My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Εραστές ανώμαλων λύσεων

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα», λέει το γνωστό τραγούδι των Στ. Κραουνάκη – Λ. Νικολακοπούλου, παραπέμποντας στη θεολογία.

«Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος», έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, όπως μας θύμισε εσχάτως ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Για ορισμένους, όμως, πάνω απ’ όλα είναι η σωτηρία του σαρκίου τους, και σκαρφίζονται διάφορα για να το πετύχουν.

Εχει ξεκινήσει εδώ και μέρες μια συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει αν δεν ψηφίσουν τη συμφωνία με τους δανειστές κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. – τόσοι ώστε να υπάρξει ουσιαστική απώλεια της δεδηλωμένης.

Οι προτάσεις πέφτουν βροχή: Να ψηφιστεί η συμφωνία με τη βοήθεια βουλευτών από τ’ άλλα κόμματα και να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με άλλους εταίρους (πρόθυμοι υπάρχουν) και τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Να πάμε σε άλλη κυβέρνηση που θα στηρίζεται από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις όλων των κομμάτων, με επικεφαλής ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τα στελέχη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και αξιωματούχοι των θεσμών που καταθέτουν δημοσίως εκδοχές αυτών των ιδεών ή επεξεργάζονται στο παρασκήνιο τα σχετικά σενάρια, απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την προσφυγή στις κάλπες ως αχρείαστη και επικίνδυνη εξέλιξη.

Με άλλα λόγια, επιθυμούν να διευθετηθεί το θέμα στο επίπεδο των κομματικών ηγεσιών, να φύγουν από τη μέση με διαγραφές ή ελεγχόμενες διασπάσεις όσοι αντιστέκονται και, το κυριότερο, να παρακαμφθούν οι πολίτες που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν αν θέλουν να πορευτούν τα επόμενα αρκετά χρόνια μ’ ένα σχέδιο που θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή τους και το οποίο βρίσκεται στον αντίποδα του προγράμματος που ενέκριναν με την ψήφο τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι εραστές των ανώμαλων λύσεων επικαλούνται και το προηγούμενο με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αφού έγινε μία φορά η εξωθεσμική μεθόδευση, γιατί να μη γίνει άλλη μία. Θράσος αδυσώπητο.

Ούτε που τους απασχολεί ότι έτσι ακυρώνεται η λαϊκή βούληση και πλήττεται βάναυσα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία – αξίες για τις οποίες κόπτονται.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν χρόνο μπας και καταφέρουν να διασωθούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους.

Φοβούνται πως αν κληθεί ο λαός να εκφράσει τη γνώμη του το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό γι’ αυτούς.

Ελπίζουμε πως ούτε ο Αλ. Τσίπρας θα εμπλακεί σ’ αυτό το βρόμικο παιχνίδι ούτε θα βρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα δεχτούν να παίξουν τον ρόλο της τσόντας.

Ανάγωγα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και οι υπόλοιποι υπερευαίσθητοι δημοκράτες, εντός και εκτός Ελλάδος, θα πουν κάτι για τη συμμετοχή του φινλανδικού ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση της χώρας ή θα το κάνουν γαργάρα;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε