My Twitter Feed

7 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επεισοδιακή η ομιλία Βενιζέλου στο Κιλκίς

venizelos-koukakis.2jpg

Αποδοκιμασίες από ομάδα πολιτών και σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για κυβέρνηση, αντιρατσιστικό και για το κόμμα του.

Κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κιλκίς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρότυπης φάρμας “Κουκάκη” στους Κάτω Αποστόλους, στη συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Κιλκίς προκειμένου να μιλήσει σε στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματός του στο Κιλκίς.

Πριν φτάσει, όμως, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς μια ομάδα πολιτών του Κιλκίς, που αντιτίθενται σε τυχόν εξόρυξη χρυσού στο νομό μας, είχε συγκεντρωθεί έξω απ` το κτήριο για να τον αποδοκιμάσει, με αποτέλεσμα η προσέλευσή του να καθυστερήσει περισσότερο από μια ώρα. Τελικά, η είσοδός του στο κτήριο έγινε από αντίθετο σημείο και χωρίς παρατράγουδα, αλλά οι 20 περίπου συγκεντρωμένοι παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του οποίου επιτέθηκε με δριμύτητα κατηγορώντας τον για «φασίζουσα αθλιότητα». «Αυτό που έγινε ήταν μια αθλιότητα, μια αντισυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπαν τίποτε. Ούτε υπάρχει θέμα χρυσού, ούτε το επισπεύδει κανείς. Ήταν συνθήματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν εναντίον της επένδυσης», υπογράμμισε.

venizelos-kilkis1Για τα εσωκομματικά

«Έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ώριμων αρχηγών και πρωθυπουργών τους οποίους δεν μπορούμε να συντονίσουμε. Κανείς δεν αναγνωρίζει κανέναν. Αυτό είναι ένα παθολογικό φαινόμενο», είπε Βενιζέλος κατά την ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παθαίνουν σοκ επειδή το κόμμα είχε 162 βουλευτές κι έμεινε με 32».

Για όσους τον παρουσιάζουν ως υπεύθυνο για την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και παρατήρησε ότι από τους 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν τα Μνημόνια οι 33 ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 και οι δύο δικοί του, ενώ σημείωσε πως στη συνέχεια όλοι αυτοί «φυσικά τον ρίξανε» τον κ. Παπανδρέου.

Επίσης, επέκρινε συμπεριφορές πρώην στελεχών λέγοντας: «Πολιτικά στελέχη θέλουν να φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ αλλά να κρατάνε τους ανθρώπους τους σε διάφορες υπηρεσίες».

Για τα πρώην στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν ή στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αναζητούν το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρόκειται να το βρουν.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει ακόμα ένας σκληρός πυρήνας μελών και στελεχών του και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου για την εκλογή των γραμματειών του κόμματος και να συμβάλλουν έτσι στην αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

venizelos-koukakis«Τους θέλουμε όλους, αλλά δεν μπορούμε να παρακαλάμε, να δεχόμαστε προσβολές, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε μικροαλαζονείες ανιστόρητες.

»Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε ευγενείς, είμαστε γενναιόδωροι, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς και αποφασισμένοι. Χρειάζεται πίστη, αυτοπεποίθηση , όχι μόνο για δική μας εσωτερική χρήση, αλλά για να μεταφέρουμε και στην κοινωνία», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπό τον έλεγχο κανενός, ούτε θα τεθεί ποτέ, γι’ αυτό και κρατούν απόσταση από το κόμμα αυτοί που ονομάζονται «συμφέροντα».

Για το αντιρατσιστικό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διάλογο με το ακροατήριο και ορισμένοι από αυτούς εξέφρασαν αγωνία για το που πηγαίνει το κόμμα, έθεσαν ερωτήματα για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και μετέφεραν τον προβληματισμό αν θα ξαναψηφίσουν ή όχι ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι με τη ΝΔ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, όμως έχουν μεγάλες διαφορές τα δύο κόμματα και αυτό φάνηκε πιο καθαρά στο ζήτημα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι δική του, και η ΝΔ ότι είναι της ΝΔ, όμως ο ίδιος δεν στηρίζει μια κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων», επισήμανε.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εταίρους», είπε κι έθεσε εκ νέου ζήτημα ανασχηματισμού, επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη, όταν ήταν εναντίον του Μνημονίου και για τον κ. Σαμαρά είπε ότι ήθελε, τότε, να κερδίσει από τη δυσαρέσκεια του κόσμου.

«Στην Ελλάδα είναι και υποχρεωτικό να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά το πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται τίποτα. Είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ενότητας και της προοπτικής».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και χρειάζονται και κρατικές παρεμβάσεις.

Για την ΕΕ σημείωσε ότι τώρα «ξύπνησε», αλλά διαθέτει μόνο 6 δισ. ευρώ για την ανεργία, τα οποία δεν αρκούν αφού μόνο τόσα χρειάζεται η Ελλάδα.

Επίσης, στις προτεραιότητες είναι η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των πολιτών, η κατάργηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Συνάντηση με Τονικίδη

Στο Επιμελητήριο, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕ, Παύλο Τονικίδη, ο οποίος του έθεσε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη στήριξη τους και τόνισε πως πολλοί επιχειρηματίες ζουν με την απειλή να τους ζητηθεί να επιστρέψουν όσες επιδοτήσεις πήραν από το 1974 και μετά.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέφαγε με νέους του Κιλκίς, στο Μεταλλικό.

Σχόλια
8 Σχόλια to “Επεισοδιακή η ομιλία Βενιζέλου στο Κιλκίς”
 1. Ο/Η kris λέει:

  “Αγαπητέ” κ. Βενιζέλο πρέπει να ξέρεις ότι το μέτωπο κατά των μεταλλείων ανήκει στο λαό του Κιλκίς με τους 72 φορείς που το στηρίζουν για να αποτρέψουν την καταστροφική πολιτική σας. της ερημοποίησης της περιοχής μας για να κερδίζουν πολυεθνικές οι οποίες σας στηρίζουν για να ρουφάτε το αίμα του Ελληνικού Λαού.
  Αν κάποιος πρέπει να ντρέπετε για την φασίζουσα λογική του πρέπει να είστε εσείς που προσπαθείτε λασπολογώντας να ταυτίσετε το “Μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία” με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό ,μιλάτε για αντισυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την διαμαρτυρία την έκανε το “Μέτωπο”, υπονοώντας ότι υπήρχαν και συμπεριφορές “Γκοτζαμανισμού”. Αίσχος Πάρτο χαμπάρι αυτό το ΠΑΣΟΚ, με αυτό το πρόσωπο και αυτές τις συμπεριφορές ανήκει στο παρελθόν. Θ α το διαπιστώσετε σύντομα.

 2. Ο/Η katarina λέει:

  Ας πληροφορήσει κάποιος τον καημένο τον πρόεδρό σας ότι ο Σύριζα ήταν απών καθώς είχαν κάτι δικό τους για σήμερα και ήταν όλοι τους μαζεμένοι
  Επίσης το “Δεν είπαν τίποτε.” πάει στο ότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ !

 3. Ο/Η ΜΠΑΝΕ λέει:

  Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίστηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε εκατοντάδες άτομα στο επιμελητήριο να ακούσουν το Βενιζέλο και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεκαπέντε άτομα να κάνουν αντισυσπείρωση !

  • Ο/Η Α λέει:

   Μην ξεφτιλίζεσαι άδικα φίλε , είμαστε κι εμείς εκεί , και αντικρύσαμε με τα μάτια μας αυτό που εσύ λες εκατοντάδες άτομα που ήρθαν ν ακούσουν τον πρόεδρτου 4%. Μερικοί υποχρωμένοι είσαστε που μόλις κοπεί και η δική σας σύνταξη και η μιζούλα που κατα καιρούς κουτσοπέφτει , θα την κάνετε κι εσείς με ελαφρές κυβιστήσεις.

 4. Ο/Η κιλκισιώτης λέει:

  ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!
  ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΕΓΟΝΟΣ:
  ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ(ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ). ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ;;;.

 5. Ο/Η kris λέει:

  Κάποτε το ΠΑΣΟΚ έστεινΕ κλίμα “εμφυλίου πολέμου” με την ΝΔ, για την δήθεν διαμετρικά αντίθετη πολιτική τους. Σήμερα αφού απεδείχθει ότι ταυτίζονται και έχει περάσει το ΠΑΣΟΚ στην αντίπερα όχθη μαζί με την ΝΔ, στήνει κλίμα πόλωσης με την αριστερά. Άξιος ο μισθός σας.
  Δεν καταλάβατε ότι το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού είναι πλέον πανελλαδικό και πολύ σύντομα φουντώνει και το κίνημα ενάντια στο ξεπούλημα του νερού.
  Όσο και να θέλετε να κρυφτείτε δεν το καταφέρνετε, είστε πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα κατά της χώρας.
  Να ευχόμαστε μόνο να μην προκαλέσετε καμιά καταστροφή όπως αυτήν της Κύπρου πριν ξεκουμπηστείτε.

 6. Ο/Η Κωστας λέει:

  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΙΠΟΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟ ΤΟΥ. ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΩΔΗ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ!

 7. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

  Όλη η Ελλάδα τους φτύνει και αυτοί κοιτούν τον ουρανό αν βρέχει…

  ήρθε να συμμαζέψει το κόμμα λέει, ίσως γιαυτό ξεκίνησε από Κουκάκη μεριά, μεγάλη μονάδα πολλά τα ζά, έκανε δοκιμή ο άνθρωπος πριν προσεγγίσει τα άλλα τα δίποδα τα ζα… άλωστε και το βλέμμα παρόμοιο…

  η αξιοπρέπεια τον μάρανε… τον αντιμνημονιακό… αυτόν τον ξύπνιο που ειρωνεύεται και τους Euroπέους,

  στο τέλος και αυτός μαζί με τους άλλους δυό της “τρόϊκας”, παρεούλα με τον ΓΑΠ θα παραδίδουν ανά την υφήλιο μαθήματα καταστροφής ενός κράτους…

  σάμπως δεν έχουν δεί τον προηγούμενο μεγάλο “σωτήρα” μας και φοβερό διδάσκαλο;

  Τελικά στο ΠΑΣΟΚ με Τσοχατζόπουλο αρχηγό ίσως και να τα πήγαιναν καλύτερα…

Σχολιάστε