My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίσκεψη Ξουλίδου σε Νοσοκομείο και Δικαστήρια

Απ` την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Απ` την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Το Κιλκίς επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη 11 Απριλίου, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία συναντήθηκε στο Νοσοκομείο με τον διοικητή, Θέμη Ανθρακίδη και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, Πασχ. Μασούρα και Νόπη Παπαδοπούλου.

Στη συζήτηση με τον διοικητή τέθηκαν θέματα στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, θέματα υποδομών, το γνωστό θέμα της σίτισης, καθώς και του ρόλου που παίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας κι όχι μόνο του Ν. Κιλκίς.
Από τον κ. Ανθρακίδη ζητήθηκαν λεπτομέρειες και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που θέτει σήμερα το Νοσοκομείο για την εύρυθμη λειτουργία του. Όπως τονίστηκε, η στελέχωση των αντίστοιχων κλινικών με ουρολόγους, γενικούς χειρουργούς, παιδίατρους και νεφρολόγους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και είναι παλιό αίτημα, ενώ σειρά παίρνουν οι ανάγκες στην Γυναικολογική κι Ορθοπαιδική.
Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η κ. Ξουλίδου επισκέφτηκε την Γ’ Πτέρυγα με τους άδειους, αχρησιμοποίητους χώρους, που αρχίζουν να φθείρονται σε επικίνδυνο βαθμό από την αχρηστία!
“Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις δυσκαμψίας του κράτους και η έλλειψη πρόθεσης επίλυσης των προβλημάτων από την κυβέρνηση. Στην μια περίπτωση, σχετικά με τις εγκαταστάσεις, αφήνονται στο έλεος του Θεού σύγχρονες εγκαταστάσεις γιατί η πολιτεία δεν τολμάει να πάρει πρωτοβουλίες, να παρακάμψει γραφειοκρατίες και να τις αξιοποιήσει. Σε άλλη περίπτωση ξοδεύονται από τα ασφαλιστικά ταμεία χρήματα στη μεταφορά ασθενών (νεφροπαθών) για να εξυπηρετηθούν από άλλα νοσοκομεία, ενώ θα κόστιζε λιγότερα να πληρωθεί ένας επιπλέον γιατρός στην μονάδα τεχνητού νεφρού και να εκλείψει έτσι ο λόγος μεταφοράς και ταλαιπωρίας των ασθενών. Νέοι γιατροί μεταναστεύουν γιατί δεν έχουν δουλειά και η Κυβέρνηση προτιμά την σπατάλη χρημάτων στη μεταφορά και ταλαιπωρία των ασθενών”, σχολίασε η κ. Ξουλίδου.

Στο Πρωτοδικείο Κιλκίς

Στο Πρωτοδικείο Κιλκίς

Στο Πρωτοδικείο

Συνάντηση με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Ευρώπη Αρτόγλου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πρωτοδικείου Κιλκίς. Η κ. Ξουλίδου επισκέφτηκε τους χώρους του Πρωτοδικείου κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης.
“Από τα στοιχεία φαίνεται πως η κυβέρνηση μένει μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις και είναι επίσης μια περίπτωση όπου δεν υπάρχει πρόθεση επίλυσης του προβλήματος. Αλλιώς πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι εμφανίζονται σωρεία “παράλογων” απαιτήσεων από την Πολιτεία τη στιγμή που η Μητρόπολη Κιλκίς αποδέχεται να πληρώσει το κόστος διαμόρφωσης του παλιού εκκλησιαστικού Λυκείου αρκεί να συμψηφιστεί με μελλοντικά ενοίκια; Πως εξηγείται το γεγονός να μην αποδέχεται να πληρώσει λιγότερο ενοίκιο για ευπρεπείς εγκαταστάσεις Ειρηνοδικείου, Πρωτοδικείου, Δικηγορικού Συλλόγου, όταν μάλιστα αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν έμμεσα στην τοπική κοινωνία μέσω της Μητρόπολης;”, αναρωτήθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Με την κ. Ξουλίδου συμμετείχαν στις συναντήσεις, ο πολιτευτής Κιλκίς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασ. Σιαμπάνης και ο Συντονιστής Βασ. Μάτσκος. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν θα αξιοποιηθούν για την άσκηση πίεσης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την επίλυση των προβλημάτων.
Σχολιάστε