My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Εργαζομενοι Καταναλωτες: Η ισχυς εν τη ενωσει

“Η μόνη λύση τούτη την ώρα είναι ως πολίτες-καταναλωτές να συμμετάσχουμε στις ενώσεις και στα κάθε λογής κινήματα καταναλωτών κάνοντας πράξη το ρητό, ισχύς εν τη ενώσει”. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της το Παράρτημα Κιλκίς της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, επ` ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

“Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο αμερικάνος Πρόεδρος Τζον Κένεντι, σε ομιλία του στο Κογκρέσο μίλησε για πρώτη φορά για καταναλωτικά θέματα θέτοντας τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος λέγοντας χαρακτηριστικά σε κάποια αποστροφή της ομιλίας του ότι ΄΄Καταναλωτές είμαστε όλοι αλλά δυστυχώς οι απόψεις του καταναλωτή δεν ακούγονται΄΄ ζητώντας ταυτόχρονα από τότε κιόλας την οργάνωση με κάποια μορφή και με στόχο την οργάνωση και την ανάδειξη του κινήματος αυτού.

Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκίνησε η προσπάθεια για να πάρει σάρκα και οστά η σημερινή μορφή του κινήματος των καταναλωτών που στις δύσκολες μέρες μας λόγω και της οικονομικής στενότητας που διανύουμε είναι χρήσιμη όσο ποτέ άλλοτε. Ετσι λοιπόν το 1983 με σχετική απόφαση του ΟΗΕ καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή την 15η Μαρτίου κάθε χρόνου.  

Σήμερα που η κοινωνία πλήττεται από την πρωτοφανή κρίση και οι πολίτες-καταναλωτές από την οικονομική δυσπραγία η εμπέδωση των στοιχειωδών ζητημάτων του καταναλωτή που συνοψίζονται εν ολίγοις σε τέσσερις παραμέτρους – ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή – είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία και δη επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Με την ακρίβεια και την παρατεταμένη ύφεση που έχει ως άμεση συνέπεια την διόγκωση της ανεργίας η απάθεια των ιθυνόντων της πολιτείας είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει στην αγορά και να βασιλεύει η μεγάλη αισχροκέρδεια που εξαφανίζει εν ριπή οφθαλμού το ευρώ από τις τσέπες των πολιτών.

Η μόνη λύση τούτη την ώρα είναι ως πολίτες-καταναλωτές να συμμετάσχουμε στις ενώσεις και στα κάθε λογής κινήματα καταναλωτών κάνοντας πράξη το ρητό ΄΄ισχύς εν τη ενώσει΄΄. Και να μην ξεχνούμε (έχοντας το συνεχώς στο μυαλό μας ως σύνθημα) ότι καταναλωτές είμαστε επί 365 ημέρες και όχι μόνο την 15η Μαρτίου κάθε έτους.” 

Σχολιάστε