My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Βολές Παραστατιδη σε Λοβερδο και αλλους υπουργους!

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Θόδωρος Παραστατίδης κατά ορισμένων υπουργών, για την λειτουργία και συμπεριφορά τους, κατά την τοποθέτηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τους χαρακτήρισε υπερόπτες και αλαζόνες και τους κατέστησε κύριους υπεύθυνους για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κιλκισιώτης βουλευτής στον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, μ` αφορμή τον ορισμό της νέας διοίκησης των νοσοκομείων μας. “Ενώ είμαστε δύο βουλευτές από τον Νομό, δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει, πόσο μάλλον να ζητήσει την άποψη μας σχετικά με την επιλογή προσώπων για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, συμπεριφερόμενος σαν να είναι κτήμα του. Ίσως αυτό είναι το νέο ήθος διακυβέρνησης που έχει κατά νου. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ο Υπουργός να μας πει, αν θέλει βέβαια, από ποιον έλαβε συστάσεις για τον διορισμό των συγκεκριμένων προσώπων και ποια τα κριτήρια επιλογής. Απ΄ ότι γνωρίζω, οι μοναδικές περγαμηνές  που διαθέτουν είναι πίστη στο πρόσωπο του Υπουργού και η συμμετοχή κάποιων από αυτούς σε  πολιτική κίνηση ενάντια του ΠΑΣΟΚ“, είπε ο κ. Παραστατίδης.

Αναλυτικά, η ομιλία του:

 “Αγαπητοί Συνάδελφοι,

(Και δεν χρησιμοποιώ τους όρους «Σύντροφοι και Συντρόφισσες», γιατί σήμερα έχουν χάσει τον νόημα τους.)

 Εν πάση  περιπτώσει ξεκινώντας την τοποθέτηση μου, θα σταθώ ιδιαίτερα σε δύο, τρεις επισημάνσεις σημαντικές κατ’ εμέ.

Καταρχήν, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Από την στιγμή που επιλέχθηκε η λύση αυτή, ήταν λάθος η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Θα  έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στον σημερινό Πρωθυπουργό να  επιλέξει μια ολιγομελή ομάδα στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη των μέτρων για τη έξοδο από την κρίση.

Και αυτό, διότι τα οπουδήποτε αρνητικά ακόμη και σήμερα μέτρα, τα χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ ενώ ότι θετικό ( αν υπάρχει ) ο Παπαδήμος.

 Συνάδελφοι,

θλίβομαι πραγματικά και ενώνω και εγώ την φωνή μου με αυτούς που λένε πως το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε  πως γι΄ αυτή την κατάσταση σίγουρα δεν ευθύνονται τα απλά μέλη , οι φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Την κύρια ευθύνη φέρουν τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη μας και ιδιαίτερα αυτοί που κατείχαν υπουργικές καρέκλες.

 Ορισμένοι μάλιστα υπουργοί είχαν τέτοια συμπεριφορά, που πίστευαν πως τα πάντα ξεκινούν από αυτούς    και καταλήγουν σ΄ αυτούς. Για κάποιους από αυτούς μάλιστα,

δεν υπάρχουν βουλευτές,

δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα και έτσι

δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον κόπο, όχι να πάρουν την άποψη τους, αλλά ούτε καν να κάνουν στοιχειώδη ενημέρωση, πριν πάρουν κάποιες αποφάσεις, τουλάχιστον για ορισμένα θέματα που αφορούν  τους νομούς τους.

 Η αλαζονεία της εξουσίας βλέπετε, πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές.

Για επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου θα αναφερθώ  κυρίως σε δύο γεγονότα.

Το ένα αφορά το ωράριο των φαρμακείων, που ως γεγονός θεωρείται  σημαντικό. Το άλλο αφορά τον ορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς, που ίσως θεωρείται ήσσονος σημασίας, επιβεβαιώνει όμως τα λεγόμενα μου.

 Σε ότι αφορά το ωράριο των φαρμακείων, η διάταξη αυτή καταψηφίστηκε, ορθώς για μένα και ήμουν ένας από αυτούς που την καταψήφισαν. Όμως, να είστε σίγουροι πως η πράξη μου αυτή δεν επιβλήθηκε από καμία συντεχνία, όπως πήγε να περάσει  από ορισμένους και δυστυχώς και από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας. Επιχειρήθηκε μάλιστα να συνδυαστεί με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που όμως δεν είχε καμία σχέση. Η αντίδραση μου να μην ψηφίσω την διάταξη αυτή, είχε να κάνει κυρίως με τον τρόπο μεθόδευσης της  διαδικασίας  κατάθεσης της τροπολογίας.

Επίσης, διαφώνησα με την διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης στο σημείο που αναφερόταν στο «όσοι θέλουν», ενώ η σωστή διατύπωση θα έπρεπε να είναι «όσοι μπορούν» διότι περί αυτού πρόκειται.

Και ερωτώ :

«Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να ανταποκριθούν σ΄ ένα συνεχές ωράριο  επί 24ώρου βάσεως  και μάλιστα καθημερινά, εκτός από κάποια μεγάλα κεντρικά φαρμακεία ;»

 Τώρα σε ότι αφορά τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κιλκίς από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος, ενώ είμαστε δύο βουλευτές από τον Νομό, δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει, πόσο μάλλον να ζητήσει την άποψη μας σχετικά με την επιλογή προσώπων για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, συμπεριφερόμενος σαν να είναι κτήμα του. Ίσως αυτό είναι το νέο ήθος διακυβέρνησης που έχει κατά νου.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ο Υπουργός να μας πει, αν θέλει βέβαια, από ποιον έλαβε συστάσεις για τον διορισμό των συγκεκριμένων προσώπων και ποια τα κριτήρια επιλογής.

Απ΄ ότι γνωρίζω, οι μοναδικές περγαμηνές  που διαθέτουν είναι πίστη στο πρόσωπο του Υπουργού και η συμμετοχή κάποιων από αυτούς σε  πολιτική κίνηση ενάντια του ΠΑΣΟΚ.

 Συνάδελφοι,

Έχουμε την υποχρέωση ως βουλευτές να ασκήσουμε σκληρή κριτική και να επικρίνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές διότι, όταν  κάτι δεν λειτουργεί σωστά,  οι βουλευτές είναι αυτοί που απολογούνται για τις πράξεις και πολιτικές των υπουργών.

Οι βουλευτές είναι αυτοί που επικοινωνούν άμεσα με τους πολίτες, στους δρόμους, σε καφενεία, σε πλατείες και υποχρεώνονται να απολογούνται για τη πολιτική των Υπουργών.

Οι βουλευτές είναι αυτοί που καλούνται κάθε φορά να στηρίξουν δύσκολα νομοσχέδια μέσα στην βουλή.

 Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλήθεια ποιες πιστεύετε πως θα έπρεπε να είναι οι αντιδράσεις μας;

Συμπεριφορές σαν κι αυτές δυστυχώς κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα και να είστε σίγουροι πως τέτοιες λογικές θα καταντήσουν το ΠΑΣΟΚ όχι πέμπτο στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεκατοπέμπτο.

 Ακούγοντας πρωτοκλασάτα στελέχη μας να βγαίνουν δημοσίως και να ισχυρίζονται πως το μνημόνιο και η πολιτική που ακολουθήσαμε τα δυόμιση τελευταία χρόνια οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, όχι απλά προβληματίζομαι  αλλά θα έλεγα πως οργίζομαι.

 Είναι αυτοί, που προσπαθούσαν να μας πείσουν πως είναι μονόδρομος η ψήφιση του μνημονίου για την σωτηρία της χώρας και πως σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμεθα στην καταστροφή, ενώ οι ίδιοι όπως δήλωσαν, ούτε καν το διάβασαν.

Μετά την  ψήφιση του μνημονίου, αυτοί οι ίδιοι μας προέκυψαν αντιμνημονιακοί, δηλώνοντας μάλιστα δημοσίως, πως αυτή η πολιτική ήταν η αιτία που οδηγήθηκε η χώρα στη σημερινή κατάσταση. Αντιλαμβάνεστε τι μηνύματα στείλαμε στην κοινωνία.

Δηλώνω πως στο εξής, σε ότι με αφορά, δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ανεχθεί να βιάζεται η συνείδηση μου σχετικά με την ψήφιση στην βουλή νόμων και διατάξεων που δεν συμφωνώ.

Τέλος κλείνοντας,

θέλω να επισημάνω πως κάποιοι, καλά θα κάνουν να μην μιλούν, όταν δεν μιλούν την ώρα και την στιγμή που πρέπει.

 Και ξέρετε πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι.

 Ιδιαίτερα δε την περίοδο αυτή, που τέτοιες δηλώσεις προκαλούν και δεν συνεισφέρουν στην βελτίωση της  εικόνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όποια έχει απομείνει και να πάψουμε να παριστάνουμε τους Σοφούς εκ των υστέρων.

 Αναφέρομαι σ΄ αυτούς :

Που κατά το παρελθόν κύριο μέλημα τους ήταν να φροντίσουν για την υστεροφημία τους, όταν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε το 2004 σε μια δύσκολη εκλογική κατάσταση.

Που έχουν μέρος της  ευθύνης για την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών.

Που συνέβαλλαν στην «αποιδεολογικοποίηση» της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ.

Που ανέχθηκαν την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επιτρέποντας να αναπτυχθούν φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που δυστυχώς διατηρούνται μέχρι και σήμερα.

 Είναι πέρα από βέβαιο πως αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε με τέτοιες λογικές, θα οδηγήσουμε σε πλήρη διάλυση όχι μόνο το κόμμα αλλά και όλη την παράταξη. Αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιοι άλλοι τόσα χρόνια, δυστυχώς θα το πετύχουμε εμείς οι ίδιοι.” 

Σχολιάστε