My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Επαναλειτουργεί η Χειρουργική”

Η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς επαναλειτουργεί από σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τη δέσμευση του διοικητή, Θεόδωρου Ρεβενάκη, που ανέλαβε μέσω χθεσινής δήλωσής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας της Κλινικής από την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ρεβενάκης  τόνισε ότι «οι όποιες ελλείψεις προσωπικού οφείλονται στο ότι μέχρι το 2016 δεν γίνονταν προσλήψεις ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών» και ότι «είναι απόνερα προηγούμενων πολιτικών επιλογών».

Όσον αφορά τη Χειρουργική, επεσήμανε ότι λειτουργούσε με τέσσερις επικουρικούς ιατρούς, εκ των οποίων η μια μονιμοποιήθηκε αλλά απουσιάζει λόγω εγκυμοσύνης, ενώ αναλαμβάνει καθήκοντα νέα επικουρική ιατρός και η κλινική θα λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεβενάκη το πρόβλημα προέκυψε από την αδικαιολόγητη συνεχή απουσία του διευθυντή της κλινικής από τον Οκτώβριο του 2018 και από την αποχώρηση δύο μόνιμων επιμελητών τους τελευταίους μήνες του 2018.

Ο κ . Ρεβενάκης σημειώνει ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γίνει η κρίση για την πρόσληψη επιμελητή Α’ στην εν λόγω κλινική και προσθέτει ότι υπάρχει απροθυμία επικουρικών ιατρών για ανάληψη καθηκόντων. Κι όσο για τη θέση του διευθυντή της Χειρουργικής αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της κάλυψής της από ιατρό άλλου νοσοκομείου που θα δεχτεί να την αναλάβει.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε και στον αξονικό τομογράφο, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησε τη λειτουργία του άρον- άρον προεκλογικά τον Οκτώβριο του 2005 χωρίς να προβλέπονται οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις ιατρών και χειριστών».

«Αυτές οι θέσεις δεν προβλέφθηκαν στον ισχύοντα Οργανισμό, ο οποίος είναι του 2012, με αποτέλεσμα ο αξονικός να λειτουργεί με το ήδη υπάρχον προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος σε πρωινό ωράριο όλες τις εργάσιμες και σε απογευματινό 15 ημέρες τον μήνα» ανέφερε.

Όσο για  το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επεσήμανε ότι στον ισχύοντα Οργανισμό του Νοσοκομείου δεν προβλέπεται λειτουργία ΜΕΘ, αλλά προβλέπεται στον νέο Οργανισμό που έχει κατατεθεί προς έγκριση.

Σχολιάστε