My Twitter Feed

28 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επανέρχεται η γιορτή του Κιλκίς -

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022

Οι πέντε μικροί Αϊνστάιν του Κιλκίς! -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

“Πράσινο” για το Open Mall Κιλκίς -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Περιοδεία με θέμα την άρδευση -

Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2022

Συνέχεια μείωσης των κρουσμάτων -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Διορισμός 35 εκπαιδευτικών -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Ασφαλτοστρώσεις στη ΔΕ Κιλκίς -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Επανέρχεται η γιορτή του Κιλκίς

Η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς, η μεγάλη γιορτή της πόλης, επιστρέφει με τα φθινοπωρινά της χρώματα, ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής των λειτουργιών της εξαιτίας της πανδημικής κρίσης.

Οι δημότες κι οι επισκέπτες από όμορες περιοχές προσμένουν με ανυπομονησία την πρώτη Τετάρτη κάθε Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκινά επίσημα η λειτουργία της ετήσιας Εμποροπανήγυρης, για να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα για το χειμώνα αλλά και για να διασκεδάσουν με τα προσφερόμενα πολιτιστικά και αθλητικά θεάματα κατά τη διάρκεια του πενθημέρου, ενώ οι έμποροι και επαγγελματίες εντός και εκτός τειχών οι περισσότεροι, που συμμετέχουν ως εκθέτες, προσδοκούν σε αύξηση των κερδών τους από τις οικονομικές συναλλαγές με τους καταναλωτές.

Πάνω από 140 εκθέτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και συμμετέχουν στην φετινή Εμποροπανήγυρη από κάθε γωνιά της χώρας: από την Ξάνθη και την Χαλκιδική μέχρι την Κατερίνη και την Αθήνα.

Η χωροταξική κατανομή μοιράζεται στην εμπορική ζώνη όπου στο κέντρο της (οδοί Γ. Καπέτα και Τσιρογιάννη) θα τοποθετηθούν με μέριμνα του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Μπαλάσκα ομοιόμορφες κατασκευές που θα λειτουργήσουν ως εκθεσιακά περίπτερα, στη ζώνη εστίασης, και στο Λούνα Παρκ προς την περιοχή του Αστυνομικού Μεγάρου Κιλκίς. Οι κάθετες οδοί από τα σημεία ανάπτυξης της εμπορικής δραστηριότητες, οι δρόμοι Στρωμνίτσης, Κύπρου και Επτανήσου θα εξυπηρετήσουν τη διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η ασφάλεια των πολιτών και εκθετών και η προστασία των εγκαταστάσεων είναι κυρίαρχο μέλημα της Δημοτικής Αρχής, όπως βεβαίως και η διασφάλιση επαρκών υποδομών για την εξυπηρέτηση των εκθετών. Φέτος, τοποθετούνται οκτώ ντουζιέρες, δεκατέσσερις χημικές τουαλέτες ενώ για την εξυπηρέτηση εκθετών και πολιτών θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια του πενθημέρου και οι δημοτικές τουαλέτες. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται και για την καθαριότητα και ευπρέπεια του δημόσιου χώρου με την επιτόπια παρουσία συνεργείων καθαριότητας και με τη διάθεση περισσότερων κάδων απορριμμάτων σε σημεία μαζικής συγκέντρωσης.

Πέρα από το εμπορικό της μέρος, η Εμποροπανήγυρη έχει έντονο και το στοιχείο της ψυχαγωγίας, με παραδοσιακά δρώμενα, λαϊκές συναυλίες, στην πλατεία Λατσιών και στο μικρό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου, παιδικό παιχνίδι και επιδείξεις αθλημάτων στην 21ης Ιουνίου, εκδηλώσεις που καλύπτουν κάθε ηλικιακό φάσμα.

Ο ιστορικός θεσμός της πόλης δίνει, επίσης, παραγωγικό βήμα συνάντησης σε τοπικούς καλλιτέχνες, νέα μουσικά σχήματα και εικαστικούς ώστε να προβάλουν το έργο τους και να αλληλεπιδράσουν με το κοινό.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης έχουν προγραμματιστεί στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, όπου και θα λειτουργήσουν η έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής και χειροποίητων καλλιτεχνικών δημιουργιών από τον Καλλιτεχνικό Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Ίριδα’’ καθώς και η 8η Έκθεση Εικαστικών του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου ‘’η πόλις’’.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης θα γίνουν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην πλατεία Λατσιών (πρώην πλατεία Δημαρχείου) από το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

19:15 Μουσική πατινάδα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης κατά μήκος της 21ης Ιουνίου με κατάληξη την πλατεία Λατσιών.

Πλατεία Λατσιών – Δημαρχείο

20:00 Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο

Εγκαίνια και κήρυξη έναρξης της ετήσιας Εμποροπανήγυρης από τον Δήμαρχο Κιλκίς

20:30 ‘’Με χορούς κυκλωτικούς πάντα θ’ ανταμώνουμε’’

Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης του Κιλκίς Άγιος Τρύφων, Αργοναύτες, Αρκάδι, Αρμονία, Θρακική Εστία, ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, Λύκειο Ελληνίδων, Φλάμπουρας.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

21ης Ιουνίου (από φανάρι σε φανάρι)

18:00 ‘’Παιχνιδίσματα στο δρόμο’’

Τα παιδιά διασκεδάζουν με παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες σε έναν αλλιώτικο στίβο περιπέτειας.

Photo booth… Φωτογραφιζόμαστε όλοι μαζί για να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές χαράς!

Πλατεία Λατσιών – Μικρό Θέατρο

20:00 Παιδική θεατρική παράσταση ‘’Πινόκιο’’ από τον καλλιτεχνικό θίασο ‘’Μικρό Θέατρο Λάρισας’’

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοτικό Πάρκο – Κήπος – Μικρό Θέατρο

19:30 “INFest 2022″

Φεστιβάλ νεολαίας και τοπικών συγκροτημάτων

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ εναλλακτικών συγκροτημάτων (rock, pop, hiphop, metal κ.α.), με τέσσερα χρόνια παρουσίας στο ενεργητικό του, επιστρέφει,για να αναδείξει τη νεανική μουσική παραγωγή και τους μουσικούς του τόπου μας.

Συμμετέχουν οι Σοφιστές του Δρόμου + Κύκλο (Rap/HipHop) οι Blooper (rockmetal), οι Oceandvst (poppunk) και οι Glue Vessels (Indie rock,postpunk).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και μπαζάρ προβολής χειροποίητων προϊόντων.

Πλατεία Λατσιών

20:30 ‘’Ας ακούγονταν τα λύρας κι ας κρούνε τα νταούλια…’’

Ποντιακή βραδιά με Πόντιους καλλιτέχνες από την τοπική μουσική σκηνή

Συμμετέχουν: Γιάννης Γαβριηλίδης, Λάζος Σαλονικίδης, Χάρης Ξενιτίδης, Γιάννης Θεοδωρίδης, Στάθης Παναγιωτίδης, Πάνος Κυριακίδης, Άγγελος Αγαθαγγελίδης (τραγούδι) Στάθης Πορφυρίδης, Φόρης Απατσίδης, Θοδωρής Κοτίδης, Παύλος Δραμινός, Γιώργος Εμμανουηλίδης, Σάκης Πογέλης, Θεόφιλος Ασλανίδης, Παναγιώτης Απατσίδης Κωνσταντίνος Χαστάς (τραγούδι και λύρα), Ιορδάνης Σαλονικίδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Μπάμπης Αντωνιάδης, Δημήτρης Τσιρέλης, Γρηγόρης Κολεσιώτης, Γιάννης Σαμαράς, Δέσποινα Φρονιμοπούλου (λύρα), Γιώργος Ιακωβίδης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ματθαίος Φερεσίδης, Λάζαρος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Μαργαριτιάδης, Γιώργος Αντωνιάδης (κλαρίνο), Μελέτης Λαζαρίδης, Μπάμπης Κιτσονίδης, Πέτρος Κωστελίδης, Δημήτρης Οταπασίδης (νταούλι), Δημήτρης Ξυγαλατάς (ντραμς) και Μιχάλης Κετικίδης (αρμόνιο).

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοτικό Πάρκο – Κήπος – Μικρό Θέατρο

20:00 Συναυλία έντεχνου λαϊκού τραγουδιού με το μουσικό σχήμα ‘’Rebelo’’

Πλατεία Λατσιών

21.00 Λαϊκή συναυλία με τον Κώστα Φαλκώνη και δεκαμελή ορχήστρα

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

21ης Ιουνίου (από φανάρι σε φανάρι)

18:00 Επιδείξεις αθλητικών αγωνισμάτων από τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης.

Συμμετέχουν: Αετός, Αίας, Άθλος, Αλέξανδρος, ΓΑΣΚ, Κιλκισιακός, Kούπα, Αριστοτέλης, Τένις Club, Τόλμη, Πόντιοι Κιλκίς και ΧΩΜΑ

Πλατεία Λατσιών

21.30 Λαϊκή συναυλία με το μουσικό σχήμα του Ηλία και Αιμίλιου Μωσαϊδη

Παράλληλες εκδηλώσεις

Πέμπτη 1η – Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής

Έκθεση τμημάτων κεραμικής, ζωγραφικής και χειροποίητων καλλιτεχνικών δημιουργιών του Καλλιτεχνικού Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Ίριδα’’

Εγκαίνια: Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:30 και 18:30 – 21:00

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής

8η Έκθεση Εικαστικών του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου ‘’η πόλις’’ με θεματικό τίτλο ‘’Φύση’’

Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 22:00 καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 11:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00.

Σχολιάστε