My Twitter Feed

8 Απρίλιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Κυριακίδη στη ΒΙΠΕΚ -

Δευτέρα, 8 Απρίλιος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη πρόκριση στον τελικό! -

Δευτέρα, 8 Απρίλιος, 2019

Τσαντάκης: Τιμή από τη Κύπρο -

Δευτέρα, 8 Απρίλιος, 2019

«Σέρνουν και το ΕΒΕ στο παζάρι» -

Δευτέρα, 8 Απρίλιος, 2019

Απέχει από διαδικασίες του ΕΒΕ -

Κυριακή, 7 Απρίλιος, 2019

Σκληρός Μηνάς εναντίον Σάββα! -

Κυριακή, 7 Απρίλιος, 2019

Απαντήσεις Αγαθόπουλου σε ΟΠΚ -

Σάββατο, 6 Απρίλιος, 2019

Παραίτηση Τονικίδη από ΕΒΕ -

Παρασκευή, 5 Απρίλιος, 2019

Επίσκεψη Κυριακίδη στη ΒΙΠΕΚ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς (ΔΙΒΙΠΕΚ) Λία Μυλωνά και το διευθυντή Αθανάσιο Δημητριάδη. Για τη συνάντηση εκδόθηκε από τον συνδυασμό ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

Η βιομηχανική συγκέντρωση στο Σταυροχώρι έχει θεωρηθεί ευλογία για την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς για ποικίλους λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι έχει συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική απασχόληση και στη συγκράτηση πολλών συνδημοτών μας στον τόπο τους.

Παρά τα πλήγματα που υπέστη από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, η ΒΙΠΕ Κιλκίς στάθηκε όρθια και οι επενδύσεις που αναπτύσσονται στο άρτια οργανωμένο οικιστικό της συγκρότημα, εξακολουθούν να δίνουν δουλειά σε συμπολίτες μας, δικαιώνοντας την επιλογή και την επιμονή  του αείμνηστου πατριάρχη της Κιλκισιακής βιομηχανίας Βασίλη Σεργιαννίδη και να στεριώσει η βιομηχανική δραστηριότητα στο Σταυροχώρι και να επεκταθεί.

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του δευτερογενούς τομέα ανάπτυξης στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και θέλοντας να σηματοδοτήσει το αδιάπτωτο ενδιαφέρον του δημοτικού συνδυασμού ‘’Κιλκίς Μπροστα’’ για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων αλλά και για την υποβοήθηση των λειτουργιών της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς από το Δήμο Κιλκίς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς Λία Μυλωνά και το Διευθυντή της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ Αθανάσιο Δημητριάδη.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε ζητήματα συνεργασίας ΔΙ.ΒΙΠΕΚ και Δήμου Κιλκίς αρχής γενομένης της φροντίδας καθαριότητας της βιομηχανικής περιοχής, της επαναλειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού και της διαμόρφωσης της εισόδου του χώρου. Ο κ. Κυριακίδης επισήμανε στους συνομιλητές του ότι επιθυμεί ως αυριανή Δημοτική Αρχή να εγκαινιάσει μια συνεχή και αμφίδρομη επικοινωνία με τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. που να στηρίζεται στις αρχές της ειλικρίνειας, του διαλόγου και της ανταπόδοσης των συμβατικών υποχρεώσεων του Δήμου Κιλκίς προς τη Βιομηχανική Περιοχή οι οποίες απορρέουν από την τοπική φορολογία.

‘’Αναγνωρίζουμε ότι η ΒΙΠΕ Κιλκίς έχει σταθεί ανακουφιστικό ανάχωμα στην ανεργία και στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση συμπολιτών μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να συνδιαμορφώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού. Θέλουμε μια μόνιμη συνεργασία με τη ΔΙΒΙΠΕΚ με μετρήσιμα αποτελέσματα’’ σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακίδης. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής παράταξης ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ είναι η εξωστρέφεια, το άνοιγμα του Δήμου στη βιομηχανία και μεταποίηση, η διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και η υποστήριξη των αιτημάτων του δευτερογενούς τομέα με κυρίαρχα την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου στη ΒΙΠΕ και τη σύνδεσή του με τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα – Αλεξανδρούπολης  με σκοπό την ευχερέστερη διακίνηση των εμπορευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και την κατασκευή προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Κιλκίς – Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση εργασίας, που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, υπήρξε σύμπτωση απόψεων στα ζητήματα ανάπτυξης του Κιλκίς, ως μιας όμορφης μικρής πόλης που με σωστές και οργανωμένες υποδομές και με βελτιωμένες τις συνθήκες ποιότητας ζωής, μπορεί να αποτελέσει επιλογή μόνιμης κατοικίας για πολλές οικογένειες εργαζομένων που σήμερα αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά σε Θεσσαλονίκη και εργοστασιακές μονάδες της ΔΙ.ΒΙΠΕΚ για επαγγελματικούς λόγους.

Σχολιάστε