My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Επίκαιροι σχολιασμοί: Ο… ακατανόμαστος

*Υποψήφιος Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ)! ο πρώην δήμαρχος Πειραιά.

Του Κώστα Πινέλη.

Τον πρώην δήμαρχο Πειραιά «είχα την τιμή» να τον γνωρίζω από την εφηβική του ηλικία, τότε που νιόπαντρος έμενα, στην ίδια οικοδομή που κτίστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της οικογένειά του. Αγ. Κωνσταντίνου και Κεσσάνης στη Νεάπολη (στάση Βαλσαμή). Εγώ στο ανώγειο και η οικογένεια του ακατανόμαστου πρώην δημάρχου στο ρετιρέ. Από το 1975 μέχρι το 1978. Στο ισόγειο μαγαζί είχαν τη βιοτεχνία φασόν τα πεθερικά μου. Ο πατέρας του ο κυρ Γιάννης ήταν στρατιωτικός, εξαιρετικός άνθρωπος με καταγωγή από τα Γρεβενά.

Ήταν τότε που τον καμαρώναμε στην ΚΝΕ αν και από συντηρητική οικογένεια, να βγαίνει εξορμήσεις μαζί μας και λίγο αργότερα στον ΠΑΟΚ.

Θυμάμαι Μεγάλη Τετάρτη, 18 Απριλίου 1984. Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, κερδίζει για πρώτη φορά το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στην ομάδα της Συνοικίας, τον Παπαναστασιακό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υπερίσχυσε με 74-70, αλλά ο τελικός που έγινε στο «Αλεξάνδρειο», έμεινε στην ιστορία για έναν ακόμη λόγο. Η ομάδα του Φαίδωνα Ματθαίου πριν από την έναρξη του αγώνα, κούρεψε τα μαλλιά της με την ψιλή. Το παιχνίδι παραμένει γνωστό ως ο τελικός «των ξυρισμένων κεφαλιών»…

Δεν έμενα πια στην οικοδομή με τον περί ου ο λόγος αλλά στη γειτονιά στην οδό Αν. Ρωμυλίας. Στο ημίχρονο του αγώνα βγήκα στο μπαλκόνι και είδα την μάνα του την κ. Μαρία να τριγυρνά αγχωμένη. Την φώναξα και είδαμε το Β’ ημίχρονο μαζί αδειάζοντας μισό μπουκάλι τζώνυ μαύρο…

Ήταν τα ένδοξα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Μετά τα γνωστά. Έφυγε, και δεν ήταν που έφυγε και άλλοι παίκτες έφυγαν από τον ΠΑΟΚ και από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο… ήταν το πώς έφυγε. Μας έβρισε, την ομάδα που τον ανέδειξε, τους φιλάθλους, τη Θεσσαλονίκη. Ήταν είπε όνειρό του να αρμενίζει στον Σαρωνικό με το κότερό του… ο αρμενιστής, ο «αράχνης», η «ταραντούλα», η «μαύρη χήρα». Έτσι έγινε μισητός και ανεπιθύμητο πρόσωπο για μας τους ΠΑΟΚτσήδες.

Αυτός είναι ο ακατανόμαστος πρώην Δήμαρχος Πειραιά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι αλλάζει ομάδες, πόλεις, ιδέες, κόμματα και πεποιθήσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την χρηματολαγνεία του.

Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά είναι εχθρός του ΠΑΟΚ και εχθρός της Βόρειας Ελλάδας. Όποιος τον στηρίζει, είναι εχθρός μας. Όποιος δεν είναι απέναντι του, είναι εχθρός μας. Εμείς, τους εχθρούς μας τους κυνηγάμε μέχρι τέλους κι εμείς το μέχρι τέλους το εννοούμε.

Μόνο μια παράκληση στον μεγάλο Νίκο Βεζυρτζή. Αφού διατείνεται ότι του χρωστάει ακόμη ο ΠΑΟΚ λεφτά αλλά τα χάρισε λέει, μαζί με όσους τον στήριξαν όταν ήταν Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, όπως ο άλλος μεγάλος θεματοφύλακας του ΠΑΟΚ ο Θανάσης Κατσαρής, να συγκεντρώσουν καμιά 200αριά εκατομμύρια σε δραχμές για να του καλύψει και το εφ’ άπαξ του και να μην αισθάνεται αδικημένος, ο καημένος!… άντε να μην πω τίποτε άλλο.

Α, να μην το ξεχάσω. Στράφηκε κατά της ανακήρυξης της Ελ. Παντελάκη, βουλευτή του ΚΚΕ στην Α` Πειραιά, προσβάλλοντας την εγκυρότητα διάφορων ψηφοδελτίων της. Επίσης, υποστήριζε ότι με βάση την αρχή της εξομάλυνσης την έδρα στον Πειραιά έπρεπε να πάρει ο ίδιος και το ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία. Το Εκλογοδικείο έκρινε άκυρα 42 ψηφοδέλτια, αλλά για να γίνει αλλαγή της έδρας έπρεπε να είναι άλλα 70 ψηφοδέλτια άκυρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ο εκλογικός χάρτης ως έχει. Του στέρησαν το δικαίωμα να ξαναγίνει βουλευτής.

Σχολιάστε