My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίσκεψη στη ΔΟΥ από τον Γ. Φαχουρίδη

Περιοδεία στη ΔΟΥ Κιλκίς πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης, μαζί με τον υποψήφιος δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τσαουσίδη και την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Αλτιπαρμακίδου Ρία.

Στην περιοδεία, οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και σε Περιφέρεια, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ένα από τα πιο δυσβάσταχτα βάρη που καλείται να σηκώσει η λαϊκή οικογένεια είναι οι φορολογία, τόσο η έμμεση όσο και η άμεση, καθώς και η υψηλή δημοτική φορολογία.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, σημείωσε πως η δημοτική αρχή, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα για να ελαφρύνει το λαό του Κιλκίς από τα φορολογικά βάρη, τα οποία μέσα στο 2019 θα αυξηθούν επιπλέον κατά 1 δις ευρώ. Τόνισε ότι δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους άνεργους και απολυμένους εργαζομένους, για τους χαμηλόμισθους και εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για τις μονογονεϊκές αλλά και τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες κ.ά., προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κιλκίς.

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφεραν πως ο λαός χρειάζεται να σκεφτεί ορισμένα παραδείγματα για να βγάλει συμπεράσματα, όπως ότι:

  • Ενώ από τη μία κυβέρνηση και τοπική διοίκηση αυξάνουν τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, από την άλλη ελαφρύνουν τις μεγάλες βιομηχανίες και τους μετόχους τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πρόσφατα η κυβέρνηση μείωσε τη φορολογία των μερισμάτων των μετόχων των Α.Ε. από 15% σε 10%, ενώ συνεχώς δίνει φορολογικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες.
  • Αντίστοιχα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σπαταλά κοντά στα 4 δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και η τοπική διοίκηση ανέχεται αυτή την πολιτική, καλούν από κοινού το λαό να κάνει υπομονή και «να μη ζητάει παραπάνω από τις αντοχές τις οικονομίας».

Αποδεικνύεται από την ίδια την ζωή, ότι η πολιτική που ασκείται ενιαία από ΕΕ – Κυβέρνηση – Περιφερειακή και Τοπική διοίκηση, είναι ταξική και βρίσκεται απέναντι όχι μόνο από τους εργάτες και του υπαλλήλους, αλλά και από τους μικρούς επαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες, μιας και η υψηλή φορολογία και σ’ αυτά τα στρώματα είναι ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί στο ξεκλήρισμα και στο λουκέτο.

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημείωσαν, τέλος, ότι αυτή η πολιτική πλήττει εξίσου και τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ όχι μόνο γιατί και οι ίδιοι φορολογούνται, αλλά γιατί έχουν μειωθεί οι μισθοί και τα εισοδήματά τους, γιατί αυξάνεται η εντατικοποίηση στην εργασία εξαιτίας των στόχων του θέτονται καθώς και της μείωσης του προσωπικού, ενώ και αυτοί πληρώνουν για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία τους.

Οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα σ’ αυτές τις εκλογές έχουν τη δυνατότητα να δυναμώσουν τη φωνή τους και τις διεκδικήσεις τους δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού στην ευρωβουλή και τη βουλή, ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δελτίο τύπου από ΤΕ του ΚΚΕ

Σχολιάστε