συμπαραταχτούν μαζί μας. Με γενικές συνελεύσεις, με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας να ορθώσουμε ανάστημα στην επίθεση που μας κήρυξε η κυβέρνηση και η τρόικα. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αναγκαίος. Ένας για όλους, και όλοι για έναν. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν γίνεται. 

Αγωνιζόμαστε για:

– Καμία απόλυση- «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

– Καμιά ιδιωτικοποίηση.

– Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

– Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

– Όχι στους φόρους και τα χαράτσια.

– Ανάπτυξη για τον λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.”

Σχολιάστε