My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Επίσκεψη Τσίπρα σε Ιερισσό (Βίντεο)

tsiprasΕπίσκεψη στην Ιερισσό πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του χωριού.

«Όπως πριν ενάμισι χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στην Ιερισσό και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική, ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και όσους δεν τη θέλουν κι έτσι επιχειρεί να μετατρέψει τη Βόρεια Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και«εμπόλεμη ζώνη».

«Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή», είπε στους συγκεντρωμένους και παρατήρησε πως «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Κατήγγειλε, επίσης, ότι μοιράζονται «ψίχουλα, αριστερά και δεξιά, για να σπάσει ο αγώνας» των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση.

Εκπρόσωπος των επιτροπών αγώνα των κατοίκων διαμαρτυρήθηκε ότι δύο κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στις φυλακές, τους χαρακτήρισε «πολιτικούς κρατούμενους» και ζήτησε την αποφυλάκισή τους. Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να έχει ενεργό συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες εναντίον της εξόρυξης χρυσού.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι δύο φυλακισμένοι έχουν συμπαράσταση από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σημείωσε πως «όταν ο λαός πάρει τις τύχες στα χέρια του, στη θέση τους θα βρίσκονται άλλοι».

Λίγο πριν φτάσει στην Ιερισσό, εργαζόμενοι της εταιρίας Ελληνικός Χρυσος επέδωσαν στον κ. Τσίπρα ψήφισμα. Στην ομιλία του στην Ιερισσό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι εργαζόμενοι στην επένδυση χρυσού είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης. Γι’ αυτό, επισήμανε ότι το συμφέρον τους είναι να αγωνιστούν για τη γη και τον αέρα που αναπνέουν και όχι για το συμφέρον του εκάστοτε εργοδότη.

Στις κατηγορίες ότι δεν ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας στην επένδυση χρυσού, απάντησε πως φυσικά και νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας. Όμως, αναρωτήθηκε, πόσες εκατοντάδες, πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στον τουρισμό, την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία και άλλες δραστηριότητες, εξαιτίας των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την εξόρυξη χρυσού.

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την προστασία του Περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε:

«Δεν θα μπορούσα να λείπω από εδώ. Το πρόγραμμά μου είναι να μιλήσω σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για το νερό, όμως θα ήταν αδιανόητο την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον να μην βρίσκομαι στην καρδιά του αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Τόνισε ότι το ενδιαφέρον για το περιβάλλον πρέπει να το δείχνουμε όχι μόνο μία από τις 365 μέρες το χρόνο και αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε η Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, στην Ιερισσό, αναρωτήθηκε πως γίνονται οι επενδύσεις στον Καναδά. «Με τρομοκρατία και συλλήψεις;».

«Καμία επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει με τη βία. Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος αφορά στο αρχέγονο δάσος της Χαλκιδικής, στα πάρκα στις μεγαλουπόλεις, στην Κωνσταντινούπολη, που υπερασπίστηκαν οι πολίτες και σηματοδοτεί ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για το φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής είπε ότι είναι το συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της περιοχής. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους, κάλεσε τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να προτιμήσουν μαζικά τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Στην Θεσσαλονίκη για το νερό 

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας μίλησε στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Κήπου, σε εκδήλωση με θέμα: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα: Δημοψήφισμα για τη σωτηρία του» στις 19.30.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μίλησε και ο Τομάζο Φατόρι, ιδρυτικό μέλος της καμπάνιας που οδήγησε στο δημοψήφισμα για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού στην Ιταλία, καθώς και ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

 

Από: ΑΜΠΕ και alterthess.gr

Σχολιάστε