My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίσκεψη μαθητών σε ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ

Διαβάστε τις εντυπώσεις από την επίσκεψη μαθητών στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ, στη Ν. Σάντα:

Την εβδομάδα που μόλις αφήνουμε πίσω μας , είχαμε την ευκαιρία να βρέθουμε οι Β,  Γ και Δ τάξεις  στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής Φαίδων Α.Ε στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Σκοπός μας, να δουν από κοντά οι μικροί μαθητές και να μάθουν πώς λειτουργεί ένα εργοστάσιο. Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποια στάδια προτού φτάσει ένα προϊόν στον καταναλωτή.

Κατά την άφιξή μας, το επιστημονικό προσωπικό (χημικοί μηχανικοί-τεχνολόγοι τροφίμων) με πολλή προθυμία και ευγένεια, μάς καλωσορίζει και μάς μιλά για το ιστορικό της εταιρίας.Μαθαίνουμε για τη φιλοσοφία τους , πόσο προσωπικό απασχολεί και τον τρόπο εργασίας. Εντύπωση μας έκανε όταν ακούσαμε ότι η Βιομηχανία ξεκίνησε πριν σαράντα χρόνια από την περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο μας -τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης- ως ενα μικρό ζαχαροπλαστείο.

Η ξενάγηση αρχίζει!!! Βρισκόμαστε μπροστά στα ρομπότ μεγάλης παραγωγής. Μαθαίνουμε για τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται αυστηρότατα σε όλους τους χώρους.

Οι μεγάλοι αναδευτήρες.
Καθημερινά παράγεται μεγάλη ποσότητα ζύμης .
Πραλίνα και βανίλια μοσχομύρισε ο χώρος!!!! Συνυπάρχουν γευστικότατα!!
Παρατηρούμε το επόμενο στάδιο που είναι η κατεύθυνση προς τους φούρνους.
Τα νόστιμα κριτσίνια!!!
Οι ράβδοι ζύμης πασπαλίζονται με μπόλικο σουσάμι και τεμαχίζονται προτού ψηθούν.
Κι άλλα κουλουράκια!
Στον χώρο του χημείου μαθαίνουμε πώς με πολλή σχολαστικότητα και λεπτομέρεια ελέγχονται τα προϊόντα προτού βγουν στην κατανάλωση.
Η ξενάγηση συνεχίζεται στους χώρους συσκευασίας.
Οι τελευταίοι έλεγχοι ποιότητας και το τελικό προϊόν στη συσκευασία!!!

Με το πέρας της ξενάγησης και της όλης περιποίησης που απολαύσαμε νιώσαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί ιδιαίτεροι περήφανοι και εντυπωσιασμένοι για τις υψηλές προδιαγραφές της Βιομηχανίας Ζαχαροπλαστικής που επισκεφτήκαμε. Πιστεύω πώς και οι μαθητές των Α τάξεων του σχολείου μας που πρόκειται να το επισκεφτούν θα μείνουν εξίσου εντυπωσιασμένοι.

Μαριάνθη Βάμβουρα
Πηγή: marianthiv.blogspot.gr
Σχολιάστε