My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Επίσκεψη ΚΚΕ σε καταυλισμούς

Επίσκεψη στα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα, πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, προχθές Την Τρίτη 30 Μαίου.

zarianopoylos-kilkis-009Το κλιμάκιο συνομίλησε με Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και οι οποίοι κατά 68% περίπου είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ οι περισσότεροι είναι μικρότεροι από 35 ετών, «όλοι τους θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα τους, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μέσης Ανατολής εκτοπίζουν και στέλνουν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους», όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση της ΤΟ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος διαπίστωσε για ακόμα μια φορά ότι τα προβλήματα στη διατροφή και την υγιεινή παραμένουν, με κίνδυνο τους καλοκαιρινούς μήνες αυτά να οξυνθούν.

Σε δήλωσή του στο portal του 902.gr, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Σ.Ζαριανόπουλος επισήμανε:

«Οι χιλιάδες προσφυγές τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν συσσωρευτεί στα στρατόπεδα ιδιαίτερα εδώ που βρισκόμαστε της Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Κιλκίς, όπως και εμείς διαπιστώσαμε αλλά και οι ίδιοι λένε κυριολεκτικά διαβιούν σε συνθήκες άθλιες. Άθλιες από πλευράς φαγητού είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι πεινασμένοι που δεν έχουν άλλο πόρο επιβίωσης πολλές φορές παρατούν ακόμα και αυτό το φαγητό που τους δίνεται. Άθλιες από συνθήκες παροχών υγείας – υγιεινής, ενασχόλησης των παιδιών κ.α.

zarianopoylos-kilkis-4Το χειρότερο από όλα όμως που αντιμετωπίζουν και το ομολογούν ότι αισθάνονται ότι είναι άνθρωποι χωρίς κανένα προορισμό, χωρίς καμία προοπτική, χωρίς κανένα μέλλον. Δεν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη μέρα, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια στη ζωή τους. Δεν ξέρουν αν θα μείνουν εδώ, αν θα περάσουν σε άλλη χώρα, αν θα ξαναγυρίσουν πίσω στην Τουρκία ακόμη και στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Είναι επιτακτική η ανάγκη και σε αυτό με τη δράση του συμβάλει το ΚΚΕ αλλά και το ταξικό κίνημα, όλος ο λαός μας να σταθεί ακόμα πιο ενεργά ακόμα πιο δραστήρια αλληλέγγυος σ’ αυτούς τους ανθρώπους και στις άμεσες ανάγκες τους αλλά και να σηκωθεί μαζί η φωνή του λαού της χώρας μας μαζί με τη φωνή των προσφύγων για να ανοιχτεί πλέον ο δρόμος για να προωθηθούν εκεί που πραγματικά θέλουν να πάνε. Είναι πλέον πάλη κοινή του λαού της χώρας μας με τους πρόσφυγες έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας.»

Σχολιάστε