My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίθεση Ψωμιάδη σε Τζιτζικώστα δι’ αλληλογραφίας!

tzitzikostas-psomiadisΣτην αντεπίθεση εναντίον του διαδόχου του στον περιφερειακό θώκο της Κεντρικής Μακεδονίας πέρασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο τέως περιφερειάρχης επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για να απαντήσει στον Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον οποίο θεωρεί, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ότι «συκοφαντείται συστηματικά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης φωτοτύπησε συνέντευξη την οποία παραχώρησε προ μηνός περίπου ο κ. Τζιτζικώστας στην εφημερίδα «Καθημερινή», υπογραμμίζοντας όλες τις σε βάρος του αναφορές του νυν περιφερειάρχη και την ταχυδρόμησε σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης της οποίας ηγείτο στην περιφέρεια αλλά και σε ορισμένους δημάρχους.
Σύμφωνα με συνεργάτες του, «είναι μια κίνηση για να αποδειχθεί ποιος εργαζόταν τόσα χρόνια για την ενότητα της παράταξης και ποιος την υπέσκαπτε». Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Ψωμιάδης «υπέμενε καιρό τις υποτιμητικές για εκείνον αναφορές και τους υπαινιγμούς του κ. Τζιτζικώστα, αλλά ο διάδοχός του έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο». Ο έκπτωτος περιφερειάρχης, λένε συνεργάτες του, «δεν θα διστάσει στο μέλλον να σηκώσει το γάντι, εφόσον ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίσει να απαξιώνει το έργο του αλλά και τον ίδιο».

Τι τον ενόχλησε

Οι αναφορές του κ. Τζιτζικώστα οι οποίες ενόχλησαν τον κ. Ψωμιάδη, όπως τουλάχιστον εκείνος τις αξιολόγησε υπογραμμίζοντάς τες με μαρκαδόρο επισήμανσης στις φωτοτυπίες τις οποίες απέστειλε ταχυδρομικώς, είναι οι εξής:
– «Όλα αυτά τα χρόνια διοικούσε (σ.σ. τη νομαρχία και την περιφέρεια) η οικογενειοκρατία. Είχε εγκαθιδρυθεί ένα υπερσυγκεντρωτικό σύστημα, γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα, που λειτουργούσε με πολλούς αποκλεισμούς. Εγώ ο ίδιος, μολονότι αντιπεριφερειάρχης, αισθανόμουν αποκλεισμένος. Ενδεχομένως να μην ήταν αποδεκτή η δική μου λογική για τον τρόπο άσκησης διοίκησης. Ήταν οπωσδήποτε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που συγκρούονταν μεταξύ τους, μια σύγκρουση, θα μπορούσε να πει κανείς, δύο διαφορετικών πολιτικών κόσμων».
– «Το σύστημα Ψωμιάδη δεν μπορεί να υπηρετήσει το όραμά μας… Τέρμα τα μεγάλα λόγια, οι υποσχέσεις, ο λαϊκισμός, το χάιδεμα αυτιών. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά…».
– «Παρέλαβα μια διοίκηση κουρασμένη, με βαριά, ξεπερασμένη νοοτροπία, η οποία ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε».
– Στο ερώτημα ποιες είναι οι σχέσεις του με τον κ. Ψωμιάδη, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε: «Θα τις χαρακτήριζα ανορθόδοξες. Δοκιμάστηκαν πολύ και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις τις οποίες μπορώ να αντιληφθώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω…».

Ασχολούμαστε με σοβαρά πράγματα

Για την πρωτοβουλία του κ. Ψωμιάδη, ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε προ ημερών όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιφερειακοί σύμβουλοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, δείχνοντάς του τις φωτοτυπίες με τις επισημάνσεις που είχε κάνει ο έκπτωτος περιφερειάρχης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία» χαρακτήριζαν «αστεία» την πρωτοβουλία του τέως περιφερειάρχη, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό «εκτίθεται στα στελέχη της πρώην παράταξής του». Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Τζιτζικώστα, κληθέντες να σχολιάσουν την πρωτοβουλία του κ. Ψωμιάδη, δήλωναν πως «αυτή την περίοδο ασχολούμαστε μόνο με σοβαρά πράγματα».

makthes.gr

Σχόλια
3 Σχόλια to “Επίθεση Ψωμιάδη σε Τζιτζικώστα δι’ αλληλογραφίας!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Και ενώ ο κ.Ψωμιάδης περι άλλων ετύρβαζε και έχοντας αναπτύξει το σύνδρομο της καταδίωξης, μή έχοντας πλέον κάτι καλύτερο να κάνει, έρχεται και η δεύτερη καταδίκη του απο το τριμελές Εφετείο Θεσ/νίκης, αυτή την φορά για την υπόθεση της λίμνης Κορώνεια : 15μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Εδώ ταιριάζει “το δίς εξ’ αμαρτείν ούκ ανδρός σοφού”. Εντάξει, το “σοφού ” του πέφτει λίγο βαρύ, αλλά αφού το λέει το αρχαίο ρητό…χαλάλι. Ξέρετε, για τον κάθε άνθρωπο στην πορεία της ζωής του δύο είναι οι αξίες που οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού και σαν υστεροφημία δηλαδή. Μην είν’ η δόξα; Μήν είν’ τα πλούτη; Μήν είν’ τα αξιώματα; Μην είν’ όλα τούτα αντάμα; Αλλοίμονο, όχι. Είναι η ταπεινοφροσύνη και η εντιμότητα. Αυτές δε, είναι σαν μιά κόλα χαρτί. Ετσι και τσαλακωθεί μιά φορά, δεν επανέρχεται ποτέ ό,τι και να κάνεις.

    • Ο/Η Kilkis24 λέει:

      Aγαπητέ Λούκυ μας, μια μεγάλη συγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση ανάρτησης του σχολίου σου. Κανονικά, τα δικά σου σχόλια θα `πρεπε ν` αναρτώνται αυτόματα, καθότι δεν απορρίφθηκε ποτέ κανένα. Ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν το κάνει το σύστημα. Ίσως επειδή είσαι αντισυστημικός!

Σχολιάστε