My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μα, τι έχουμε, κομμουνισμό;

Του Τάσου Παππά.


Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και η πανδημία έπληξε και την Ελλάδα ζητά από την κυβέρνηση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις. Χτες κάλεσε την κυβέρνηση να μην καθυστερεί. Εισηγείται:

-Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

-Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα και τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.

-Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

-Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη (όπου δεν απαιτείται νοσηλεία) στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.

-Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.

Θα πει κανείς ότι κομμουνιστές είναι, κομμουνιστικά πράγματα προτείνουν. Που ακούστηκε τη σήμερον ημέρα, με τον νεοφιλελευθερισμό κυρίαρχο παντού στον πλανήτη να προχωρήσουν οι κυβερνήσεις σε επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων.

Οι τύποι είναι αδιόρθωτοι. Μισούν τον ιδιωτικό τομέα, σιχαίνονται την ελεύθερη αγορά, συκοφαντούν την επιχειρηματικότητα και αποθεώνουν τον κρατισμό, αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκληθεί στα δημόσια ταμεία.

Οι λιγότερο ιδεοληπτικοί θα υποστηρίξουν ότι το ΚΚΕ παίζει εκ του ασφαλούς. Ως γνωστόν οι αντιπολιτεύσεις γενικώς έχουν εύκολη δουλειά. Μπορούν χωρίς κόστος, αφού άλλοι διαχειρίζονται τις κρατικές υποθέσεις, να ζητούν τον ουρανό με τα άστρα, να χαϊδεύουν αυτιά για να γίνουν αρεστές στο πανικόβλητο πλήθος και να φέρουν σε δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις.

Διαβάζω όμως ότι σε ανάλογης έκτασης και με το ίδιο περιεχόμενο μέτρα προχωρά η κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Απ’ ό,τι ξέρω δεν την ελέγχουν κομμουνιστές. Εκτός αν έγινε επανάσταση και οι μπολσεβίκοι κατέλαβαν τα κέντρα εξουσίας. Θα το είχαμε μάθει νομίζω..

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε