My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη του ΚΚΕ στην Ειδομένη

(Βίντεο) Την ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη του Κιλκίς επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Νοεμβρίου, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Δελή.

Στη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί, το κλιμάκιο μοίρασε στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες την ανακοίνωση του κόμματος για το προσφυγικό, που κυκλοφόρησε στα Αγγλικά και στα Αραβικά, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδη.

eidomeni-prosfyges-001Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του 902.gr:

Μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είναι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη.

Αυτός ο αριθμός καθημερινά αυξάνει καθώς στην περιοχή φτάνουν ολοένα και περισσότεροι. Όσοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, πιέζουν προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και γι’ αυτούς. Έτσι, αρκετοί από αυτούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί από την περασμένη Τετάρτη, έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο.

Ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών έχει κλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Οι υποδομές για την προσωρινή φιλοξενία που έχουν δημιουργηθεί στην Ειδομένη είναι ανεπαρκείς. Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία οργανωμένου χώρου, δεν φροντίζει για τις αναγκαίες υποδομές σίτισης και υγιεινής, και έχει αφήσει αυτό το έργο στις διάφορες ΜΚΟ που λυμαίνονται τις σχετικές χρηματοδοτήσεις και λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ο Δήμος Παιονίας έχει αναλάβει καθημερινά να στέλνει δύο απορριμματοφόρα για τη αποκομιδή των σκουπιδιών. Η καθαριότητα του χώρου προσωρινής στάσης και φιλοξενίας έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο.

Καθημερινά μόλις 5 εργαζόμενοι το πρωί και 5 το απόγευμα απασχολούνται στην καθαριότητα του χώρου και από αυτούς, οι δύο το πρωί και ο ένας το απόγευμα έχουν την ευθύνη να καθαρίζουν τις 80 χημικές τουαλέτες που έχουν εγκατασταθεί.

Τραγικές οι συνθήκες

Στα σύνορα έχουν εγκατασταθεί τέντες όπου μπορούν να κοιμηθούν περίπου 2.000 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται να διασφαλιστεί η παραχώρηση χώρου προκειμένου να εγκατασταθούν και άλλες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά και οι άνθρωποι δεν γίνεται να κοιμούνται στην ύπαιθρο.

Σε κάθε περίπτωση τη νύχτα το κρύο είναι τσουχτερό και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η υγρασία «τρυπάει» το σώμα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα εύρεσης χώρων εντός των ορίων του Νομού Κιλκίς, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, βρέθηκε το Σάββατο στην περιοχή και επισκέφθηκε την Ειδομένη, όπου για άλλη μια φορά διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή Γαλλικό, κ.ά.

Ρατσιστικό δηλητήριο

Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στους κατοίκους της περιοχής. Με ανακοινώσεις της τρομοκρατεί, λέγοντας ότι δήθεν «χιλιάδες λαθρομετανάστες απειλούν το χωριό και τους κατοίκους» της Ειδομένης.

Επιδίδεται σε ξενοφοβική και ρατσιστική προπαγάνδα, επιδιώκοντας να δηλητηριάσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Κρύβει τους πραγµατικούς υπεύθυνους για τις τραγωδίες και τα βάσανα των λαών και αποκαλύπτει το μίσος της για τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Μόνο που όσο και να θέλει, δεν μπορεί να κρύψει ότι το ίδιο μισεί και τον εργάτη, το νέο, τη γυναίκα, το φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούµενο, που δεν συμβιβάζονται με το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπερασπίζονται οι φασίστες και παλεύουν για το δίκιο τους.

Δείτε τη δήλωση του βουλευτή Γ. Δελή για την επίσκεψη στην Ειδομένη:

Σχολιάστε