My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Επίθεση Φώφης στη κυβέρνηση

Σε συνάντηση με φορείς – Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς – Η ομιλία στο ΕΚΚ.

Συνάντηση με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού Κιλκίς είχε σήμερα Δευτέρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας επίθεση “εφ` όλης της ύλης” ενάντια στη κυβέρνηση.

gennimata-tonikidis-eveΣυγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά σε σημεία της τοποθέτησής της τόνισε:

-Στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, πήραν το χειρότερο για τη χώρα, από αυτό που ζητούσε το ΔΝΤ και το χειρότερο για τη χώρα από αυτό που ζητούσε η Ευρώπη”.

-Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλυσόδεσε τη χώρα. Χάρη στη διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουμε δύο μνημόνια στο κατώφλι μας! Το Μνημόνιο 3 PLUS με το ΔΝΤ και το Μνημόνιο 4 μετά το 2018.

-Ο προϋπολογισμός του 2017 αποτελεί την «τελική πράξη» της επίθεσης κατά της μεσαίας τάξης, αλλά και κατά των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, ενώ αποτελεί την αποτύπωση της συντηρητικής, φορομπηχτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

-Προκαλεί ο πρωθυπουργός μιλώντας για 13η σύνταξη επειδή χορηγείται πετσοκομμένη ως εφάπαξ επίδομα.

-40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών ρίχνονται βορά στα κοράκια.

-Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, τη Παιδεία την έβαλαν στο μνημόνιο, ενώ πέρασαν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα Υπερταμείο την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό.

-Η Ελλάδα χρειάζεται, εθνική  γραμμή με τρεις στόχους: Την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους και τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020.

-Δεν πιστεύουμε ότι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η συνέχιση της λιτότητας και η ζούγκλα στην αγορά εργασίας. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε έχουν ως στόχο την Εθνική Αναπτυξιακή και Κοινωνική Συμφωνία για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, θα επιταχύνουν την ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις, θα φέρουν θέσεις εργασίας, αλλά και θα εγγυηθούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

-Τα «τρία άλφα» που θα ξαναδημιουργήσουν αξία για τη χώρα: Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Απασχόληση.

fraggidis-sismanidis-gennimataΕπίσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία συνόδευαν ο πρώην Βουλευτής Γ. Φραγγίδης, ο γραμματέας της ΝΕ Στ. Παπουλίδης και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σισμανίδης ενημέρωσε συνοπτικά την κ. Γεννηματά για την πορεία των δημοτικών έργων και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση από τη συνεχή περιστολή δαπανών εκ μέρους της Πολιτείας.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι “ο Δήμος Κιλκίς, με σφιχτή οικονομική διαχείριση, είναι από τους ελάχιστους ΟΤΑ της χώρας που παρουσιάζει πλεονασματικό προϋπολογισμό, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα, ελλείψει δημοσίων πόρων, να αυτοχρηματοδοτήσει έργα ζωτικά για την τοπική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης που δρομολογείται μέσα στη νέα χρονιά και η ολοκλήρωση των κερκίδων στο Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς”. Τόνισε δε, ότι “είναι άδικο οι νοικοκυρεμένοι δήμοι να μην επιβραβεύονται για τη συνετή οικονομική τους διαχείριση και αντιθέτως υπερχρεωμένοι δήμοι να τυγχάνουν ένθερμης κρατικής υποστήριξης”.

sismanidis-gennimataΣτη συζήτηση τέθηκαν ακόμη, η μεταφορά των φοιτητών του ΤΕΙ Κιλκίς και η προσθήκη νέων τμημάτων σ` αυτό, καθώς και η νομιμοποίηση των σχολικών διδακτηρίων και των κοιμητηρίων του Δήμου Κιλκίς, αιτήματα που περιλαμβάνονται σε υπόμνημα που ενεχείρισε ο δήμαρχος στην κ. Γεννηματά, η οποία δεσμεύθηκε να προωθήσει στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυσή τους.

Η ομιλία στο Εργατικό Κέντρο

Το απόγευμα η κ. Γεννηματά μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, λέγοντας τα εξής:

Ξαναβρίσκουμε  τον εαυτό μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αποψινή παρουσία. Με τη δική σας καθοριστική συμβολή, ξαναβρίσκουμε  τον εαυτό μας, στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Είμαστε ξανά ΕΔΩ! ΜΑΖΙ! Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά! Μέσα από αυτή την πορεία, ξανασυναντιόμαστε.

Είναι αλήθεια: στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, απομακρυνθήκαμε από τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν. Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις προθέσεις μας και τις επιλογές μας. Μπροστά στα αδυσώπητα  διλήμματα για τη χώρα,  υποχώρησε η ίδια η κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας. Εκείνη που μας χαρακτήριζε και μας διαφοροποιούσε επί δεκαετίες από τη συντηρητική παράταξη και τις αντιλαϊκές πολιτικές της.

Είμαστε σήμερα εδώ, στο Κιλκίς. Με πίστη στις αξίες, τις αρχές μας και τα ιδανικά μας. Με σεβασμό απέναντι στην ιστορική μας διαδρομή. Με περηφάνια για τη μεγάλη προσφορά στον τόπο. Με ωριμότητα και αυτογνωσία ώστε να βρισκόμαστε σε ρήξη με ό,τι μας πλήγωσε. Με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση, για να αποτελέσουμε ξανά ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής. Χτίζουμε βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Μια σχέση δυνατή. Χτίζουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το μήνυμά μας είναι θετικό. Η πατρίδα μας σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Έχει ανάγκη να πιστέψει ξανά στον εαυτό της. Η Ελλάδα μπορεί. Επιταγές χωρίς αντίκρισμα τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα. Η χώρα μας και οι πολίτες της χόρτασαν από ψεύτικες προσδοκίες. Από λαθρεμπόριο ελπίδας.

Τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν. Οι πολίτες συνθλίβονται. Απογοητευμένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι. Με βαθύ αίσθημα απώλειας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους.

Πέρυσι εμείς βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε την καταστροφή του GREXIT, στην οποία μας οδήγησε η ίδια η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της. Όμως το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου μας γύρισε πολύ πίσω, με μεγάλο κόστος για την χώρα και τους πολίτες. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής του κ. Τσίπρα, να αρνηθεί την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και την ισχύ της συνεννόησης. Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε  τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια. Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας.

Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε αλλά ποτέ οι ίδιοι. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής  τόσο για την εξαπάτηση όσο και για τα κολοσσιαία λάθη. Με Αλαζονεία. Μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε «αριστερή πολιτική». Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε «δίκαιη ανάπτυξη». Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε «πατριωτισμό».

Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε «ανθρωπισμό». Η Κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Στη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας μοιάζει ως αμήχανος παρατηρητής, αμέτοχος, σαν να είναι τρίτο εκτελεστικό μέρος χωρίς δικαίωμα γνώμης και ψήφου. Η Κυβέρνηση δημιουργεί και συντηρεί εστίες κινδύνων για τους πρόσφυγες και τις τοπικές Κοινωνίες. Θυμόμαστε όλοι, ότι το ελληνικό αίτημα, όπως προέκυψε από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ήταν η αναθεώρηση, έστω και μεταβατικά του Κανονισμού Δουβλίνο. Αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση  πανηγυρίζει σήμερα γιατί θα μας επιστρέφονται από τον Μάρτιο του 2017 όλοι οι πρόσφυγες που θα περνούν από την Ελλάδα. Δεν είναι θετική είδηση αυτή. Είναι είδηση που προβληματίζει και τρομάζει με τις διαστάσεις που παίρνει το προσφυγικό το τελευταίο διάστημα.

Προσπάθησαν να τακτοποιήσουν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση στο τηλεοπτικό τοπίο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τερματίσει την μακάρια τακτική της στα εθνικά θέματα. Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις. Ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις αλλοπρόσαλλες απειλές του.

Με σύνεση και νηφαλιότητα, πρέπει να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να βγει από τον λήθαργο και να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να αυτοπεριορίζεται στον ρόλο του εκδοτηρίου ανακοινώσεων. Και κάτι ακόμη. Επιβάλλεται να σταθούμε στο πλάι της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην αποφασιστική φάση στην οποία εισέρχονται οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Πάντα με βάση την πάγια αρχή “η Λευκωσία αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται”. Με στόχο την επίτευξη δίκαιης λύσης με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λύση δεν είναι η δεξιά πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Αυτή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έκλεισε τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Αλλά λύση για την Ελλάδα δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση. Λύση δεν είναι η δεξιά πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Κοιτάξτε για παράδειγμα την στάση τους στα εργασιακά. Ούτε φωνή…ούτε ακρόαση. Χωρίς οι ίδιοι να εκφράζουν διαφωνία ή να αναλάβουν κάποια δέσμευση για το μέλλον. Μιλούν για «μεταρρυθμίσεις», αλλά χωρίς να επιδιώκουν την συναίνεση της κοινωνίας. Κριτικάρουν αλλά δεν προτείνουν τίποτε για την Ασφάλιση, την Ανεργία, την Υγεία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα. Και φυσικά τίποτε δεν έχουν να πουν για την καταστροφική περίοδο της δια-κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009. Τότε που το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 120 δις ευρώ, τότε που τα πρωτογενή ελλείμματα  σε πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα 48,5 δις ευρώ.

Όχι αυτός δεν μπορεί να είναι ο δρόμος για το μέλλον για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η συντηρητική στροφή, η δεξιά παλινόρθωση είναι επιστροφή  σε σκληρές,  αντιλαϊκές, πελατειακές  και ταυτόχρονα αντιπαραγωγικές, υφεσιακές  πολιτικές. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνήθηκαν και αρνούνται την Εθνική Συνεννόηση. Και οι δύο επιχειρούν να επιβάλλουν ένα νέο διχαστικό δίπολο στην πολιτική μας ζωή.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος. Άλλωστε, όσοι έχουν μάτια βλέπουν: Αντικειμενικά, αυτοί οι δύο πόλοι,  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,  αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στις πλατείες της οργής το 2011. Μαζί δηλητηρίασαν και δίχασαν τον λαό μας. Μαζί σήκωσαν τη σημαία «αντιμνημόνιο». Κι οι δυο υπόσχονταν ότι υπήρχε ένας άλλος δρόμος. Η ΝΔ στο Ζάππειο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Τέσσερις φορές οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές κυνηγώντας την εξουσία. Και -το κυριότερο- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, που εκτροχίασε την οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα.

 Είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Λαϊκισμός και ανευθυνότητα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο υφεσιακές δυνάμεις: Κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟŸΠΟΘΕΤΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Για Εθνική Συνεννόηση και μια νέα Κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας. Που θα ξέρει και θα μπορεί να επιτύχει μια ουσιαστική, αποτελεσματική, βιώσιμη και λειτουργική βελτίωση της συμφωνίας με τους εταίρους. Για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Για να αποκτήσουν ξανά περιεχόμενο και αξία για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες  έννοιες όπως ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.

Θα επιμείνουμε απόλυτα στην αυτόνομη πορεία και τον διακριτό ρόλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είναι στρατηγική μας επιλογή, σταθερή μας απόφαση και πορεία. Ας κατανοήσουν όλοι ότι δεν είμαστε ένα κόμμα «μπαλαντέρ», δεν στοχεύουμε σε ένα συμπληρωματικό ρόλο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ρόλος που θα ήταν άλλωστε «μιας χρήσης».

Μιλάμε για Εθνική Συνεννόηση, για Κυβέρνηση Ευρύτερης Συνεργασίας, γιατί όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Όχι να υπονομεύουν την προσπάθεια «απ’ έξω».

Αλλά στόχος μας είναι να γίνουμε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ο ισχυρός πόλος, η δύναμη της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Γι αυτό διεκδικούμε την αλλαγή των συσχετισμών, με την καθοριστική εκλογική ενίσχυσή μας. Ώστε να έχουμε  καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Με τον κόσμο της Αριστεράς, έχουμε πολλά στοιχεία που μας ενώνουν. Βαθιά, ιδεολογικά, ιστορικά. Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μας χωρίζει η τυχοδιωκτική στάση της Ηγετικής του Ομάδας και ο τρόπος που πολιτεύθηκε στα χρόνια της κρίσης. Εξαπάτησε τους πολίτες, δυνάμωσε με το λαϊκισμό, καταρρέει μέσα στα ψέματα.

Οι προσκλήσεις για «μέτωπα» του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν. Όσοι μιλούν για μέτωπα, σύμπλευση ή συναγερμούς με την ΝΔ είναι οι  μεγάλοι  «χορηγοί» του  ΣΥΡΙΖΑ. Του δίνουν το φιλί της ζωής, του εκχωρούν την παράταξη. Αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα εκχωρήσουμε την παράταξη στον κ.Τσίπρα. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Κάθε μέρα και περισσότερους, κάθε μέρα πιο δυνατούς. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Εις πείσμα πολλών….. Με καθαρό, σύγχρονο, προοδευτικό, ευρωπαϊκό αλλά και αυτόνομο λόγο. Με την δύναμη που μας δίνουν οι πολίτες που καθημερινά ενώνουν την φωνή τους μαζί μας. Προχωράμε! Έχουμε  τη δύναμη, έχουμε τη  βούληση, έχουμε ψυχή. Συνεχίζουμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όσους αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει.

Άνθρωποι που στηρίχθηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική παράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη. Και βεβαίως άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά.

Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο  πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες. Είναι μέρος αυτής της  μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων. Τους αφήνουμε πίσω. Αυτοί είναι το παρελθόν. Εμείς προχωράμε με τόλμη μπροστά! Το χρωστάμε στους αγώνες των γενιών που προηγήθηκαν.Το χρωστάμε στις ελπίδες των γενιών που ακολουθούν. Το χρωστάμε στους ίδιους μας τους εαυτούς. Έχουμε  τη δύναμη, έχουμε τη  βούληση. Μα πάνω απ’ όλα έχουμε ψυχή.

Σχολιάστε