My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Επίσχεση εργασίας από γιατρούς

Αίσθηση από παρέμβαση του Π. Χρονόπουλου.

nosokomeio-kilkis-001Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από προχθές Δευτέρα οι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά!

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη μη αποπληρωμή δεδουλευμένων από το 2012, παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα έχουν πληρωθεί, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Μέσα σ` αυτό το κλίμα, αίσθηση προκαλεί παρέμβαση του γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) και συντονιστή της τοπικής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Χρονόπουλου, στην ιστοσελίδα του “Δρόμου της Αριστεράς”.

Σε άρθρο του για το Νοσοκομείο Κιλκίς, ο κ. Χρονόπουλος τονίζει ότι “τίποτα επί του πρακτέου δεν έχει αλλάξει στο νοσοκομείο και με τη νέα κυβέρνηση”, η οποία “ακόμα δεν έχει αναιρέσει σχεδόν τίποτα από τον όλο πυρήνα του συστήματος”. Παράλληλα αποδίδει ευθύνες για την μη πληρωμή των γιατρών στην “παραμένουσα από το προηγούμενο καθεστώς Διοίκηση” του Ιδρύματος.

xronopoulos-panagiotisΟλόκληρο το άρθρο του Π. Χρονόπουλου, ο οποίος υπογράφει ως εργαζόμενος υγειονομικός Γ.Ν. Κιλκίς, έχει ως εξής:

“Η κατάσταση που επικρατεί στην περίθαλψη εδώ και χρόνια είναι τραγική, με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε προσωπικό να είναι τεράστιες. Από αυτόν τον κανόνα δε θα μπορούσε να ξεφύγει και ένα νοσοκομείο όπως αυτό του Κιλκίς, που σημειωτέον τα προηγούμενα χρόνια είχε καταταγεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέσα στα πρώτα 5 πανελλαδικά, όσον αφορά την επίτευξη των οικονομικών στόχων, δηλαδή την πλήρη απαξίωση και υποχρηματοδότηση.

Μέσα σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί και το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, καθώς ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό παραμένουν απλήρωτοι για μήνες όσον αφορά το σκέλος της υπερωριακής απασχόλησης. Ενώ λοιπόν τα νοσοκομεία παρέμειναν όρθια μέσα στον Αρμαγεδδώνα που πέρασε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι εργαζόμενοί τους, το κράτος συνέχισε να αντιμετωπίζει το χώρο της Υγείας σαν πειραματόζωο εφαρμογής των πολιτικών καταστροφής.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου σε μια προσπάθεια να δοθεί μια ανάσα στο σύστημα υγείας που βρίσκεται στο παρά πέντε από την απόλυτη κατάρρευση, πήρε την πρωτοβουλία και εξήγγειλε την αποπληρωμή δεδουλευμένων των ετών 2012-2014 μέχρι τις 27 Απριλίου 2015. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων αποπληρώθηκε το σύνολο των οφειλών μέχρι την αναφερόμενη ημερομηνία, στο νοσοκομείο Κιλκίς με ευθύνη της παραμένουσας από το προηγούμενο καθεστώς Διοίκησης και της υπαγόμενης σε αυτήν οικονομικής υπηρεσίας, όχι μόνο δεν αποπληρώθηκε τίποτα, αλλά και το σύνολο που ζητήθηκε από το Υπουργείο ήταν αρκετά μικρότερο από αυτό που πραγματικά οφειλόταν στο προσωπικό. Ένα γεγονός που προκαλεί απορίες για τη στάση και για το γεγονός της θλιβερής αυτής εξαίρεσης πανελλαδικά.

Με αφορμή αυτό και με βάση ότι τίποτα επί του πρακτέου δεν έχει αλλάξει στο νοσοκομείο και με τη νέα κυβέρνηση, καθώς η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση συνεχίζονται μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που κινείται η χώρα (ενδεικτικά επί συνόλου 86 προβλεπόμενων θέσεων ιατρικού προσωπικού, υπηρετούν μόνο 43, δηλαδή οι μισοί, και πολλά τμήματα δεν καλύπτουν εφημεριακά όλα το μήνα και σχεδόν όλα υπολειτουργούν), οι εργαζόμενοι ιατροί ξεκίνησαν κινητοποίηση με επίσχεση εργασίας από το τακτικό ωράριο, καλώντας με καθημερινές παρεμβάσεις το σύνολο του προσωπικού να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση του αυτονόητου: την αύξηση της χρηματοδότησης για την περίθαλψη, την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη δωρεάν πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία (το 5ευρω καταργήθηκε μεν, αλλά οι ανασφάλιστοι και τα θύματα της κοινωνικής καταστροφής συνεχίζουν να πληρώνουν για τη νοσηλεία τους), την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας που πετάχτηκε έξω από το ΕΣΥ και την κατάργηση της απαράδεκτης ΕΣΑΝ Α.Ε. και κάθε ιδιωτικοοικονομικού κριτηρίου για το σύστημα υγείας.

Η νέα κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει αναιρέσει σχεδόν τίποτα από τον όλο πυρήνα του συστήματος αυτού, οφείλει να προβεί σε άμεση αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, να πετάξει έξω από αυτό όλα τα παράσιτα που συσσωρεύτηκαν αυτά τα χρόνια και να αλλάξει το χαρακτήρα του προς όφελος του λαού. Η υγεία δεν μπαίνει σε καμία διαπραγμάτευση και πολύ σύντομα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είμαστε μπροστά στον ορατό κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα το σύστημα με ολέθριες συνέπειες. Οι εργαζόμενοι απ’ την άλλη δεν πρέπει σε κανένα σημείο να σταματήσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν ένα ουσιαστικό σύστημα Υγείας, σε άλλη κατεύθυνση, φιλολαϊκή, και να παραμείνουν αταλάντευτοι σε σχέση με τη σύγκρουση και τη ρήξη με κάθε νοοτροπία και αντίληψη του χθες.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Επίσχεση εργασίας από γιατρούς”
  1. Ο/Η Thanasis λέει:

    Ειναι ντροπή το νοσοκομείο Κιλκις να ειναι απο τα ελάχιστα της χώρας που οι γιατροί οι ειδικοί του έχουν απλήρωτες εφημεριες απο Οκτώβριο και οι ειδικευόμενοι απο Νοέμβριο! Ρωτήστε και το διοικητή του νοσοκομείου ποια αλλα νοσοκομεία δεν έχουν πληρώσει ως και το τέλος του χρόνου!
    Πανελλαδική πρωτιά!!!!!!
    Ντροπή
    Καταντήσαμε επαίτες των δεδουλευμένων μας!
    Να σημειωθεί οτι στα αλλα νοσοκομεία ανα την χώρα οι γιατροί ξεσηκώθηκαν γιατί δεν έχουν πληρωθεί εφημεριες του 2015!!!
    Φανταστείτε τι θα έκαναν αν είχαν απλήρωτες εφημεριες και 2-3μηνων του 2014!!!!
    Κάποια στιγμή ίσως πρεπει να κατατεθούν μηνύσεις γιατί η κοροϊδία πρεπει κάποια στιγμή να χρεωθεί σε κάποιους!

  2. Ο/Η ΝΤΕΜΕΚ λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ.
    Ο ΛΑΟΣ ΕΞΩ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΥΝΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΖΩ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΧΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗ.
    ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ 550 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 5 ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΓΔΙΝΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ?
    ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!

Σχολιάστε