My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Επιτέλους, πείτε και κάποια όχι”

parastatidis1Ο λαός απαιτεί να ακουστούν επιτέλους και κάποια όχι, αλλά επειδή εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε, δώστε τουλάχιστον την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να το κάνουν”, τόνισε ο Θ. Παραστατίδης ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή για τον προυπολογισμό του 2014. 

Ο Κιλκισιώτης ανεξάρτητος βουλευτής, που καταψήφισε τον προυπολογισμό, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Πρωτού ξεκινήσω την ομιλία μου, ακούγοντας τους συναδέλφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν την σημερινή πολιτική της Κυβέρνησης, από τις τοποθετήσεις τους, διαπίστωσα πως αρκετοί εξ αυτών από το βήμα αυτό εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον προϋπολογισμός και ορισμένοι μάλιστα τον επέκριναν.

Περιγράψανε την σημερινή Οικονομική Κατάσταση που βιώνει ο κόσμος, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και εκφράζοντας την λύπη τους, ως να μην ήταν οι ίδιοι που στηρίξανε και συνεχίζουν να στηρίζουν την πολιτική αυτή.

Όπως αντιλαμβάνεστε σ΄ αυτήν την αίθουσα περισσεύει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.  

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Θα προσπαθήσω να αναπτύξω τις απόψεις και τις θέσεις μου, σχετικά με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό. Θα ήθελα να αφιερώσω όλο τον χρόνο της ομιλίας μου αναφερόμενος στο περιεχόμενο του προϋπολογισμού. Όμως  δεν θα το κάνω, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά επειδή ο προϋπολογισμός αυτός  αναφέρεται κυρίως, σε ψυχρούς αριθμούς και ποσά και στερείται οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής ευαισθησίας.

 

Γι΄ αυτό τον λόγο, η τοποθέτηση μου θα επικεντρωθεί, κυρίως στην ακολουθούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης, αποτέλεσμα της οποίας είναι ο σημερινός προϋπολογισμός.

 

Θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

 

Όμως,  πρέπει να έχουμε πρωτίστως ως δεδομένο, πως η πολιτική πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, αυτόν πρέπει να υπηρετεί  κι όχι κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

•           Οφείλει να  δημιουργεί προϋποθέσεις ευημερίας και όχι φτώχειας κι ανέχειας.

•           Οφείλει να διασφαλίζει την εθνική μας αξιοπρέπεια κι όχι να την καταρρακώνει, οδηγώντας  σε διασυρμό τη χώρα και σε εξαθλίωση την κοινωνία.

 

Πάνω σ΄ αυτές τις  πτυχές, θα προσπαθήσω να επικεντρώσω την ομιλία μου, αντί να αναφερθώ σε νούμερα και αριθμούς που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, που έχουν και αυτά το νόημα τους. Όμως  στη σημερινή κατάσταση, με τα προβλήματα που έχει ο κόσμος, μικρή σημασία έχουν  αριθμοί και νούμερα. 

 

Κ και Κ συνάδελφοι,

Κατ’ αρχήν, έχουμε την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος διευκρινίζω, πως δεν έχει την έγκριση της Τρόικας. Όμως η Κυβέρνηση θα υποχρεωθεί και είναι πρόθυμη να το κάνει,   προκειμένου να προβεί σε τροποποιήσεις και διορθώσεις, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων με τους υπαλλήλους της Τρόικας, για το περιβόητο δημοσιονομικό κενό.

 

Για του λόγου το αληθές, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, διευκρίνισε πως η Τρόικα δεν έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2014. Αυτό σημαίνει, πως αμφισβητείται η πορεία υλοποίησής του. Επομένως ο σημερινός Προϋπολογισμός που καλούμαστε να ψηφίσουμε, δεν θεωρείται απόλυτα αξιόπιστος, αφού θα υποστεί τροποποιήσεις.

 

Παρά ταύτα και  αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι, αναφέρει κυρίως :

•           τι θα περικόψουμε,

•           τι θα περιορίσουμε,

•           τι θα φορολογήσουμε,

•           τι και πόσα θα πληρώσουμε.

 

Είναι  πέρα από βέβαιο, πως η συνέχιση της πολιτικής αυτής, μας οδήγησε και συνεχίζει να μας οδηγεί σε μια περιπέτεια χωρίς επιστροφή. 

Καμία αναφορά στο πως θα βάλουμε τις βάσεις για Ανάταξη της Οικονομίας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε προοπτική ανάπτυξης, για να  βγούμε από το αδιέξοδο αυτό.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες πως οι θυσίες τους θα βρουν δικαίωση, διαβεβαιώνοντας συχνά πυκνά, πως σύντομα  θα έρθουν καλύτερες μέρες και πως η ακολουθούμενη πολιτική είναι μονόδρομος.

Στην  προσπάθεια της αυτή δεν είναι μόνη, αφού έχει συμμάχους ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία είναι στρατευμένα προκειμένου να προσφέρουν ομπρέλα προστασίας, στο σημερινό πολιτικό σύστημα, με το αζημίωτο βέβαια, (βλ. ψηφιακές συχνότητες), προσπαθώντας να διαμορφώσουν την άποψη της κοινής γνώμης, προσδοκώντας ασφαλώς ανταποδοτικά οφέλη για τα αφεντικά τους.

 

Αλήθεια, τι ελπίδα μπορεί να τρέφει κάποιος :

•           όταν στην σημερινή επικρατούσα κατάσταση υπάρχει πλήρη καθίζηση της αγοράς,

•           όταν η ύφεση συνεχίζεται και η ανεργία αυξάνεται,

•           όταν μειώνεται η αγοραστική ικανότητα των μισθών και των συντάξεων,

•           όταν έχουμε το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,

•           όταν υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης,

•           όταν υπάρχει εκτεταμένη αποβιομηχάνιση  της χώρας,

•           όταν ο αγροτικός πληθυσμός έχει εγκαταλειφτεί στο έλεος των προβλημάτων,

•           όταν υποβαθμίζεται η Παιδεία και  το ΕΣΥ και τέλος,

•           όταν επιβάλλονται φόροι, κυρίως στους «μη έχοντες», ενώ δεν επιδεικνύεται  ανάλογος ζήλος, στους «έχοντες και κατέχοντες» (βλ. λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.λ.π.).

 

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Η «ΣΥΡΙΖΟΜΑΝΙΑ» που σας διακατέχει δεν σας απαλλάσσει από τις τεράστιες ευθύνες που έχετε, για την πολιτική που ακολουθείτε. Μια εγκληματική πολιτική στην κυριολεξία, διότι εκτελεί εν ψυχρό την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

 

Σ΄ αυτό το σημείο θα ήθελα πολύ  να μας πει  το Υπ. Οικον. πόσες περιπτώσεις ελέχθησαν και τι ποσά εισπράχθηκαν  από τις λίστες μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό, και από τις οφσόρ εταιρίες ;

Να σα πω εγώ ;  Ούτε ένα Ευρώ.

 

Κύριες και Κύριοι συνάδελφοι,

Εδώ θέλω λίγο την προσοχή σας.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, από το 2010 έως το 2013, το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανέρχεται στο ποσό των 191 δις περίπου.

Η φορολογική επιβάρυνση που αναλογεί στα νομικά πρόσωπα, στα οποία υπάγονται οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια και οι μεγάλες εταιρίες, είναι μόλις 9 δις, δηλαδή το 4,7 %, την στιγμή μάλιστα,  που η μέση   φορολογική   επιβάρυνση μισθωτών   και  συνταξιούχων είναι της τάξης του 50 % και άνω.

Αυτά  είναι στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν διαψευστήκαν.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα «Με αυτό το γενναίο ποσό οι «έχοντες και κατέχοντες» συμμετέχουν στην σωτηρία του τόπου;» 

Αυτό θεωρείται για εσάς φορολογική δικαιοσύνη ;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Από τα προηγούμενα στοιχεία, συμπεραίνει κανείς, πως η σημερινή κυβέρνηση επιδεικνύει για μια ακόμα φορά πολιτική και κοινωνική αναλγησία :

•           απέναντι στις αδύναμες κι ευπαθείς ομάδες,

•           απέναντι στους μισθωτούς και συνταξιούχους,

•           απέναντι στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, απέναντι στον αγροτικό πληθυσμό και βέβαια,

•           απέναντι στις μικρομεσαίες επαγγελματικές και οικογενειακές επιχειρηματικές ομάδες της χώρας.

 

Δες τε τώρα την ειρωνεία.

Ενώ  συμβαίνουν όλα αυτά που ανέφερα, από την άλλη, έχουμε την μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρία (αυτές που τηλεφωνούν απειλώντας τους πολίτες, προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές προς τις τράπεζες), να ανήκει, σε μέλη οικογένειας πρώην Υπουργού επί πολλά χρόνια και από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Εδώ έχουμε ηθικό και πολιτικό ζήτημα Κύριε Πρωθυπουργέ.

Πως το συγκεκριμένο γραφείο διασφάλισε το μεγαλύτερο μέρος των ανείσπρακτων δανείων (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) από τις τράπεζες ;

Ένα ερώτημα που θέλει απάντηση.

 Αλλά και η ΝΔ αν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να πάρει θέση.

 

Κ και Κ συνάδελφοι,

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε προβλήματα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ξεκινώντας από την Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Εδώ και αρκετές ημέρες, επικρατεί αναστάτωση στον τομέα της Υγείας, στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

 

Λόγω της προσπάθειας εφαρμογής ενός νέου μοντέλου παροχής υπηρεσιών υγείας, το Υπουργείο Υγείας, είναι σε αντιπαράθεση με τον ιατρικό κόσμο. Η επίκληση μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής στον τομέα υγείας για να είναι αποτελεσματική κατά την άποψη μου, δεν μπορεί να έχει αναφορά μόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Θα πρέπει παράλληλα να συνδεθεί με την Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια περίθαλψη.

Διαφορετικά θα είναι ημιμεταρρύθμιση.

Όπως δεν μπορεί να θεωρηθεί μεταρρυθμιστική μια πολιτική που στηρίζεται κυρίως σε απολύσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

 

Το μόνιμο επιχείρημα από πλευράς Υπουργού είναι, πως θέλει να ενισχύσει και να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας, κυρίως στην περιφέρεια.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει σήμερα, μετά από 16 μήνες διακυβέρνησης, παίρνοντας ως παράδειγμα, έναν περιφερειακό αλλά παράλληλα και ακριτικό Νομό, όπως είναι ο Νομός Κιλκίς.

Η επιλογή μου αυτή, να αναφερθώ στον Νομό Κιλκίς, δεν γίνεται λόγω καταγωγής μου, αλλά γιατί έχω ιδία αντίληψη σε αυτά που θα αναφερθώ. 

Έτσι  λοιπόν το  Νοσοκομείο Κιλκίς, έχει έλλειψη βασικών Ιατρικών ειδικοτήτων και ορισμένες ανάγκες,  προσπαθεί να τις καλύψει με μετακινήσεις από το νοσοκομείο Γουμένισσας, το οποίο έχει εξ ίσου σημαντικά λειτουργικά προβλήματα λόγω ελλείψεων.

 

Αποτέλεσμα είναι  να μένει ακάλυπτη όλη η επαρχεία Παιονίας, δηλαδή, ο μισός σχεδόν Νομός και να  μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής αυτής. Το Υπ. Υγείας, θα έπρεπε να είχε φροντίσει, ώστε να ενισχυθούν και τα 2 νοσοκομεία, αντί να λειτουργεί το ένα σε βάρος του άλλου, τα οποία σημειωτέον, είναι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, υπάρχει τρομακτική έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά, που θέτουν σε κίνδυνο και τους εργαζόμενους αλλά κυρίως τους ασθενείς. Οι   στοιχειώδεις παροχές Υγείας που προσφέρονται στους πολίτες, οφείλονται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες, στο φιλότιμο και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σκεφθείτε, πως φτάνουν στο σημείο να κάνουν επιπλέον εφημερίες, πέρα από τις προβλεπόμενες, χωρίς να αμείβονται. 

 

Κάτι ανάλογο, εκτιμώ πως συμβαίνει και σε  άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα  της περιφέρειας, αλλά και αστικών περιοχών.

Επιπλέων, χωριά  με 600 και 700 συνταξιούχους, έχουν μια φορά την εβδομάδα γιατρό. Αυτά, ας τα έχει υπόψη του  ο Υπουργός, αντί να έρχεται σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να απαξιώσει το έργο που προσφέρουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

 

Η Κυβέρνηση επιπλέον ας δώσει λύση στις καθυστερήσεις των επιτροπών για τις αναπηρικές συντάξεις, όπου ο χρόνος αναμονής υπερβαίνει ακόμα και τον ένα χρόνο.

 

Πάμε τώρα στην παιδία.

Έχουμε κλειστά πανεπιστήμια εδώ και κάποιους μήνες,  με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Έχουμε σχολεία να κλείνουν και να καταργούνται, βάζοντας σε περιπέτεια μαθητές και γονείς.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κλίνετε Δημοτικά σχολεία με 30 και 35 μαθητές, τα οποία μάλιστα συντηρούν, οι ίδιοι οι γονείς. Αυτό είναι αδιανόητο.

 

 

Ένας άλλος κλάδος που πλήττεται ιδιαίτερα, είναι αυτός των γεωκτηνοτρόφων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι στα όρια της απελπισίας, αφού βρίσκονται στο έλεος των Καρτέλ της Γαλακτοβιομηχανίας, στην ασυδοσία και εκμετάλλευση των χονδρεμπόρων.

Ένας κλάδος ταλαιπωρημένος, που βλέπει τους κόπους του  να γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης από επιτηδείους, αφού και εδώ επικρατεί απόλυτη ασυδοσία και  εκβιασμός, ενώ η πολιτεία αδιαφορεί.

Η περίπτωση της Ελληνικής Φέτας θα είναι μέγα πλήγμα για την ελληνική  κτηνοτροφία και την Εθνική Οικονομία.

Σε μια περίοδο σαν και αυτή που ζούμε , αρκετοί επιστρέφουν στα χωριά τους αναπτύσσοντας διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να επιβιώσουν. Ορισμένοι λοιπόν καλλιέργησαν αμπέλια τα οποία σήμερα,  τους υποχρεώνουν  να τα ξηλώσουν.

Οι άνθρωποι αυτοί διαμένουν σε παραμεθόριες περιοχές και αντί να επιβραβεύονται, υποχρεώνονται να ζουν  με δυσκολία και πολλές φορές χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση.

Αυτό είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η πολιτεία προς αυτούς ;

Ας ασχοληθεί επιτέλους το Υπουργείο Γεωργίας και η Κυβέρνηση με τις περιπτώσεις αυτές.

 

Σε ότι έχει να κάνει με τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, όσες έχουν απομείνει πνέουν τα λοίσθια, αφού έχουν ξεπεράσει τα όρια της κόκκινης γραμμής της βιωσιμότητας τους.

Σήμερα, 300 χιλ. περίπου έμποροι και μαγαζάτορες,  ζουν με τον κίνδυνο, εξ αιτίας της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στα ταμεία και κυρίως στον ΟΑΕΕ, να διωχθούν ποινικά.

Κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, αφού ήδη τους έχουν αποσταλεί και επιστολές.

Επιπλέον, στερούνται και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, βρίσκονται σε τραγική και απελπιστική κατάσταση, αφού δεν έχουν μόνο αυτές τις υποχρεώσεις, αλλά επιβαρύνονται επιπλέον με:

•           ενοίκια,

•           χαράτσια,

•           λογαριασμούς ΔΕΗ,

•           φόρο εισοδήματος,

•           προκαταβολή φόρου,

•           έκτακτη εισφορά,

•           δημοτικά τέλει,

•           ορισμένες από αυτές και με ΑΕΠΙ κ.α.π.

Το πώς μπορεί να επιβιώσει με αυτές τις συνθήκες μια επιχείρηση, το αφήνω στην κρίση σας. 

 

Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, και αφορά τα καταστήματα που λειτουργούν σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, που σήμερα στους ιδιοκτήτες τους επιτρέπεται να ασφαλίζονται σαν επαγγελματίες στον ΟΓΑ. Υπάρχει πρόθεση να ενταχθούν στον ΟΑΕΕ.

 

Κύριοι της Κυβέρνησης, μην το επιχειρήσετε αυτό.

Θα είναι εγκληματική ενέργεια εκ μέρους σας, διότι δεν θα μείνει κανένα σε λειτουργία. Ακόμα και τα καφενεία θα υποχρεωθούν να κλείσουν.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κ και Κ συνάδελφοι,

Ως Έλληνας Βουλευτής απαιτώ από την Κυβέρνηση, να συμπεριλάβει και την Γενοκτονία του Ελληνικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας (Μικρασιατών, Θρακιωτών και Ποντίων), στο αντιρατσιστικό ΝΣ, κάτι που διαφαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις της να κάνει.

παράλληλα να επαναχορηγήσετε τις Συντάξεις που έχουν ανασταλεί και αφορούν τους ομογενείς παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.  

 

 

 

Για τα Διόδια και επανεκκίνηση των έργων μόνο δύο λέξεις :

Μεγάλη προσφορά από πλευράς της πολιτείας προς  τους «Εθνικούς Ευεργέτες» της χώρας και Ο Νοών νοείτο.

 

Κ και Κ συνάδελφοι,

Το πολιτικό ζευγάρι της παρακμής και της φτώχιας, Σαμαράς και Βενιζέλος, που μέχρι χθες θεωρούσαν την πολιτική της Τρόικας, ως την μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο, οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν την χώρα, σε περιπέτειες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δεν υπάρχει αγαπητοί συνάδελφοι, Στρατηγικό Εθνικό Σχέδιο  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης από πλευράς της Κυβέρνησης. Πορευόμαστε στο κενό, χωρίς πυξίδα προσανατολισμού.  

 

Δεν προξενεί εντύπωση στην Κυβέρνηση το γεγονός, πως το 2009 προτού το μνημόνιο, ενώ το δημόσιο χρέος ήταν στο 129 % του ΑΕΠ,

•           μετά από 4 χρόνια συνεχούς διαχειριστικής βαρβαρότητας,

•           μετά από 2 μνημόνια,

•           μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς νόμους και μέτρα λεηλασίας,

•           μετά από χαράτσια, φόρους  και κουρέματα,

το χρέος στο 2014 θα είναι στο 178 % του ΑΕΠ, δηλαδή 49 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο ;

 

Δεν προξενεί εντύπωση στην Κυβέρνηση, πως όλα αυτά τα χρόνια οι Τροικανοί, έχουν ρίξει το βάρος, κυρίως :

•           Στο πόσοι θα απολυθούν,

•           Τι περικοπές θα γίνουν,

•           Που θα μπουν νέοι φόροι,

αλλά καμία αναφορά σε Αναπτυξιακό Σχέδιο Ανασυγκρότησης  της Οικονομία μας ;

 

Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί, για να κατανοήσετε Κύριοι της Κυβέρνησης,

•           πως οι δανειστές μας δεν επιθυμούν ουσιαστικά την διάσωση της χώρας,

•           πως η πολιτική τους στάση απέναντι μας ήταν και συνεχίζει να είναι τιμωριτική,

για να είμαστε προφανώς το παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες την Νότιας Ευρώπης, με ανάλογα προβλήματα, ώστε να συνετιστούν και αυτές.

 

Απευθύνομαι προς το ΠΑΣΟΚ. Για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, αποφασίσατε να συνεργαστείτε με την ΝΔ, στη βάση κάποιας προγραμματικής συμφωνίας, προκειμένου η χώρα να μην πτωχεύσει. 

Αλήθεια τι από τα συμφωνηθέντα τηρήθηκαν;

Αν η πλευρά του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται, πως πράγματι δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί, τότε γεννάται το ερώτημα: «Γιατί  συνεχίζετε  να στηρίζετε την σημερινή ακολουθούμενη πολιτική της ΝΔ ;» Παραπέμπω τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, στους όρους που έθεσε για την  συμφωνία συνεργασίας το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) με το  CDU (χριστιανοδημοκράτες) για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία. Η  ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ τι όρους έβαλε για τη συνεργασία, εκτός από την κατανομή αξιωμάτων στο κυβερνητικό σχήμα και θέσεων στη δημόσια διοίκηση;

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι πέρα από βέβαιο πως,

•           κανένας οικονομικός δείκτης,

•           κανένα πλεόνασμα,

•           καμία αναφορά στην ευημερία των αριθμών,

δεν μπορεί να ισοσταθμίσει την εικόνα των ανθρώπων που αναζητούν φαγητό στα συσσίτια και σε κάδους σκουπιδιών. Η διάσωση των αριθμών έχουν αξία, όταν παράλληλα, έχουμε και τη διάσωση της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Αξιοπερίεργο είναι, πως όσο η κυβέρνηση εξαγγέλλει την όποια βελτίωση των οικονομικών δεικτών, τόσο αυξάνεται η δυστυχία στην κοινωνία και γι΄ αυτό, το μόνο που κάνει είναι να εκφράζει την λύπη της.

 

Όλα αυτά τα  φαινόμενα, είναι αποτέλεσμά της πολιτικής των μνημονίων.

Μιας πολιτικής που προσβάλει βάναυσα τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. 

 

Κ και Κ συνάδελφοι,

Όπως παραδέχτηκε και ο Ράϊχενμπαχ, έχουμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση φόρων σε ολόκληρη την Ευρώπη και είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία και στα λουκέτα. Με στοιχεία του ΟΑΕΕ, στο Νομό Κιλκίς για παράδειγμα, τον Οκτώβριο γίνανε 40 διαγραφές επαγγελματιών και μόνο 7 εγγραφές. Τον  Νοέμβριο 43 διαγραφές και 10 εγγραφές. Στα δε περίχωρα του νομού, από 1200 επαγγελματίες μείνανε 750. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αριθμοί αυτοί από μόνοι τους προσδιορίζουν την τραγικότητα της κατάστασης. Θεωρώ πως κάτι αντίστοιχο αναλογικά, ισχύει σε όλη τη χώρα. Οι λόγοι είναι προφανείς.

 

Ήταν επόμενο, πως δε θα μπορούσαν οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις και τα μαγαζάκια να αντέξουν στην φοροεπιδρομή και εισπρακτική λογική της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής.

 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα, η Κυβέρνηση διατείνεται σε όλους τους τόνους, πως ακολουθεί την τακτική της σκληρής διαπραγμάτευσης. Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει τι διαπραγματεύεται. Αν  δεχτούμε ως διαπραγμάτευση τους λεονταρισμούς και τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις για δήθεν σύγκρουση και αντιπαράθεση με την Τρόικα και αυτές όχι από επίσημα χείλη, αλλά δια μέσου ορισμένων  ΜΜΕ αυτή σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται διαπραγμάτευση αλλά τακτικισμός. Δύο έννοιες με εντελώς διαφορετικό νόημα. 

 

Εξάλλου, μπορούμε να δώσου-με το στίγμα της διαπραγματευτικής δυνατότητας της σημερινής Κυβέρνησης, αρκεί να θυμηθούμε τις πρόσφατες δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Οικονομικών, που είδαν το φώς της δημοσιότητας  όπως :

«Το μνημόνιο είναι διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας» 07-2010,

«Η έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει ακαριαίος θάνατος, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αμέσως»  09-2010,

« Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, άλλη από το Μνημόνιο» 05-2011. Από  αυτές τις δηλώσεις μπορεί κανείς να εξάγει τα συμπεράσματα του. Ο κος Στουρνάρας, επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της δημιουργικής καταστροφής, μετατρέποντας έτσι την οικονομική κρίση και σε ανθρωπιστική κρίση. Τα αποτελέσματα της οποίας βιώνει ο Ελληνικός λαός.

 

Κ και Κ συνάδελφοι, 

Ο  σημερινός Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση, δεν έχουν αντιληφθεί, «πως είναι άλλο να προσπαθήσεις να θεραπεύσεις μια Οικονομία και άλλο να την ισοπεδώσεις».

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Ο Ελληνικός λαός έχει κουραστεί. Απαιτεί να ακουστούν επιτέλους και κάποια όχι.

Επειδή εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε, δώστε τουλάχιστον την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να το κάνουν και να είστε βέβαιοι, ότι αυτό θα εκτιμηθεί ως ελάχιστη προσφορά στον τόπο.

Είναι προφανές πως έναν τέτοιο προϋπολογισμό δεν τον ψηφίζουμε.”

Σχολιάστε