My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίσκεψη μαθητών σε Αγ. Νικόδημο

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019  η Α’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών την ιερά Μονή του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στη Γουμένισσα Κιλκίς.

Το μοναστήρι θεμελιώθηκε το 1981 σε μία από τις ομορφότερες πλαγιές του Όρους Παίκου, πάνω από τον οικισμό Πεντάλοφου, σε υψόμετρο 500 μέτρων και φιλοξενεί 30 μοναχούς.  Ο κεντρικός ναός είναι διπλός και το άνω επίπεδο του είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόδημο, ενώ το ισόγειο τμήμα στους Αγίους Ραφαήλ, Ειρήνη και Νικόλαο.

Οι μαθητές  μαζί με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν τον ιερό ναό του μοναστηριού  και προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη,  του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, της Αγίας Χριστίνας, του Αγίου Παντελεήμονος και της Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν από τους μοναχούς  στο αρχονταρίκι του μοναστηριού και γεύτηκαν τα νόστιμα εδέσματα που τους προσφέρθηκαν. Ο ηγούμενος υποδέχτηκε τους μαθητές και του πρόσφερε εικόνες των Αγίων μας.

Πριν αναχωρήσουν από το μοναστήρι τριγύρισαν στον προαύλιο χώρο, θαύμασαν το όμορφο τοπίο και προσκύνησαν και το πανέμορφο  παρεκκλήσι του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

Η επίσκεψη   ολοκληρώθηκε μετά από μία μικρή ανάπαυλα  στην κεντρική πλατεία Γουμένισσας, όπου οι μαθητές απόλαυσαν  τον ανοιξιάτικο καιρό.

Σχολιάστε