My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επί του παρόντος, μη μετακίνηση

«Επί του παρόντος» δεν προβλέπεται μετακίνηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς. Το είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε η Ελληνική Λύση.

Τώρα βέβαια, αυτό το «επί του παρόντος» πρέπει να το εκλάβουμε ως προσπάθεια κατευνασμού του βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια, ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά της ταξιαρχίας στο νομό του ή ότι μένει ένα παράθυρο ανοιχτό για μελλοντική μεταφορά; Εκτιμάμε ότι ισχύει το πρώτο, αν και στις πολιτικές αποφάσεις ποτέ μη λές «ποτέ»!

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλο σημειώνει ότι «επί του παρόντος δεν περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση και αντίστοιχα στη Δομή Δυνάμεων σχετική πρόβλεψη για ενδεχόμενη μετακίνηση της 71ης Α/Μ ΤΑΞ από το Κιλκίς στην Καστοριά».

Προσθέτει δε, ότι «η διάταξη των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται στη βάση επιχειρησιακών αναγκών και κατόπιν ενδελεχούς επιχειρησιακής σχεδίασης, με αποκλειστικό γνώμονα την εκπλήρωση της αποστολής τους και τη διασφάλιση της άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Συναφώς, η μετεγκατάσταση Σχηματισμών – Μονάδων, εξετάζεται πάντα στο πλαίσιο βελτίωσης της υφιστάμενης οργάνωσης και εφόσον συμβάλλει στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τζηκαλάγιας ανέφερε σε δελτίο τύπου την 1η Μαΐου: «Μετά από βαθιά μελέτη και ανάλυση εδώ και μέρες ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ με ατράνταχτα επιχειρήματα, αυτό και μόνον αυτό που μπορεί αυτή την ώρα να κρατήσει ζωντανή την Καστοριά. Την μεταφορά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς. Σε αυτή την ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΣΤΟΙΧΙΣΗ ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου αλλά και όλους τους πολίτες».

Σχολιάστε