My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Επιμελητήριο: “Όχι, πάση θυσία” στα μεταλλεία!

Ψήφισμα εναντίον των μεταλλείων, “ακόμη και αν διασφαλισθούν οι πλέον αυστηροί όροι περιβαλλοντικής προστασίας”, ενέκρινε το ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς στη προχθεσινή του συνεδρίαση. Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς κατά τη συνεδρίαση του της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2012 συζήτησε το θέμα του Διεθνούς Διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση μεταλλευτικών περιοχών στον πρώην δήμο Κρουσίων.

Το Δ.Σ. αποφάσισε την απόρριψη κάθε προοπτικής εξορυκτικής διαδικασίας στην παραπάνω περιοχή. Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς επ` ουδενί δεν θέτει εμπόδια στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα και μάλιστα σε εποχές οδυνηρής οικονομικής συγκυρίας. Στο συγκεκριμένο ζήτημα όμως, ακόμη και αν διασφαλισθούν οι πλέον αυστηροί όροι περιβαλλοντικής προστασίας, η κατεύθυνση ανάπτυξης της περιοχής των Κρουσίων θα πρέπει να είναι αυτή της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα της ποιοτικής αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και των άλλων εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερα σήμερα ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να οργανωθεί και να ενισχυθεί δραστικά, αφού είναι αποδεκτό ότι αποτελεί έναν υγιή πυλώνα στη προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της χώρας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στραφεί η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καλείται να εγκαταλείψει τα όποια σχέδια για διαφορετική εκμετάλλευση των ορεινών όγκων του νομού μας.”

 

Σχολιάστε