My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επιχείρηση-γάλα από 8 γυναίκες

Είναι οκτώ γυναίκες  του Κιλκίς που έχουν δημιουργήσει την εταιρεία «8 Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου» και που τώρα εξετάζουν ο ενδεχόμενο για ένταξη περισσότερων γυναικών γαλακτοπαραγωγών στην εταιρεία τους, αλλά και τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους, που παρουσίασαν πριν τέσσερις ημέρες σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Ο χώρος των γαλακτοκομικών είναι ευρύς, άρα η δυνατότητα επέκτασης της δραστηριότητάς μας και σε άλλα προϊόντα ψυγείου, πέραν του γάλακτος, είναι πολύ πιθανή. Ο κόσμος του επιχειρείν και η εγχώρια αγορά θα μας δείξουν το δρόμο. Ίσως τελικά αποδειχθεί, ότι περιμένουν από εμάς πολλά περισσότερα και από αυτά που ακόμη και εμείς οι ίδιες ονειρευόμαστε» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μία εξ αυτών, η Ερασμία Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας την «ευλογία» που νιώθουν για τη στήριξη από τη γαλακτοβιομηχανία «Μεβγάλ».

Ήταν το καλοκαίρι του 2017, όταν οι αγελαδοτρόφοι, Σύλβια Σαμολαδά και Κούλα Ιορδανίδου, έριξαν την ιδέα για την πραγματοποίηση του τολμηρού εγχειρήματος, που τελικά πήρε σάρκα και οστά, με όραμα και στόχο κυρίως «να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι στις μεγάλες πόλεις, τις ευεργετικές και άριστες ποιοτικά ιδιότητες του αγελαδινού γάλακτος, που εμείς αρμέγουμε από τα ζώα μας», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, συνεργάτης της «Μεβγάλ». Διευκρίνισε δε ότι «από τις οκτώ γυναίκες, οι έξι είναι αγελαδοτρόφοι, γαλακτοπαραγωγοί όλες, που με τις οικογένειές τους, τους άνδρες και τα παιδιά τους, έχουν φάρμες στο Γυναικόκαστρο».

Στις 5/2 διοχετεύτηκαν στην ελληνική αγορά (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), 1000 μπουκάλια αγελαδινού γάλακτος από τις έξι φάρμες στο Γυναικόκαστρο Νομού Κιλκίς, ενώ η δυναμικότητα συνολικά των μονάδων, διαμορφώνεται σε 10 τόνους ημερησίως, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου. Τα διαφανή μπουκάλια ενός λίτρου, που φέρουν την ετικέτα «8 Γυναίκες» και με τη συσκευασία και διανομή να γίνονται από τη ΜΕΒΓΑΛ, πωλούνται από 1,70 ευρώ έως και 1,90 ευρώ έκαστο, ενώ αφορούν σε προϊόν διάρκειας επτά ημερών.

Τονίζεται ότι οι «8 Γυναίκες», ηλικίας άνω των 50 χρόνων στο σύνολό τους, έχοντας ασχοληθεί λεπτομερώς με το επιχειρηματικό κομμάτι της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν, έχουν ήδη συναποφασίσει ότι «εάν οι επιστροφές του προϊόντος που διοχέτευσαν στην αγορά δεν υπερβούν το 15%, τότε η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε και συνεχίζουν με μεγαλύτερη δυναμική».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι «μόλις κάναμε το ντεμπούτο μας στην ελληνική αγορά και με δεδομένο ότι δεν πραγματοποιήσαμε ευρύ και δυναμικό πρόγραμμα προώθησης του προϊόντος μας, δεν θα μας αποθαρρύνει ο βραδύς ρυθμός απορρόφησης» και πρόσθεσε: «είμαστε έτοιμες να προσαρμοστούμε στις ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών που θα μας εμπιστευτούν». Βέβαια, όπως έσπευσε να σημειώσει «εάν μας δοκιμάσουν, είμαστε σχεδόν σίγουρες ότι δεν θα θέλουν να μας αφήσουν».

Τονίζεται ότι η περιορισμένη και ελεγμένη παραγωγή διασφαλίζει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, για αυτό οι «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου», καταφέρνουν να δώσουν στον καταναλωτή ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ένα αγνό, ποιοτικό φρέσκο γάλα.

Παράλληλα, η επιλογή των «8 Γυναίκες» να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεισφέρει στην τόνωση της οικονομίας μιας παραμεθόριας περιοχής 500 κατοίκων. Επιπλέον, με το εγχείρημά τους, στηρίζουν έμπρακτα την τοπική κοινότητα, αφού μέρος των εσόδων προορίζεται για να ενισχύει τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που έχει σπουδαίο έργο στην ανάδειξη του πολιτισμού.

Η ομάδα των οκτώ γυναικών που χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος ρίχτηκε στον κόσμο του επιχειρείν είναι οι: Σύλβια Σαμολαδά – αγελαδοτρόφος, Κούλα Ιορδανίδου – αγελαδοτρόφος, Λαμπρινή Τσομπανίδου – αγελαδοτρόφος, Κρυσταλλία Σαράντη – αγελαδοτρόφος, Αντιγόνη Κουρούτσιου – αγελαδοτρόφος, Χριστίνα Σπύρου – αγελαδοτρόφος, Ερασμία Παπαδοπούλου- επιχειρηματίας και Δέσποινα Βουδούρη – επιχειρηματίας και διαχειρίστρια της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ, Έλενα Αλεξιάδου

Σχολιάστε