My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επιδόσεις… ρημαγμένης χώρας

Του Τάσου Παππά.


Ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει τον Τσίπρα για ακατάσχετη παροχολογία και χυδαίο λαϊκισμό και ότι μας γυρίζει πίσω στα χρόνια που οι κυβερνήσεις (ανάμεσά τους και του δικού του κόμματος) λειτουργούσαν με πελατειακές λογικές οι οποίες οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ψηφίζει ωστόσο τα μέτρα στη Βουλή. Τώρα πώς γίνεται να αποδοκιμάζεις στεντορείως μια πρακτική και ταυτοχρόνως να τη στηρίζεις, είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής επιστήμης.

Ο κ. Μητσοτάκης επαίρεται επειδή, ενώ ο αντίπαλός του έχει ξεσαλώσει, αυτός είναι πολύ συγκρατημένος. Δήλωσε προσφάτως: «Εξαγγέλλω λίγα και καλά… Δεν θα πω ψέματα, ούτε με έχει κατηγορήσει κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις». Σημείωσε πως έχει δεσμευτεί για εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% για όλους και μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20%. Δεσμεύτηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και πως, σε συνεργασία με τους δήμους, θα δώσει κουπόνι 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση οι οικογένειες σε ιδιωτικούς σταθμούς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε επίσης βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται.

Δεν μου φαίνονται όλα αυτά λίγα, αλλά ας είναι. Προκύπτει όμως το ερώτημα: Από πού θα αντληθούν οι πόροι για να χρηματοδοτηθούν οι συγκεκριμένες πολιτικές; Δεν είναι σοβαρή απάντηση ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχουμε έκρηξη των επενδύσεων. Ακόμη κι αν υπάρξει συνωστισμός επενδυτών με βαλίτσες τίγκα στα δολάρια και τα ευρώ, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αποδώσουν οι επενδύσεις. Πρέπει να είσαι πολύ αφελής ή πολύ φανατικός για να πιστέψεις στο σχήμα «τη Δευτέρα βγαίνει, την Τρίτη καταφτάνουν οι ξένοι και από Τετάρτη θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια». Συνεπώς θα πορευτεί με αυτά που θα βρει. Τι όμως θα βρει; Εδώ σε θέλω, μάστορα. Δεν έχει περάσει καιρός από τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει «ρημαγμένη χώρα».

Αν όμως οι κατσαπλιάδες νεοκομμουνιστές παραδώσουν «καμένη γη», τότε δεν θα μπορέσει να δώσει «τα λίγα και καλά» και μάλλον θα χρειαστεί να πάει σε νέο μνημόνιο. Εκτός αν είναι χοντρό ψέμα αυτό που λέει για ρημαγμένη χώρα. Αλήθεια, τι ακριβώς θα παραλάβει ο κ. Μητσοτάκης στην περίπτωση που κερδίσει τις εθνικές εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση μόνος του ή παρέα με αυτούς που θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, δηλαδή της ταπείνωσης του ΣΥΡΙΖΑ (Ανδρέας Λοβέρδος ΚΙΝ.ΑΛΛ.);

Ας μη δώσουμε βάση στα στοιχεία που επικαλείται ο Τσίπρας. Πρόκειται, όπως λέει η Δεξιά, για τον μεγαλύτερο ψεύτη που έχει γνωρίσει ο τόπος. Ας μη δώσουμε βάση ούτε στα στοιχεία που δίνουν οι εταίροι μας. Αυτοί, σύμφωνα με τον Αδωνι, είναι ερωτευμένοι με τον Τσίπρα και του κάνουν όλα τα χατίρια. Ας δούμε τι λένε κάποιοι που ουδείς μπορεί να τους χαρακτηρίσει όργανα του διεθνούς μπολσεβικισμού:

«Η ανάπτυξη είναι αξιοπρεπής, οι μετοχές ανεβαίνουν: η ελληνική οικονομία δίνει σημεία ζωής», γράφει η «Welt» σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη Γερμανία». O Κάρστεν Μπζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι «η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα για φέτος και του χρόνου είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη. Το 2019 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2-2,5%, ενώ η Γερμανία μόλις κατά 0,5%».

«Η ανάπτυξη μπορεί να επιταχυνθεί και το χρέος να μειωθεί γρηγορότερα, δημιουργώντας έναν θετικό κύκλο ανάπτυξης στην Ελλάδα» σύμφωνα με τους Financial Times. Από την πλευρά του ο Economist διαπιστώνει σταθερή πτώση του ποσοστού ανεργίας από έτος σε έτος.
Ρημαγμένη χώρα με τέτοιες επιδόσεις; Παράξενο!

Ανάγωγα

Είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία στα χθεσινά «Νέα»: «Το γεγονός ότι έχετε πρωτογενές πλεόνασμα είναι εκπληκτικό. Τελεία. Το να αποφασιστεί αν είναι 2,5% ή 3,5% είναι τεχνικής φύσεως ερώτημα. Το γεγονός ότι έχετε σταθερό και βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα δείχνει ότι είστε σε καλύτερη θέση για να μειώσετε το τελικό χρέος. Και αυτό είναι σημαντικός παράγοντας». Κι αυτόν χειραγώγησε ο Τσίπρας; Μα ποιος είναι, ο μεγάλος Μανιτού;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε