My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Μικρό το κακό” από τον κορωνοϊό

Χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας «έκλεισαν» το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου οι περιοχές του Κιλκίς και των Σερρών, οι οποίες δείχνουν να επηρεάζονται πολύ λίγο από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το νέο αυτό εργαλείο, που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, έχει ήδη συγκεντρώσει και επεξεργαστεί τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν ότι στο Κιλκίς καταγράφηκαν μόλις 249 θέσεις εργασίας λιγότερες από το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2019, ενώ στις Σέρρες αυξήθηκαν κατά 50 το ίδιο πεντάμηνο.

«Μας έκανε εντύπωση ότι δεν επηρεάστηκαν καθόλου από τον κορωνοϊό οι Σέρρες και το Κιλκίς. Αυτό φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι οι περιοχές αυτές έχουν πρωτογενή τομέα αλλά και βιομηχανία, όχι όμως τουρισμό και εστίαση. Έτσι ο αγροτικός τομέας κατάφερε να κρατήσει το εργατικό του δυναμικό», σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γιουτίκας.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα που καταγράφηκε στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με παραδοσιακά μεγάλη τουριστική κίνηση, καθώς είχαμε μεγάλες απώλειες σε θέσεις εργασίας στον τουρισμό σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Πιερία. Σε αυτές τις περιοχές  χάθηκαν στο πεντάμηνο 23.269 θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε