My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΟΠΥΥ: Υπέρογκες χρεώσεις

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης μεταφέρει τα παράπονα ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  για την υπέρογκη χρέωση που υφίστανται όταν ζητούν κάποια τηλεφωνική εξυπηρέτηση απ` τον Οργανισμό.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Μετά από πολλά παράπονα ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας αναφέρουμε το παρακάτω πρόβλημα, το οποίο διαπιστώσαμε και διασταυρώσαμε αναφορικά με το θέμα:

α. η τηλεφωνική γραμμή 184 -για τα ραντεβού με τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- σταμάτησε να λειτουργεί

β. οι νέες τηλεφωνικές γραμμές 14554, 14784, 14884, 14900 ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και οι χρεώσεις κλήσεων δεν είναι και πολύ οικονομικές

γ. η σχετική ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναφέρει ότι η χρέωση από σταθερό τηλέφωνο είναι ανά κλήση (0,99-1,08€), η δε χρέωση από κινητό τηλέφωνο είναι ανά λεπτό (1,18-1,86€)

δ. όπως μας παραπονέθηκαν πολλοί ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η μέση αναμονή για τη «σύνδεση με εκπρόσωπο» είναι 4-5 λεπτά, με συνέπεια την υπερβολική τους χρέωση -εφόσον καλούν από κινητό

ε. επίσης, πολλοί ασφαλισμένοι που ανήκουν σε σταθερά δίκτυα τηλεφωνίας ιδιωτικών εταιρειών (& εξυπηρετούνται από ασύρματα δίκτυα) έχουν διαπιστώσει ότι χρεώνονται με το λεπτό («χρονοχρέωση») και όχι ανά κλήση, με αποτέλεσμα και σ’ αυτή την περίπτωση την υπερβολική τους χρέωση.

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. -πέραν των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις- καλούνται να επιβαρυνθούν ένα μεγάλο μέρος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και για τους λόγους αυτούς,

 

κύριε Υπουργέ

παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μείωσης των χρεώσεων για τα τηλεφωνικά ραντεβού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή -τουλάχιστον- της μη χρέωσης του χρόνου αναμονής.

Ευελπιστούμε ότι θα εξετάσετε το αίτημά μας με ιδιαίτερη ευαισθησία και θα ανταποκριθείτε στην ικανοποίησή του, στο μέτρο του δυνατού. ”

Σχολιάστε